Vårdavdelning Akut kirurgi trauma Huddinge
1177 Vårdguiden e-tjänster
Ring oss
Telefontider idag
00:00 - 24:00
mer information
Fler telefontider:
- Måndag - Fredag 00:00 - 24:00
Besök oss
Hälsovägen 13, B86-88, 14157, Huddinge
Se karta och reseplanerare Hitta hittider
Öppettider för bokade besök
- Måndag - Söndag 00:00 - 24:00
Vårdavdelning Akut kirurgi trauma Huddinge är en avdelning för patienter med akuta diagnoser som kan behöva kirurgisk behandling. Majoriteten av patienterna har mag- tarmproblem och läggs in från akuten eller från sjukhusets akuta vårdavdelningar, till exempel Akutvårdsavdelning KAVA.
Diagnoser och undersökningar
- Inflammerade tarmfickor - 1177 Vårdguiden
- Blindtarmsinflammation - 1177 Vårdguiden
- Inflammation i bukspottkörteln - 1177 Vårdguiden
- Gallsten - 1177 Vårdguiden
- Tarmvred - 1177 Vårdguiden
- Gastroskopi - 1177 Vårdguiden
- Undersökning och behandling av gallvägarna – ERCP - 1177 Vårdguiden
- Datortomografi - 1177 Vårdguiden
Stomimottagning Huddinge
Välkommen till Stomimottagningen.
Tel: 08–51774300
Adress: Avdelningen Akut Kirurgi och Trauma, B88. Barngatan, Hiss B4 plan 8
Till oss kommer patienter innan och efter en Stomioperation.
Vi använder telefonrådgivning via TELE Q, vilket innebär att patienten ringer till mottagningen och anger telefonnummer samt personnummer, patienten får då en tid då vi ringer tillbaka.
Inför besöket
Om du kommer med bil finns parkering i parkeringsgaraget under mark
Väljer du att åka kommunalt stannar bussarna vid sjukhusets entré på framsidan. Från Flemingsbergs station är det en promenad på ca 500 meter.
Anmälan och betalning görs i centralkassan, enligt kallelsebrev. Kassan tar inte emot kontantbetalning, ta med betalkort eller begär faktura. Du ska anmäla dig i kassan även om du har frikort så att mottagningen ska se att du har kommit.
Kom i god tid innan besöket, då det kan förekomma köer och är långt att gå på sjukhuset.
Glöm inte att ta med id handling.
Inför besöket
Om du har en kirurgisk diagnos som kräver inneliggande vård på vårdavdelning kommer du oftast in direkt via akutmottagningen utan föregående kontakt med annan vårdgivare. Då är det bra om någon närstående kan hjälpa dig med det du behöver på avdelningen, till exempel hygienartiklar, laddare till mobiltelefon, tofflor eller inneskor, rullator eller käpp.
Lämna värdesaker hemma. Sjukhuset ansvarar inte för värdesaker.
Observera att blommor, parfym, starka dofter och nötter får inte tas med in på avdelningen.
Under besöket
På avdelningen arbetar sjuksköterskor, undersköterskor och läkare. Fysioterapeut, dietist, arbetsterapeut samt kurator finns knutna till avdelningen och kontaktas vid behov. Vi har även en stomisjuksköterska som både finns tillgänglig vid omvårdnad av akut upplagda stomier men som också bedriver en stomimottagning där patienter med nyupplagd stomi får komma på uppföljning.
På avdelningen har vi en patientmatsal där du gärna får äta frukost, lunch och middag.
En stor del av de patienter som vårdas på avdelningen genomgår någon form av kirurgiskt ingrepp. Inför ett ingrepp behöver du oftast vara fastande, ta prover och duscha. Efter ett ingrepp är mobilisering ofta en viktig del. Du kommer under din vistelse få information av personalen anpassat just till din situation.
Till rökare erbjuder vi nikotinplåster under din vistelse. Om du däremot vill röka under din vårdtid hänvisar vi dig till rökområdet vid huvudentrén på plan 5.
Rutiner och praktisk information på avdelningen
-
Patientinformation Akutkirurgi och Trauma
Läs mer om våra rutiner på avdelningen i vår patientbroschyr.
Efter besöket
Vid utskrivning från avdelningen får du information från både din läkare och din sjuksköterska om vad du behöver tänka på när du kommer hem och hur din fortsatta egenvård ska gå till. Vid behov får du ett uppföljande besök/telefontid till vår kirurgmottagning.
Praktisk information
Besök sidan För Patienter för allmän patientinformation: service på sjukhuset, dina rättigheter som patient, vanliga frågor och svar samt din journal med mera.
Synpunkter och klagomål
Synpunkter och klagomål - hit vänder du dig
Lämna synpunkter och klagomål på vården digitalt via våra mottagningar på 1177. Lämna synpunkter och klagomål(öppnas i nytt fönster)
Lämna synpunkter och klagomål på vården via brev, använd blanketten Enskilt klagomål och skicka till berörd person på nedanstående adress.
Lämna synpunkter och klagomål hos din vårdgivare anonymt
Om du önskar framföra synpunkter på vården anonymt så kan du göra det via 1177 e-tjänster. Lämna synpunkter och klagomål anonymt hos din vårdgivare.(öppnas i nytt fönster)(öppnas i nytt fönster)(öppnas i nytt fönster)
Lämna synpunkter och klagomål hos din vårdgivare som ombud eller om du inte kan lämna digitalt.
Om du önskar lämna synpunkter eller klagomål på vården som ombud krävs en fullmakt. Anmälan kan därför ej skickas via 1177. Anmälan och fullmakt hittar du här. Anmälan tillsammans med fullmakt skickas med vanlig post till adressen nedan.
Lämna synpunkter och klagomål på vården via brev, använd blanketten Enskilt klagomål och skicka till berörd person på nedanstående adress.
Verksamhetschef Omvårdnadsområde Huddinge
Sara Schulz
Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge A40 Kuben
141 86 Stockholm