Förlossningsavdelning Solna

Vi flyttar 28 oktober!

12 oktober 2018, 16:57

Förlossning, antenatal, eftervård och specialistmödravård på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna flyttar 28 oktober till nya sjukhusbyggnaden.

Den sista helgen i oktober 2018 flyttar vi all verksamhet till den nya sjukhusbyggnaden i Solna. Förlossningen flyttar till Akademiska stråket 14, plan 5. Specialistmödravården flyttar till Eugeniavägen 23, plan 5.

 

Vad gäller under flytthelgen: fredag 26/10 klockan 18.00 - måndag 29/10 klockan 07.00?

 • Har du som gravid valt BB Karolinska Solna som förlossningsenhet ska du vid begynnande förlossning eller andra besvär och frågor precis som vanligt ringa till barnmorskan på telefon 08-517 742 17.
 • Om du bedöms ingå i Karolinskas högspecialiserade uppdrag så kommer du att vårdas hos oss, i annat fall kommer barnmorskan att ordna så att du tas om hand på något av de andra sjukhusen i länet. Vid frågor välkommen att ringa barnmorskan på telefon 08-517 742 17.

1177 Vårdguiden e-tjänster

Begäran om intyg

Journalservice

Ring oss

08-517 742 17

Besök oss

Karolinska Universitetssjukhuset, Kvinnokliniken, Solna F1:00, plan 0

Hitta hit

tider

Öppettider för bokade besök

 • Måndag - Söndag 00:00

Diagnoser:

Förlossning, Yttre vändning av foster, Induktion

alla

minskade fosterrörelser, smärtlindring, informationsträff, förlossningsstart, igångsättning, hinnsvepning, kejsarsnitt, tidig hemgång

Varje familj och födelse är unik. Vårt mål är alltid att möta era behov och önskemål. Vi ger er råd vid frågor och funderingar under graviditeten och vägleder er kring start av förlossningen och ger därefter stöd genom hela födelseprocessen.

Du som är gravid från 22 fulla veckor är alltid välkommen att ringa om du har frågor. Vi har öppet dygnet runt och du får alltid prata med en barnmorska. Alla graviditeter är olika och unika, det är därför viktigt att du ringer och rådgör med oss utifrån din alldeles speciella situation. Vår unika kompetens gör att vi kan möta alla olika frågeställningar kring graviditet och förlossning. Du får ringa när du vill och behöver inte känna att du ringer för många gånger. Vi vet att rätt kunskap och information skapar trygghet.

Telefonnummer till förlossningen 08-51774217

 

Praktisk information

Nedan finns praktisk information om ditt besök på avdelningen/mottagningen. Besök sidan Din vård på Karolinska för information: service på sjukhuset, dina rättigheter som patient och din journal med mera.

Inför besöket

Vi vill att du ringer innan du kommer, på så sätt kan vi på förlossningen förbereda oss och ta hand om dig på bästa sätt.

 • För att hitta till förlossningen så följ skyltar som finns väl synliga inom hela sjukhusområdet.
 • Ta alltid med dig legitimation eller annan id-handling såsom pass eller LMA-kort.
 • Om du gått på en mödravårdscentral (MVC) i Stockholm så får vi upp din journal med all nödvändig information om dig och din graviditet i vår dator. Om du bor utanför Stockholms län så tag gärna med journalkopior som du fått av din barnmorska på din MVC.

Att ta med dig till förlossningen:

 • Legitimation
 • Sköna kläder, tofflor och kanske morgonrock
 • Mobiltelefon och laddare. Vi har fritt wifi så ta gärna med surfplatta eller dator.
 • Kamera! Det går oftast bra att ta fotografera och filma under förlossningen men det är viktigt att fråga personalen först.
 • Något gott att äta. Självklart finns det mat, dryck och smårätter såsom soppa och smothie till mamman under förlossningen. Utöver kaffe, dryck och frukost så har vi inte möjlighet att erbjuda partner/anhöriga några måltider.
 • Kläder till ert barn inför hemresa.
 • Bilbarnstol

Inte helt frisk?

Ibland vill din barnmorska på mödravårdscentralen (MVC) att du ska åka till förlossningen för kontroll. Om du känner dig orolig eller sjuk så ring din barnmorska på MVC eller till oss på förlossningen så ska vi göra vårt bästa för att hjälpa dig.

Broschyrer på olika språk

Under besöket

När du kommer till förlossningen tas du omhand av en barnmorska och en undersköterska. Förlossningsläkare finns alltid på avdelningen. Vi samarbetar för att ge dig och din partner individuell vård och strävar efter att tillmötesgå era önskemål.

Mobiltelefon får användas fritt.

Om du som partner har med dig egen mat, finns kylskåp på avdelningen, annars kan du köpa mat på sjukhuset dygnet runt.

Vid behov ordnar vi tolk.

Efter besöket

Första timmarna efter barnets födelse stannar du och din nya lilla familj kvar på förlossningen. Under första timmarna är barnet ofta vaket och söker sig till bröstet.

Efter några timmar finns möjlighet att flytta till en BB avdelning. På BB ska du och din partner i lugn miljö knyta an till ert lilla barn. Den första tiden med barnet och efter födseln är ofta omvälvande med många frågor och funderingar.

Har du synpunkter eller vill ge feedback på din vård hos oss?