Transplantationsmottagningen Huddinge

Ring oss

08-585 825 61

Telefontider idag

09:00 - 11:00
13:00 - 15:00

mer information

Fler telefontider:

  • Måndag - Fredag 09:00 - 11:00
  • Måndag - Fredag 13:00 - 15:00
  • Tidsbokning/rådgivning: 08-585 825 61

Besök oss

Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge, F61 Forskningsgatan, hiss F2 plan 6, HUDDINGE

Hitta hit

tider

Öppettider för bokade besök

  • Måndag - Fredag 08:00 - 16:00

På Transplantationsmottagningen följer vi upp dig som transplanterats med njure, lever, bukspottkörtel eller hjärta. Vi gör också transplantationsbedömningar av mottagare och donator inför en eventuell njurtransplantation. Det finns även en särskild mottagning för dig som ska påbörja hemodialysbehandling och behöver få en kärlaccess.

Du som är transplanterad

När du blivit transplanterad kontrollerar vi dina prover regelbundet och du får träffa läkare en gång per vecka under den första tiden efter transplantationen. De täta kontrollerna beror på att risken för avstötning och andra komplikationer är störst under denna tid.

Det är viktigt att du hör av dig om du inte mår bra.

När mottagningen är stängd ska du ringa till vår vårdavdelning K 87-89 för rådgivning, telefon 08- 585 803 89

Transplantationsbedömning

För att bedöma om transplantation är en lämplig behandlingsform för dig med njursvikt får du komma på ett så kallat konsultbesök, en transplantationsbedömning. Tillsammans med en transplantationskirurg, en njurmedicindoktor och en patientkoordinator går ni igenom din transplantationsutredning och du får information om vad en njurtransplantation innebär.

Accessmottagning

Till accessmottagningen kommer du som är i behov av en dialysaccess. Att få en dialysaccess innebär att man genom en operation, vanligen på någon av dina armar, syr ihop en artär och en ven för att säkerställa god tillgång till blodbanan. God tillgång till blodbanan är en förutsättning för att kunna starta hemodialysbehandling.

Till accessmottagningen är du också välkommen om du nyligen har fått en dialysaccess och behöver uppföljning efter operationen.

Praktisk information

Nedan finns praktisk information om ditt besök på avdelningen/mottagningen. Besök sidan Din vård på Karolinska för information: service på sjukhuset, dina rättigheter som patient och din journal med mera.

Inför besöket

Anmäl dig i Centralkassan vid huvudentrén eller vid ingång R2, Rehabingången. När du registrerat dig i kassan, gå till mottagningens väntrum och invänta din tur.

Kom i god tid!

Inför transplantationsbedömning

För att du ska kunna ställa frågor och ha lite insikt i vad transplantation innebär vill vi att du innan besöket läser informationsbroschyren som skickats med i kallelsen. Du hittar den också bland informationsbroschyrerna om njurtransplantation

 

Informationsbroschyrer om njurtransplantation

Information om levertransplantation finns på Vårdavdelning K87/89

Under besöket

Vi kan inte alltid planera vår verksamhet då vi är beroende av tillgången på organ. Detta innebär att transplantationskirurgerna ibland är upptagna med en operation och det kan betyda att mottagningen blir inställd eller att det blir förseningar med kort varsel. Vi försöker givetvis informera dig om detta så snart som möjligt!

Det finns Wi-Fi tillgängligt på transplantationsmottagningen, fråga personalen om du behöver hjälp att koppla upp dig.

Efter besöket

Om du har några frågor så kan du ringa till vår telefonrådgivning på helgfria vardagar. Du får då besked om vilken tid du blir uppringd av sjuksköterska på transplantationsmottagningen. Telefonnummer hittar du högst upp på sidan

Har du lämnat prover eller varit på någon undersökning kan du komma att bli kontaktad av en doktor eller sköterska om du måste ändra på din medicinering.