Vårdavdelning Infektion 4 Huddinge

1177 Vårdguiden e-tjänster

Journalservice

Ring oss

08-123 806 64

Telefontider idag

00:00 - 24:00

mer information

Fler telefontider:

  • Måndag - Söndag 00:00 - 24:00

Besök oss

Ambulansgatan 12B, I. 64, Huddinge

Se karta och reseplanerare Hitta hit

tider

Besökstider för anhöriga

  • Måndag - Söndag 13:00 - 19:00

Öppettider för bokade besök

  • Måndag - Söndag 00:00 - 24:00

Diagnoser:

Infektionssjukdomar

Hos oss får du som har en komplicerad eller smittsam infektionssjukdom vård. Vi har som mål att: erbjuda dig vård av hög kvalitet, tillgodose ditt behov av trygghet i vård och behandling samt respektera ditt självbestämmande och din integritet och därför genomföra vården i samarbete med dig.

 

Patientupplevelser

PREM I64 230714.PNG

Inför besöket

Om du har en infektion som kräver inneliggande vård på vårdavdelning kommer du oftast in direkt via akutmottagningen utan föregående kontakt med annan vårdgivare. Då är det bra om någon närstående kan hjälpa dig med det du behöver på avdelningen, till exempel hygienartiklar, laddare till mobiltelefon, tofflor eller inneskor, rullator eller käpp. Restriktioner avseende besök kan förekomma. 

Lämna värdesaker hemma. Sjukhuset ansvarar inte för värdesaker.

Observera att blommor, parfym, starka dofter och nötter inte kan tas in på avdelningen.

Inskrivningsformulär - PDF

Under besöket

På avdelningen arbetar sjuksköterskor, undersköterskor och läkare. Fysioterapeut, dietist, arbetsterapeut samt kurator finns knutna till avdelningen och kontaktas vid behov.

Som patient har du en planeringsansvarig sjuksköterska (PAS) och en planeringsansvarig läkare (PAL) vilka gemensamt har ett övergripande ansvar för din vård och omvårdnad.

Infektionsavdelning 4 har inga gemensamma ytor för patienter. Vi har som regel att du som patient stannar på ditt rum tills vi ger annat besked för att förhindra eventuell smittspridning. Om du är isolerad innebär det att du vårdas själv på rummet för att undvika smittspridning. Isoleringsvård innebär att du inte får vistas ute på avdelningen, men det går bra att promenera runt på balkongen.

Om du har Covid-19 får du inte vistas på balkongen.

Observera att det även på balkongen råder rökförbud!

Rutiner och praktisk information på avdelningen

Efter besöket

Efter din vårdtid på I64 kan du bli bokad till dagvården för efterkontroll. 

 

Praktisk information

Besök sidan För Patienter för allmän patientinformation: service på sjukhuset, dina rättigheter som patient, vanliga frågor och svar samt din journal med mera.

Synpunkter och klagomål

Synpunkter och klagomål - hit vänder du dig

Lämna synpunkter och klagomål på vården digitalt via våra mottagningar på 1177 . Lämna synpunkter och klagomål(öppnas i nytt fönster)(öppnas i nytt fönster)

Lämna synpunkter och klagomål på vården via brev, använd blanketten Enskilt klagomål och skicka till berörd person på nedanstående adress.

Lämna synpunkter och klagomål hos din vårdgivare anonymt

Om du önskar framföra synpunkter på vården anonymt så kan du göra det via 1177 e-tjänster. Lämna synpunkter och klagomål anonymt hos din vårdgivare.(öppnas i nytt fönster)

Lämna synpunkter och klagomål hos din vårdgivare som ombud eller om du inte kan lämna digitalt.

Om du önskar lämna synpunkter eller klagomål på vården som ombud krävs en fullmakt. Anmälan kan därför ej skickas via 1177. Anmälan och fullmakt hittar du här. Anmälan tillsammans med fullmakt skickas med vanlig post till adressen nedan.

Lämna synpunkter och klagomål på vården via brev, använd blanketten Enskilt klagomål och skicka till berörd person på nedanstående adress.

Verksamhetschef Omvårdnadsområde Huddinge
Sara Schulz 
Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge A40 Kuben  
141 86 Stockholm