Vårdavdelning Ortopedi, Huddinge

1177 Vårdguiden e-tjänster

Kontakta mig

Journalservice

Ring oss

08-585 802 83

Besök oss

Hälsovägen, K83, HUDDINGE

Hitta hit

Diagnoser:

Artroplastik, Traumakirurgi

alla

Reumatisk kirurgi

Vårdavdelning K83 är en ortopedisk vårdavdelning. Avdelningen är indelad i sektioner, rygg-, trauma-, och artroplastiksektion. Vi bedriver både akut och elektiv (planerad) kirurgi inom dessa kategorier.

  • Våra vanligaste diagnoser

Rygg

Diskbråck
Spinalstenos
Skolios

Artros

Höftprotesoperation
Knäprotesoperation

Trauma

Höftfraktur
Handledsfraktur

Inför besöket

Tänk på att du inte får ta med blommor in på avdelningen!

Under besöket

Lämna dina värdesaker hemma! Tänk på att sjukhuset inte ansvarar för värdesaker eller kontanter. Ta med max 50 kronor i kontanter!

Rond

Tid för rond är cirka klockan 8.30-11.00. Vid denna deltar läkare, sjuksköterska, sjukgymnast samt sjukvårdsstuderande. Eftersom läkarlagen är indelade i tre sektioner (trauma, artros och rygg) pågår flera ronder samtidigt på avdelningen. Detta gör att ronden kan passera dig om det är "fel" läkarlag och din rond kommer lite senare.

Undervisningssjukhus

Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge är ett undervisningssjukhus vilket gör att du som patient kommer att möta frågvisa och intresserade personer som utbildar sig inom något av våra vårdyrken. Det kan kanske kännas besvärligt ibland, men tänk på att du som patient deltar som lärare i en viktig utbildning. Du har naturligtvis rätt att avstå om du så önskar utan att ditt omhändertagande påverkas.

En del av ortopedpatienterna vårdas på KUA, en vårdavdelning där studenter sköter hela vården med handledning av ordinarie personal.

KUA är geografiskt belägen på K81, det vill säga vägg i vägg med den ordinarie vårdavdelningen och samarbetet är stort.

Mer information om KUA finner du under ortopedavdelning KUA.

Inför utskrivning från avdelningen kommer du att ha ett utskrivningssamtal med en avdelningsläkare.

Efter besöket

Har du frågor är du välkommen att höra av dig till oss.

Praktisk information

Besök sidan För Patienter för allmän patientinformation: service på sjukhuset, dina rättigheter som patient, vanliga frågor och svar samt din journal med mera.