BB Karolinska Solna

Besöksförbud

24 april 2020, 13:10

Folkhälsomyndigheten har höjt risknivån för samhällsspridning av coronaviruset i Sverige till "mycket hög". Därför införs generellt besöksförbud på samtliga vårdavdelningar på Karolinska Universitetssjukhuset från den 12 mars 2020 och tills vidare.

Undantag är pappa/partner som får närvara under förlossning och på BB men då vara kvar på avdelningen hela tiden.

Gravida som är inlagda och inte har mycket hög risk att föda inom 12 timmar får ej ha anhörig närvarande.

Läs mer om nya coronaviruset och covid-19

Läs mer om råd till nyblivna föräldrar och covid-19

 

1177 Vårdguiden e-tjänster

Beställa journalkopia

Ring oss

08-517 742 17

Besök oss

Akademiska Stråket 14, F5:83, SOLNA

Hitta hit

Diagnoser:

Antenatal, Förlossning, BB

alla

Igångsättning, induktion, vändning, vattenavgång, blödning, prematur, havandeskapsförgiftning, preeklampsi, överburenhet, kejsarsnitt, sectio, duplex, minskade fosterrörelser, amning, hinnsvepning

Välkommen till vår nya avdelning, BB Karolinska Solna! Vi tar hand om familjen före, under och efter förlossning.

BB Karolinska Solna


Hos oss kan du bland annat vårdas under graviditeten (från 22 fulla veckor) om du eller ditt barn i magen behöver någon behandling eller övervakning.

Alla graviditeter är olika och unika, du är alltid välkommen att ringa och rådgöra med oss utifrån din/er speciella situation. Vår unika kompetens gör att vi kan möta alla olika frågeställningar kring graviditet och förlossning. Du får ringa när du vill, vi har öppet dygnet runt och du får alltid prata med en barnmorska. 

Vi tar hand om hela familjen under förlossning och vårt mål är en födande per barnmorska. Efter födseln stöttar vi dig/er i föräldrarskapet och självklart kan du som partner stanna kvar! För oss är hela familjen i centrum.

Vi vet att rätt kunskap och information skapar trygghet. Läs mer om våra informationsträffar!Vi på Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder all den kompetens och specialistkompetens som behövs för att ni ska få en trygg födsel

Inför besöket

Ring oss gärna innan!

För att vi ska kunna ta hand om dig på bästa sätt vill vi att du ringer till oss innan du kommer.

Två entréer

Det finns två entréer till oss, Akademiska stråket 14 (för dig som ska föda) och Eugeniavägen 23. Barnmorskan kommer i telefonen meddela vilken entré som är aktuell för just dig!

Akademiska stråket 14 är en av våra entréer!

 

Parkeringsalternativ

 • Precis utanför förlossningsentrén Akademiska stråket 14
  Max 1 timme, endast när man kommer för att föda och har bråttom. 
 • På gatan runt gamla sjukhusbygganden. Till exempel Framstegsgatan eller Visionsgatan.
 • Parkeringsgaraget på Framstegsgatan 9
  Infart dygnet runt. 
 • Parkeringsgaraget på Eugeniavägen 23 nedre
  Infart dygnet runt, max 6 timmar. Rekommenderas inte vid inneliggande vård.

Den 1 februari 2021 genomförs förändringar för patienter och besökare som parkerar vid sjukhusen i Stockholms län. Taxan blir 30:-/timme. Samma timtaxa gäller dygnet runt.

För patienter och besökare som behöver parkera under en längre period uppnås maxtaxa efter 48 betalda timmar. Därefter är biljetten giltig ytterligare 5 dygn (det vill säga 7-dagarsbiljett kostar motsvarande taxa för 48 timmar).


Att ta med vid alla besök

Ta alltid med dig legitimation eller annan id-handling såsom pass eller LMA-kort.

Till dig som bor utanför Stockholms län: Ta gärna med journalkopior som du fått av din barnmorska på din MVC.

Om du gått på en mödravårdscentral (MVC) i Stockholm får vi upp din journal med all nödvändig information om dig och din graviditet i vår dator.

Att ta med dig till oss om du ska föda 

 • Legitimation
 • Sköna kläder
 • Tofflor och kanske morgonrock
 • Toalettartiklar
 • Mobiltelefon och laddare
 • Kamera (Det råder ett generellt fotoförbud på Karolinska Sjukhuset men naturligvis går det bra att fotografera och filma ditt barn.)
 • Något gott att äta. (Självklart finns det mat, dryck och smårätter såsom soppa och smoothie till dig som ska föda under förlossningen. Utöver kaffe, dryck och frukost så har vi inte möjlighet att erbjuda partner/anhöriga några måltider. Det går däremot att köpa mat på avdelningen eller i sjukhusets huvudentré.
 • Kläder till ert barn inför hemresa
 • Kläder som är anpassade för amning/kunna ha barnet hud mot hud
 • Bilbarnstol

Ibland blir det väntan

Vi är ett akutsjukhus och tar hand om dig som behöver akut vård först. Ibland kan det därför bli väntan för dig som inte har ett akut besök. Vi lovar att alltid göra vårt bästa för att ta hand om er på bästa sätt!

 

Broschyrer på olika språk

Under besöket

Egna kläder

Under förlossningen har vi patientskjortor att låna ut, men efter födsel har ni egna kläder för att underlätta anknytningen till det nyfödda barnet. Ta därför med lämpliga kläder.


Övernattning

Om ni ska stanna kvar hos oss får ni alltid ett eget rum. Alla rum har egen dusch, toalett och TV.


Besök

Folkhälsomyndigheten har höjt risknivån för samhällsspridning av coronaviruset i Sverige till "mycket hög". Därför införs generellt besöksförbud på samtliga vårdavdelningar på Karolinska Universitetssjukhuset från den 12 mars 2020 och tills vidare.

Undantag är pappa/partner som får närvara under förlossning och på BB men då vara kvar på avdelningen hela tiden.

Gravida som är inlagda och inte har mycket hög risk att föda inom 12 timmar får ej ha anhörig närvarande.


Kostnad

Om du blir inlagd betalar du 100 kr per dygn. Partner/medföljare betalar 250 kronor per dygn från och med att barnet är fött. Då ingår frukost, kvällsfika, sovplats, sängkläder och handdukar.
Du som partner/medföljare får fylla i ett papper vid övernattning. En faktura skickas därefter hem efter utskrivning från oss. 


Mat

Alla måltider ingår för dig som är inlagd hos oss. På avdelningen finns ett kylskåp avsett för inneliggande familjer att förvara medhavd mat/dryck. Det finns även en mikrovågsugn.
För dig som är på kontroll/besök hos oss finns en automat med tilltugg och dryck på plan 5 vid Eugeniavägen 23. På sjukhuset i Solna och i närheten finns flera restauranger, caféer och kiosker!

Tolk

Det är väldigt viktigt för både dig som patient och för oss att vi kan kommunicera med varandra. Vid behov ordnar vi tolk. Tolksamtal är gratis för dig som patient. 


Vårdtid

Vården och tiden ni stannar på avdelningen är anpassad efter era behov. Om du har fött ditt första barn är det vanligt att stanna två nätter. Har du fött barn tidigare och allt har varit normalt finns möjlighet att gå hem redan 6 timmar efter födseln efter en godkänd barnundersökning. Här kan du läsa mer om tidig hemgång! Efter planerade kejsarsnitt erbjuds ni stanna två nätter och efter akut kejsarsnitt tre nätter.
Vi bedriver eftervård i olika lokaler på sjukhuset (plan 5, plan 8 samt på Gävlegatan 55). 

Wifi

Det finns gratis wifi hos oss.

Efter besöket

Har du varit hos oss för övervakning under graviditeten och blivit utskriven?

Vid behov kommer du då att följas upp via Specialistmödravården eller fortsätta kontrollerna på barnmorskemottagningen (MVC). Hör med barnmorskan vad som gäller för just dig.

Har du fött barn hos oss?

Om du har fött barn hos oss är det vanligt att ni kommer tillbaka på ett återbesök. Läs mer om våra återbesök här!

Vi ansvarar för dig och barnet den första veckan efter förlossningen. Har ni frågor är ni välkomna att kontakta oss!

Ni kontaktar själva barnavårdscentralen (BVC) och barnmorskemottagningen (MVC) när ni kommit hem från sjukhuset.

Samlad information om den första veckan efter förlossningen

Har du synpunkter eller vill ge feedback på din vård hos oss?

 

Praktisk information

Besök sidan För Patienter för allmän patientinformation: service på sjukhuset, dina rättigheter som patient, vanliga frågor och svar samt din journal med mera.