Vårdavdelning Neuro 2 Huddinge

1177 Vårdguiden e-tjänster

Journalservice

Ring oss

08-123 805 84

Besök oss

Hälsovägen 13, R84, STOCKHOLM

Hitta hit

tider

Öppettider för bokade besök

  • Måndag - Söndag 00:00 - 24:00

Diagnoser:

Parkinsons sjukdom, Multipel skleros, ALS

alla

Andra neuromuskulära sjukdomar.

Vårdavdelning Neuro 2 Huddinge är en slutenvårdsavdelning med akutintag dygnet runt. I huvudsak kommer patienterna via akutmottagningen men vi har även postoperativ vård av patienter som genomgått operationer/ingrepp vid neurokirurgen på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna.

På vårdavdelning Neuro 2 Huddinge vårdas patienter med akuta neurologiska sjukdomstillstånd i hjärnan och centrala nervsystemet. De sjukdomar som förekommer är Parkinsons sjukdom, Multipel skleros, ALS (amyotrofisk lateralskleros), Myastenia gravis och andra neuromuskulära sjukdomar.

Vårdavdelning Neuro 2 Huddinge har i dagsläget 11 slutenvårdsplatser (24/7), 5 slutenvårdsplatser (lördag-söndag) samt 7 dagvårdsplatser. 

Vi som arbetar på avdelningen

På avdelningen arbetar vi i team med läkare, sjuksköterskor och undersköterskor. Vi samarbetar med multidisciplinära team som består av arbetsterapeuter, sjukgymnaster, kurator, logoped och dietist. Varje vecka har vi teamkonferens där alla patienter diskuteras för att komma fram till om och vilka behov som finns för insatser av det multidisciplinära teamet.

Inomhuskarta Huddinge

Inför besöket

Till oss kommer du oftast via akutmottagningen. Undvik att ta med dig värdesaker pga. stöldrisk. Avdelningen erbjuder inlåsning av värdesaker om det inte finns någon anhörig som kan ta med dessa hem. Avdelningen tar ej ansvar för värdesaker som inte är inlåsta.

Att parkera vid Huddinge sjukhusområde

Under besöket

Du som ligger på vår avdelning kommer att genomgå undersökningar och kontroller som sker alltifrån en gång till flera gånger per dag, detta för att vi skall ha full kontroll på dina värden. Om det finns behov av insatser från arbetsterapeut och/eller sjukgymnast kommer de till dig på avdelningen.

Rond sker varje dag på förmiddagen av överläkare och avdelningsläkare. Tillsammans med sjuksköterskan går de igenom vad som behöver ske med dig. Därefter kommer de och pratar med dig för att diskutera och informera om kommande undersökningar.

Du kan behöva lite saker under vårdtiden hos oss

  • Egna hygienartiklar
  • Inneskor (gärna med hel häl)
  • Kläder att ha när du åker hem

Mobiltelefoner är tillåtna att användas med lågt ljud. Gratis Wi-Fi för dig som har dator med dig.

Tv finns i dag-/matrummet. Radio finns tyvärr inte.

Till dig som besökare

Våra besökstider är alla dagar mellan kl 13.00 - 19.00 eller enlig överenskommelse med personalen. Vi ser gärna att du spritar dina händer innan du går in på avdelningen, handsprit finns på väggen bredvid ingången. Det finns möjlighet att köpa kaffe/te till en mindre kostnad i dag-/matrummet. Har ni småbarn med vid besöket så finn det lite leksaker att låna, prata med personalen.

Om du som anhörig vill prata med ansvarig sjuksköterska går det bra att ringa och då helst efter kl 10.00. Vill du vara med på ronden så prata med personalen och bestäm en lämplig tid.

Vi är tacksamma om du som besökare inte tar med dig levande blommor då vi har patienter som kan ha lungproblematik och allergier.

Efter besöket

Förlängning av recept, sjukskrivning eller övriga medicinska frågor sköts av husläkare eller vårdcentral efter utskrivningen från avdelningen. För frågor om eventuella återbesökstider kontaktas neurologiska mottagningen på tel. nr 08-123 820 70 Huddinge mottagning Neuro eller 08-123 720 08 Solna mottagning Neuro.

Om Du eller dina närstående vill få ytterligare information om hur det är att få en neurologisk diagnos, vilken hjälp det finns att få, vart vänder man sig. Neurologiska Råd- och stödenheten har sammanställt ett material som kan vara till stor hjälp - "Patientens och närståendes resa genom sjukvården"

Praktisk information

Besök sidan För Patienter för allmän patientinformation: service på sjukhuset, dina rättigheter som patient, vanliga frågor och svar samt din journal med mera.

Synpunkter och klagomål

Synpunkter och klagomål - hit vänder du dig

Lämna synpunkter och klagomål på vården digitalt via 1177 Vårdguiden. Lämna synpunkter och klagomål

Lämna synpunkter och klagomål på vården via brev, använd blanketten Enskilt klagomål och skicka till berörd person på nedanstående adress.

Lämna synpunkter och klagomål hos din vårdgivare anonymt

Om du önskar framföra synpunkter på vården anonymt så kan du göra det via 1177 Vårdguidens e-tjänster. Lämna synpunkter och klagomål anonymt.

Lämna synpunkter och klagomål hos din vårdgivare som ombud eller om du inte kan lämna digitalt.

Om du önskar lämna synpunkter eller klagomål på vården som ombud krävs en fullmakt. Anmälan kan därför ej skickas via 1177. Anmälan hittar du här.

Anmälan tillsammans med fullmakt skickas med vanlig post till adressen nedan:

Karolinska Universitetssjukhuset
Verksamhetschef ME Neurologi Konstantinos Kostulas
Postnummer 171 76 Stockholm

Karolinska Universitetssjukhuset
Verksamhetschef OO Neurologi Anna Ericsson
Postnummer 171 76 Stockholm