Akutvårdsavdelning AVA Huddinge

1177 Vårdguiden e-tjänster

Journalservice

Ring oss

08-585 831 26

Telefontider idag

00:00 - 24:00

mer information

Fler telefontider:

  • Måndag - Söndag 00:00 - 24:00

Besök oss

Hälsovägen 13, K61-63, husK2, plan 6, HUDDINGE

Större karta och reseplanerare Hitta hit

Till AVA kommer du som har en oklar diagnos som gör att man behöver göra fler undersökningar än det som redan är genomfört på Akutmottagningen. AVA står för Akutvårdsavdelning vilket innebär att vi vårdar dig i det akuta skedet. Hos oss undersöks, diagnostiseras och behandlas du och när du är diagnostiserad flyttas du till den avdelning som är specialiserad på din diagnos, alternativt görs bedömningen att du inte längre är i behov av vidare vård och därför kan skrivas ut till hemmet.

Omvårdnadsmål

Vi har som mål att erbjuda dig en hög omvårdnadskvalitet samt tillgodose dina unika behov. Därför kommer vi att involvera dig i vården samt ställa frågor om vad som är viktigt för just dig under din vårdtid hos oss. Nedan finner du de omvårdnadsmål som våra sjuksköterskor och undersköterskor har tagit fram gemensamt. Målen specificerar vad vi vill uppnå utifrån din omvårdnad som du erhåller hos oss. Klicka gärna på bilderna så får du upp den fullständiga texten.

Patientupplevelser

PREM 1.PNG

PREM 2.PNG

Inför besöket

Du kommer till oss via Akutmottagningen. Eftersom det är oplanerat att komma till oss kan det vara bra om en närstående till dig kan hjälpa till med att komma in i efterhand om det är något speciellt du behöver som du missade att ta med.

Lämna dina värdesaker hemma eller be en närstående komma och hämta det som är värdefullt. Sjukhuset ansvarar inte för värdesaker.

Observera att blommor, parfym, starka dofter och nötter inte får tas in på avdelningen.

Under besöket

På AVA arbetar sjuksköterskor, undersköterskor och läkare. Vi har också möjlighet att ta kontakt med fysioterapeut, arbetsterapeut, dietist och kurator om behovet finns. Vi arbetar i team vilket innebär att du kommer att ha en sjuksköterska, en undersköterska, en läkare och en specialist som ansvarar för din vård och omvårdnad. Du kommer att träffa teamet både under rond och löpande under din vårdtid. I skiftbyte mellan förmiddag- och eftermiddagspersonal kommer teamet från båda passen att komma in till dig samtidigt. Vi kommer då att gå igenom med dig vad som hänt under dagen och vad som planeras framåt.

Hos oss vårdas du på enkelrum med egen toalett, hygienutrymme och egen TV. Med anledning av covid-19 har vi som regel att du som patient stannar på ditt rum tills vi ger annat besked för att förhindra smittspridning.

Vi följer Karolinskas riktlinje om besöksrestriktioner med anledning av covid-19. Det innebär att du bara kan ta emot närstående om du är kritiskt sjuk. I annat fall kan närstående enbart hämta och lämna saker, men inte stanna på avdelningen.

Efter besöket

Efter att du har varit hos oss flyttas du oftast till en annan avdelning på sjukhuset, till en rehabiliteringsenhet utanför sjukhuset eller skrivs ut till ditt hem. Om du skrivs ut till hemmet får du information om det kommer att ske någon uppföljning, denna sker då via din vårdcentral eller specialistmottagning. Om du har frågor efter att du har kommit hem är du välkommen att ringa avdelningen.

Praktisk information

Besök sidan För Patienter för allmän patientinformation: service på sjukhuset, dina rättigheter som patient, vanliga frågor och svar samt din journal med mera.