Fysioterapimottagning Hjärta och Kärl Solna

1177 Vårdguiden e-tjänster

Av-/omboka tid

Kontakta mig

Besök oss

Hitta hit

Du som har haft en hjärtinfarkt, gjort en ballongvidgning av hjärtats kranskärl, genomgått en hjärtoperation, har hjärtsvikt eller annan hjärtsjukdom har möjlighet att få träna på Fysioterapimottagning Hjärta och Kärl i Solna. OBSERVERA: En liten del av fysioterapiverksamhet inom Hjärta och Kärl i Solna sker från 161121 på det nya sjukhuset. Läs noga på din kallelse vart du skall gå. Informationen som fortsatt finns på denna sida hanterar fysioterapiverksamhet inom hjärta och kärl som är kvar i gamla sjukhusbyggnaden i Solna, A6:U1.

 Här finns en kort film med råd som vänder sig till dig som ska genomgå en operation i mage, rygg, hjärta eller lungor. Den hjälper dig att förbereda dig och visar hur du på ett bra sätt kan återhämta dig efter operationen. Det är viktigt att snabbt komma igång efter exempelvis en operation. Man minskar risken för komplikationer samt återfår sin fysiska funktion snabbare om man så tidigt som möjligt kommer upp ur sängen och blir aktiv.

Här finns en kort instruktionsfilm som ger information inför operation från fysioterapeuten

För att komma till fysioterapeut på Karolinska krävs remiss från läkare. Remissen skickas oftast elektroniskt från respektive mottagning. Om du har fått en pappersremiss lämna in den till vår mottagning på internadress A6:U1 eller skicka den till: Karolinska Universitetssjukhuset, Fysioterapimottagningen A6:U1, 17176 Stockholm.

På hjärtrehab kan du med hjärtsjukdom och som har en remiss få individanpassad fysisk träning eller råd och regim om träning som passar dig. Vi har specialistkompetens inom alla typer av hjärtsjukdom som till exempel hjärtsvikt, kranskärlsjukdom, medfödda hjärtfel samt rehabilitering efter hjärtoperation.

Målet med träningen är att förbättra ork och styrka, minska eventuella symtom, förbättra livskvaliteten samt att lära sig att träna självständigt

Praktisk information

Nedan finns praktisk information om ditt besök på avdelningen/mottagningen. Besök sidan Din vård på Karolinska för information: service på sjukhuset, dina rättigheter som patient och din journal med mera.

Inför besöket

 • Vi har verksamhet på olika ställen i Solna. Läs kallelsen noga. Där kommer det att stå adressen till vår mottagning.
 • Vid det första besöket görs en individuell bedömning av din fysiska funktionsförmåga genom till exempel ett cykel- eller gångtest. Vi samtalar om faktorer som påverkar din rehabilitering och sjukdom och gör en behandlingsplan utifrån din fysiska förmåga.

 • Ta med dig kläder som är lätta att röra sig i samt skor för inomhusbruk, gärna gymnastikskor.

 • Om du inte kan komma på den tid som är uppgjord är det viktigt att du ringer återbud, tel 08- 517 744 58, eller meddelar det via 1177 Vårdguidens e-tjänster (öppnas i nytt fönster). Uteblivet besök debiteras, det gäller även om man har frikort.

 • Om du inte mår bra eller är förkyld den dag du ska komma till oss ska du lämna återbud, det är inte bra att anstränga sig då.

 • Undvik parfymerade produkter av hänsyn till allergiska personer.

Under besöket

 • Gå först och registrera dig i centralkassan som ligger strax innanför sjukhusets huvudentré, på Karolinska vägen. Du skall anmäla dig där varje gång som du skall till Fysioterapimottagningen.

 • Ett besök kostar 200 kr. Frikort gäller och även om du har frikort ska du anmäla dig i kassan. Du har också möjlighet att få faktura på besöksavgiften. Ibland kan det vara kö så kom i god tid. Tag med Dig legitimation.

 • Gå sedan till Fysioterapimottagningen A:6, plan U1 i huvudbyggnaden och sitt ned och vänta i väntrummet.

 • Det första besöket tar ca 1 timme. Till det bör du avsätta tid för ombyte av kläder samt transport till och från parkering, taxi eller buss.

 • Vi har många träningsgrupper med olika typer av intensitet samt individuella behandlingar och medicinsk yoga. Gruppträningen sker ofta till musik och män och kvinnor tränar tillsammans

Information om hur du hittar till Karolinska och var du kan parkera finns här.

Efter besöket

 • Direkt efter träningen kan du känna dig mer trött än vanligt och det kan ibland behövas att du tar det lite lugnt. Detta är helt normalt.

 • Efter avslutad träningsperiod får du specifika råd om hur du kan fortsätta att vara fysiskt aktiv. Det är viktigt att du fortsätter att träna och vara aktiv för att bibehålla de träningseffekter du fått. Förbättrad kondition och muskelstyrka är viktigt att underhålla för att det inte ska försvinna.

 • Fysisk aktivitet på recept, FaR, får du efter avslutad träningsperiod. Där får du individuella rekommendationer om hur du ska fortsätta träna.

 • Om du har frågor eller vill komma i kontakt med oss efter besöket är du välkommen att ringa eller lämna meddelande via 1177 Vårdguidens e-tjänster.