Vårdavdelning Transplantation Huddinge

1177 Vårdguiden e-tjänster

Beställa journalkopia

Ring oss

08-585 803 89

Besök oss

Hälsovägen, K87-89, Kirurggatan 7-9, plan 8, HUDDINGE

Större karta och reseplanerare Hitta hit

tider

Öppettider för bokade besök

  • Måndag - Söndag 00:00 - 24:00

Diagnoser:

Kronisk njursvikt, Kronisk leversvikt, Akut leversvikt

På avdelning K 87-89 vårdas du som blivit transplanterad med njure, lever, bukspottkörtel eller hjärta. Även du som genomgått en kärlaccessoperation tillbringar vanligen 1-2 dygn på avdelningen efter operationen.

Transplantationsavdelningen är en modern avdelning där de flesta rum är enkelrum med egen tv, dusch och toalett.

Alla informationsbroschyrer om transplantation hittar du numera på sidan om Informationsmaterial

 

Inför besöket

När du kommer till Transplantationsavdelningen har du alltid blivit inringd eller kallad av läkare eller annan vårdpersonal. Orsaken kan vara att du ska genomgå en organtransplantation eller en annan operation. Det kan också vara så att ditt sjukdomstillstånd kräver att du läggs in eller att du träffar en läkare på jourtid.

Under besöket

  • Vi rekommenderar att du går in via K87-entrén. Helgfri vardag är expeditionen vid entrén bemannad med sekreterare som kan hjälpa dig och meddela vårdpersonal att du är på plats.
  • Det finns Wi-Fi tillgängligt på avdelningen, fråga personalen om du behöver hjälp att koppla upp dig. Vi har även ett internetcafé .
  • I köket finns det personal från klockan 8 på morgonen till klockan 10 på kvällen som hjälper dig med mat/fika. Övrig tid kan du prata med någon av vårdpersonalen om du behöver något från köket. Det finns en kaffeautomat i köket som du har fri tillgång till dygnet runt.
  • Du kan ringa sjukhusets bibliotek för att få böcker, tidningar, filmer, ljudböcker och tillhörande spelare levererade till ditt rum. Det går bra att höra av sig till biblioteket även innan du skrivs in för att du säkert ska få det du önskar under din vistelsetid. Biblioteket hjälper dig också att hitta böcker och information om din sjukdom. Tel: 08 585 800 65

För anhöriga

  • På grund av infektionsrisken är det inte tillåtet med växter i jord på avdelningen men du får gärna ta med dig snittblommor.
  • På vår avdelning har vi fria besökstider.

Efter besöket

  •  Om du har några frågor efter utskrivning från avdelningen så kan du på helgfria vardagar ringa telefonrådgivningen på vår öppenvårdsmottagning, telefonnummer 08-585 825 61. Du får då besked om vilken tid du blir uppringd av en sjuksköterska på transplantationsmottagningen.
  • Övriga tider, vid akuta ärenden, hänvisar vi dig som är patient att ringa till oss på vårdavdelningen, dygnet runt. Se telefonnummer högst upp på sidan.

Synpunkter och klagomål - hit vänder du dig

Praktisk information

Besök sidan För Patienter för allmän patientinformation: service på sjukhuset, dina rättigheter som patient, vanliga frågor och svar samt din journal med mera.