Mottagning Akut Öron näsa hals Huddinge

1177 Vårdguiden e-tjänster

Beställa journalkopia

Ring oss

08-123 800 00

Besök oss

Hälsovägen 13, K42, HUDDINGE

Se karta och reseplanerare Hitta hit

tider

Öppettider för bokade besök

  • Måndag - Söndag 00:00 - 24:00

Diagnoser:

Öron , Näsa , Hals

Akutmottagning Öron näsa hals (ÖNH) i Huddinge är länets enda akuta mottagning för öron näsa halssjukdomar och har öppet dygnet runt för barn och vuxna. Mottagningen är tillhörande Medicinsk enhet Öron näsa hals Hörsel och balans.

Har du ej remiss kontakta i första hand 1177 för hänvisning till rätt vårdnivå som initialt kan vara vårdcentral eller närakut.

Inför besöket

Tyvärr går det inte att ringa till ÖNH-akutmottagningen, telefonnumret ovan går till sjukhusets växel och vi hänvisar istället till 1177 för rådgivning och hänvisning om vårdnivå. 

Vuxna patienter som söker ÖNH-akuten anmäler sig i kassan på akutmottagningen i Huddinge. Barn går via barnakuten i Huddinge. Du kan efter en sjuksköterskas bedömning komma att hänvisas till annan vårdnivå beroende på dina besvär. Detta för att säkerställa att alla patienter ska få rätt vård i rätt tid.

Under besöket

Väntetiden på akutmottagningen Öron Näsa Hals kan variera stort beroende på mängden patienter. De svårast sjuka tas hand om först. Barn och äldre prioriteras.

Efter besöket

Om du efter ditt akutbesök får ett återbesök inbokat kan det antingen vara på akutmottagningen Öron Näsa Hals eller på en öppenvårdsmottagning. Kontrollera vad som står i din kallelse som du får med dig när du lämnar ÖNH-akuten. Har du fortsatta besvär ber vi dig söka på nytt eller kontakta din vårdcentral.

Praktisk information

Besök sidan För Patienter för allmän patientinformation: service på sjukhuset, dina rättigheter som patient, vanliga frågor och svar samt din journal med mera.

Synpunkter och klagomål

Synpunkter och klagomål - hit vänder du dig

Nu kan du lämna Synpunkter och Klagomål på vården digitalt via vår mottagning på 1177  Öron näsa hals Akutmottagning Huddinge

Lämna synpunkter och klagomål hos din vårdgivare anonymt

Om du önskar framföra synpunkter på vården anonymt så kan du göra det via 1177 e-tjänster. Lämna synpunkter och klagomål anonymt.

Lämna synpunkter och klagomål hos din vårdgivare som ombud eller om du inte kan lämna digitalt.

Om du önskar lämna synpunkter eller klagomål på vården som ombud krävs en fullmakt. Anmälan kan därför ej skickas via 1177. Anmälan hittar du här.
Anmälan tillsammans med fullmakt skickas med vanlig post till adressen nedan.

Lämna synpunkter och klagomål på vården via brev, använd blanketten Enskilt klagomål och skicka till berörd person på nedanstående adress.

Karolinska Universitetssjukhuset
Medicinsk enhet Öron näsa hals Hörsel och balans B61
Verksamhetschef Alexander Ahlberg
141 86 Stockkholm