Fysioterapimottagning Reumatologi Solna

1177 Vårdguiden e-tjänster

Av-/omboka tid

Kontakta mig

Besök oss

Hitta hit

Om du har en reumatisk sjukdom eller är under utredning för sådan sjukdom kan du ha en begränsad fysisk funktion. Då kan hjälp av en fysioterapeut (som tidigare hette sjukgymnast) vara en viktig del i din behandling.

 

För att komma till fysioterapeut på Karolinska krävs remiss från läkare. I de allra flesta fall kommer remissen från någon av Karolinskas kliniker. Remissen skickas oftast elektroniskt från respektive mottagning. Om du har fått en pappersremiss lämna in den till vår mottagning på internadress D207 eller skicka den till: Karolinska Universitetssjukhuset, Fysioterapimottagningen D207, 17176 Stockholm.

Vid första besöket kommer vi undersöka din funktion för att kunna bedöma hur vi ska kunna hjälpa dig på bästa sätt. Vi kan sedan erbjuda träning individuellt eller i grupp hos oss eller hos fysioterapeut i ditt närområde. I din kallelse framgår det hur lång tid besöket beräknas ta.

Du kan få recept på fysisk aktivitet, FaR

 

Praktisk information

Nedan finns praktisk information om ditt besök på avdelningen/mottagningen. Besök sidan Din vård på Karolinska för information: service på sjukhuset, dina rättigheter som patient och din journal med mera.

Inför besöket

 • Läs kallelsen noga. Där kommer det att stå adressen till vår mottagning.
 • Om du inte kan komma på den tid som är uppgjord är det viktigt att du ringer återbud, tel 08- 517 745 95, eller meddelar det via 1177 Vårdguidens e-tjänster (öppnas i nytt fönster). Uteblivet besök debiteras, det gäller även om man har frikort.

 • Det finns omklädningsrum samt dusch i anslutning till träningslokalen. Ta med dig kläder som är lätta att ta av och på och vid behov även handduk. Vi har skåp där du kan låsa in dina värdesaker under besöket.Undvik parfymerade produkter i våra lokaler av hänsyn till allergiska personer.Fundera gärna igenom vad du själv har för förväntningar på besöket och ta med dig eventuella frågor till oss så kan vi utnyttja tiden på bästa sätt.

  Tänk på att det kan ta tid att hitta parkering samt att det kan vara viss väntetid vid kassan så var gärna ute i god tid.

Under besöket

 • Anmäl dig i Reumatologklinikens kassa på entréplanet i hus D2. Anmäl dig i kassan vid varje besök även om du har frikort. Åk sedan upp till plan 7 där väntrummet till vår Fysioterapimottagning finns. Fysioterapeuten kommer och hämtar dig där.

 • Ett besök kostar 200 kr. Frikort gäller och även om du har frikort ska du anmäla dig i kassan. Tag med Dig legitimation.

 • Information om hur du hittar till Karolinska och var du kan parkera finns här.

Efter besöket

 • Direkt efter träning kan du känna dig mer trött än vanligt varför det ibland kan behövas att du tar det lite lugnt.

 • När din träningsperiod är avslutad är det viktigt att du fortsätter att vara fysiskt aktiv enligt vad du blivit rekommenderad av din fysioterapeut.

 • Om det bedöms att du kan självträna kan du bland annat få hjälp med ett personligt träningsprogram eller recept på fysisk aktivitet, FaR. Där får du rekommendationer hur du skall träna framöver.

 • Om det bedöms att du behöver fortsatt fysioterapi efter kontakten med oss så hjälper vi till med att hitta annan fysioterapeut i primärvården.

 • Om du har frågor eller vill komma i kontakt med oss efter besöket är du välkommen att ringa eller lämna meddelande via 1177 Vårdguidens e-tjänster.