Vårdavdelning Transplantation Huddinge

Ring oss

08-123 803 89

Besök oss

Hälsovägen 13, K87-89, 14157, Huddinge

Se karta och reseplanerare Hitta hit

tider

Öppettider för bokade besök

  • Måndag - Söndag 00:00 - 24:00

Diagnoser:

Kronisk njursvikt, Kronisk leversvikt, Akut leversvikt

På avdelning K 87-89 vårdas du som blivit transplanterad med njure, lever, bukspottkörtel eller hjärta. Även du som genomgått en kärlaccessoperation tillbringar vanligen 1-2 dygn på avdelningen efter operationen.

Transplantationsavdelningen är en modern avdelning där de flesta rum är enkelrum med egen tv, dusch och toalett.

Patientinformation Levertransplantation 

Patientinformation Njurtransplantation

 

 

Inför besöket

När du kommer till Transplantationsavdelningen har du alltid blivit inringd eller kallad av läkare eller annan vårdpersonal. Orsaken kan vara att du ska genomgå en organtransplantation eller en annan operation. Det kan också vara så att ditt sjukdomstillstånd kräver att du läggs in eller att du träffar en läkare på jourtid.

Under besöket

  • Vi rekommenderar att du går in via K87-entrén. Helgfri vardag är expeditionen vid entrén bemannad med sekreterare som kan hjälpa dig och meddela vårdpersonal att du är på plats.
  • Det finns Wi-Fi tillgängligt på avdelningen, fråga personalen om du behöver hjälp att koppla upp dig. Vi har även ett internetcafé .
  • I köket finns det personal från klockan 8 på morgonen till klockan 10 på kvällen som hjälper dig med mat/fika. Övrig tid kan du prata med någon av vårdpersonalen om du behöver något från köket. Det finns en kaffeautomat i köket som du har fri tillgång till dygnet runt.
  • Du kan ringa sjukhusets bibliotek för att få böcker, tidningar, filmer, ljudböcker och tillhörande spelare levererade till ditt rum. Det går bra att höra av sig till biblioteket även innan du skrivs in för att du säkert ska få det du önskar under din vistelsetid. Biblioteket hjälper dig också att hitta böcker och information om din sjukdom. Tel: 08 123 800 65

För anhöriga

  • På grund av infektionsrisken är det inte tillåtet med växter i jord på avdelningen men du får gärna ta med dig snittblommor.
  • På vår avdelning har vi fria besökstider.

Efter besöket

  •  Om du har några frågor efter utskrivning från avdelningen så kan du på helgfria vardagar ringa telefonrådgivningen på vår öppenvårdsmottagning, telefonnummer 08-123 825 61. Du får då besked om vilken tid du blir uppringd av en sjuksköterska på transplantationsmottagningen.
  • Övriga tider, vid akuta ärenden, hänvisar vi dig som är patient att ringa till oss på vårdavdelningen, dygnet runt. Se telefonnummer högst upp på sidan.

Praktisk information

Besök sidan För Patienter för allmän patientinformation: service på sjukhuset, dina rättigheter som patient, vanliga frågor och svar samt din journal med mera.

Synpunkter och klagomål

Synpunkter och klagomål - hit vänder du dig

Nu kan du lämna Synpunkter och Klagomål på vården digitalt via vår mottagning på 1177. Transplantationsmottagning   

Lämna synpunkter och klagomål hos din vårdgivare anonymt

Om du önskar framföra synpunkter på vården anonymt så kan du göra det via 1177s e-tjänster. Lämna synpunkter och klagomål anonymt.

Lämna synpunkter och klagomål hos din vårdgivare som ombud eller om du inte kan lämna digitalt.

Om du önskar lämna synpunkter eller klagomål på vården som ombud krävs en fullmakt. Anmälan kan därför ej skickas via 1177. Anmälan och fullmakt hittar du här.

Anmälan tillsammans med fullmakt skickas med vanlig post till adressen nedan.

Lämna synpunkter och klagomål på vården via brev, använd blanketten Enskilt klagomål och skicka till berörd person på nedanstående adress.

Karolinska Universitetssjukhuset
ME Transplantation, F82
Verksamhetschef: Gunnar Söderdahl 
141 86 Stockholm