Reproduktionsmedicinska laboratoriet, Novumhuset Huddinge

Tillfällig information angående covid-19

08 januari 2021, 14:27

Med anledning av nya coronaviruset har sjukhusen prioriterat akut sjuka patienter och den planerade icke akuta vården har tillfälligt fått stå tillbaka enligt beslut från Region Stockholm. Detta har lett till längre väntetider och fler väntande över vårdgarantins gränser. Vi gör dock allt vi kan för att förkorta väntetiderna för alla våra patienter.

Folkhälsomyndighetens rekommendationer uppmanar kallade patienter att undvika kommunala färdmedel och hålla avstånd. Om du misstänker att du har smittats av covid-19 eller är sjuk ska du avstå från att besöka sjukhuset. Observera att på grund av smittorisken kan inte partner följa med in på enheten.

Medtag eget munskydd vid ditt/ert besök.

Bedömning av remisser sker fortlöpande och tar normalt 4-6 veckor. På grund av hög arbetsbelastning i nuläget kan det dock ta längre tid. Vi kan i dagsläget inte säga när din/er remiss blir bedömd. Akuta remisser prioriteras.

Telefon till Reproduktionsmedicin 08-5858 75 06 välj barnmorskorna.

Läs mer om nya coronaviruset och covid-19

Boka tid på 1177.se

12 augusti 2020, 11:27

Är du godkänd spermiedonator eller har du remiss för att lämna spermaprov och vill boka tid?

Laboratoriet har öppnat upp bokningsbara tider för fertilitetsutredning av spermaprov med remiss. Gå till länken beställa tid i röda rutan. Tyvärr har vi långa väntetider på grund av corona-pandemin men vi gör allt vi kan för att skapa bokningsbara tider.

Godkända donatorer bokas tills vidare direkt av laboratoriets personal.

Välkommen!

Ring oss

08-585 875 04

Besök oss

Blickagången 6, Novumhuset plan 4 Hiss F, HUDDINGE

Hitta hit

tider

Öppettider för bokade besök

  • Måndag - Torsdag 08:00 - 12:30
  • Måndag - Torsdag 13:00 - 15:00

Tillfälligt ändrade tider

Från och med 2020-01-20 tar vi bara emot spermaprov efter tidsbokning på 1177 Vårdguiden e-tjänster. Tidsbokning gäller för godkända donatorer samt för dig med remiss för fertilitetsutredning spermier. För dig som ska lämna spermaprov för fertilitetsutredning finns tider att boka måndag till torsdag.

Diagnoser:

Spermaanalyser vid barnlöshetsutredning, Nedfrysning av spermier inför behandling av testiscancer, Spermaanalys efter vasektomi,

alla

Kontrollspermaprov inför planerad assisterad befruktning,

Spermaanalyser i samband med andrologisk konsultation.

På Reproduktionsmedicins laboratorium utför vi spermaanalyser inför fertilitetsbehandling vid ofrivillig barnlöshet och fertilitetsutredningar och tar emot män som är i behov av fertilitetsbevarande åtgärder. Vi gör också efterkontroll efter vasektomier och har donationsverksamhet.

Reproduktionsmedicinska laboratoriet

Vi kräver alltid en läkarremiss - medicinskt underlag - för behandling hos oss.

Sjukhusgemensam information

Läs mer - Spermiedonation

Se filmer, lyssna och läs om ägg- och spermiedonation

Inför besöket

Ta med eventuell pappersremiss och giltig legitimation. Du hittar oss på Reproduktionsmedicin, Novumhuset, plan 4 i Huddinge. Lämna ditt prov på provinlämningen, Reproduktionsmedicinska laboratoriet direkt till vänster efter entrén på plan 4. Entrédörren öppnas klockan 07:30 och laboratoriet klockan 08:00. Ska du bara lämna ett prov behöver du inte ankomstregistrera dig.

Prov vid fertilitetsutredning är kostnadsfritt. Patientavgift betalas i samband med behandling.

Hur det går till att lämna prov beskriver vi under Våra undersökningar och behandlingar.

Film

Parfym och starka dofter

Undvik att använda parfyrmerade hud- och kroppsvårdsprodukter, många har problem med astma eller allergi.

Under besöket

Gå direkt till vänster när du har kommit till Reproduktionsmedicin och anmäl och legitimera dig i mottagningen för provinlämning spermier.

Lämna provet du har med dig eller använd våra provtagningsrum. Laboratoriepersonalen kommer att ta emot ditt prov och visa dig tillrätta.

Efter besöket

Resultatet av undersökningen skickas till inremitterande läkare inom 2 veckor. Din läkare kommer sedan att kontakta dig, och ni kommer tillsammans att gå igenom provsvaret.

Vid frysning av spermier kommer ett frysbrev skickas hem till dig samt till din läkare. I frysbrevet finns bland annat information om hur många frysampuller du har nedfrysta hos oss.

 

Praktisk information

Besök sidan För Patienter för allmän patientinformation: service på sjukhuset, dina rättigheter som patient, vanliga frågor och svar samt din journal med mera.