Vårdavdelning Gynekologi Huddinge

Ring oss

08-123 816 00

Besök oss

Hälsovägen 13, B76, 14157, Huddinge

Hitta hit

tider

Öppettider för bokade besök

  • Måndag - Söndag 00:00 - 24:00

Diagnoser:

Godartade gynekologiska tillstånd, aborter

alla

inkontinens, bäckenbottenskador, cystor, myom och endometrios

Välkommen till Gynekologi avdelning på Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge, en kirurgisk slutenvårdsavdelning inom Tema Kvinnohälsa och Hälsoprofessioner. Vi har både akut och planerat intag för patienter med godartade gynekologiska diagnoser.

 

På Gynekologi avdelning B76/78 vårdar vi dig som på grund av gynekologiska besvär måste genomgå en planerad eller akut operation. Vi vårdar även dig med graviditetskomplikationer i tidig graviditet dvs upp till vecka 21, eller dig som avbryter din graviditet. Vi tar också emot dig som fått en infektion eller mjölkstockning efter förlossningen.

Vår avdelning

Avdelningen har 11 vårdplatser, i ljusa fräscha lokaler med enkelrum, med egen dusch och toalett.

På avdelningen arbetar läkare, sjuksköterskor/barnmorskor, undersköterskor och avdelningsassistenter. Kuratorer, fysioterapeuter, dietister kontaktas vid behov.

Besökstider                                                                            

För närvarande har vi inte fasta besökstider. 

 

Det är viktigt att du som besöker avdelningen: 

  • håller god handhygien
  • håller fysiskt avstånd till andra personer på avdelningen
  • inte har några symtom på säsongsbunden smitta

Våra värderingar

Under vårdtiden hos oss kommer du att träffa flera personer och yrkeskategorier. Gemensamt för oss alla är att vi arbetar efter Karolinskas gemensamma värdegrund – ”Ansvar, medmänsklighet och helhetssyn” och vision – ” Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag”. Det är vår kompass i det dagliga arbetet.

På avdelningen arbetar både manlig och kvinnlig personal. Karolinska Universitetssjukhuset vill verka för jämlikhet och mångfald. Vi könsdiskriminerar därför varken vid anställning eller vid patientkontakt.

Forskning och utbildning

Karolinska Universitetssjukhuset utbildar läkare, barnmorskor, sjuksköterskor och undersköterskor. Vid ditt besök kan du därför träffa studenter under utbildning. I utbildningen ingår det att praktiskt utföra olika moment under handledning, som till exempel katetersättning, gynekologisk undersökning, provtagning och såromläggning.

På avdelning bedrivs också forskningsprojekt inom många olika områden. Deltagande i dessa är alltid frivilligt.

Sammanhållen journalföring

Syftet med sammanhållen journalföring är att vårdgivarna, oberoende vilket landsting, kommun eller privat vårdgivare du söker vård hos, ska kunna få tillgång till alla relevanta uppgifter om dig.

Inför besöket

Ta alltid med dig legitimation eller annan id-handling såsom pass eller LMA-kort.

  • Läs noga igenom informationen i ditt kallelsebrev.
  • Om du får förhinder, tänk på att avboka din operationstid i god tid.
  • Om du behöver tolk måste du meddela oss det, i god tid, innan ditt besök.
  • Du får ett låsbart skåp hos oss, men lämna värdesaker som du inte behöver hemma. Du får ha dina egna kläder på avdelningen. Hygienartiklar och inneskor/tofflor är också bra att ta med.
  • Du få ha med dig mobiltelefon, dator/surfplatta. Kostnadsfri surf via det trådlösa närverket SLL guest. Kom ihåg mobilladdare.
  • För att förhindra smittspridning rekommenderar vi dig att tvätta och sprita händerna.

Dagen före operation, alternativt på fredagen om du ska opereras på en måndag, ringer vi dig och meddelar vilken tid du ska komma. Det är viktigt att du kommer in på angiven tid då det är många förberedelser som ska göras på avdelningen. Observera att tiden som du får endast är ankomsttiden. Operationstiderna kan variera vilket gör att du kan få vänta flera timmar innan operationsstart.

Av kallelsen framgår om du behöver ta prover inför din operation.

Om du har fått en kallelse till planerad operation och känner dig sjuk, har feber och/eller har luftvägssymtom vill vi att du kontaktar mottagningen/avdelningen. Bedömning kommer göras om besöket bör flyttas fram eller är nödvändigt att genomföra. Kontaktuppgifter finns i kallelsen. Om du inte kan komma vill vi kunna erbjuda din tid till någon annan. Det är därför viktigt att du avbokar din tid senast 24 timmar före ditt planerade besök.  

Ibland ställs ingrepp in

Då sjukhuset bedriver både planerad och akut sjukvård, kan det uppstå situationer när inplanerade ingrepp får stå tillbaka och skjutas upp på grund av akut sjuka patienter. Då detta inte går att förutse och att plats­situationen på vårdavdelningen snabbt kan förändras, ber vi dig ha förståelse för om vi ringer och flyttar fram tiden för ditt planerade ingrepp.

Broschyrer på olika språk

Under besöket

  • Du kommer till oss på operationsdagens morgon 07.30 om inget annat anges.
  • Vi kommer att ta prover, ge dig information samt förbereda dig för operationen. Du får byta om till operationskläder. Se även den information du fått inför operation.
  • Efter operationen körs du först till en uppvakningsavdelning. Där kan du ligga i flera timmar innan du kommer tillbaka till avdelningen.
  • Med hänsyn till våra patienter och eventuella allergiker så ber vi dig och dina anhöriga att undvika starkt doftande blommor och parfymer under vårdtid och vid besök.

Efter besöket

  • Vanligen behövs inget återbesök.
  • Vid utskrivningssamtalet med din läkare kommer du att få information om eventuell uppföljning, sjukskrivning och egenvård. Förbered dig med frågor och funderingar. Om du vill ha anhörig med vid utskrivningssamtal, informera personalen om detta i god tid.
  • Vi arbetar kontinuerligt med kvalitetsförbättringar och det kan hända att du får en enkät som vi ber dig fylla i innan hemgång.
  • Vid eventuella besvär är du självklart välkommen att kontakta oss.

Synpunkter och klagomål

Synpunkter och klagomål - hit vänder du dig

Nu kan du lämna synpunkter och klagomål på vården digitalt via 1177  Lämna Synpunkter och Klagomål

Lämna synpunkter och klagomål hos din vårdgivare anonymt

Om du önskar framföra synpunkter på vården anonymt så kan du göra det via 1177 e-tjänster. Lämna synpunkter och klagomål anonymt hos din vårdgivare.

Lämna synpunkter och klagomål hos din vårdgivare som ombud eller om du inte kan lämna digitalt.

Om du önskar lämna synpunkter eller klagomål på vården som ombud krävs en fullmakt. Anmälan kan därför ej skickas via 1177. Anmälan hittar du här.

Anmälan tillsammans med fullmakt skickas med vanlig post till adressen nedan:

Karolinska Universitetssjukhuset
Tema Kvinnohälsa och Hälsoprofessioner
Mottagning Gynekologi Huddinge
Verksamhetschef Sebastian Gidlöf 
171 76 Stockholm

Praktisk information

Besök sidan För Patienter för allmän patientinformation: service på sjukhuset, dina rättigheter som patient, vanliga frågor och svar samt din journal med mera.