Mottagning Reproduktionsmedicin, Novumhuset Huddinge
Ring oss
Telefontider idag
07:00 - 14:00
mer information
Fler telefontider:
- Måndag 07:00 - 15:00
- Tisdag 07:00 - 14:00
- Onsdag - Torsdag 07:00 - 15:00
- Fredag 07:00 - 13:00
Besök oss
Hälsovägen 7, Novumhuset, plan 4, STOCKHOLM
Se karta och reseplanerare Hitta hittider
Öppettider för bokade besök
- Måndag - Torsdag 08:00 - 16:00
- Fredag 08:00 - 15:00
Diagnoser:
Ofrivillig barnlöshet, Oförklarad infertilitet, Fertilitetsbevarande åtgärder
alla
kvinnlig faktor,
manlig faktor,
äggdonation,
spermiedonation,
Preimplantatorisk genetisk testing (PGT)
Reproduktionsmedicin Karolinska har ett komplett utbud av olika typer av assisterad befruktning (ART) eller som det också kallas In vitro fertilisering (IVF). Vi är specialiserade på komplexa utredningar och avancerade behandlingar av ofrivillig barnlöshet, infertilitet för patienter i behov av högspecialiserad vård. Reproduktionsmedicin Karolinska har uppdraget att bedriva nationell högspecialiserad vård (NHV) av patienter med behov av Preimplantatorisk Genetisk Testing (PGT f.d. PGD).
Har du remiss för att lämna spermaprov och vill boka tid eller är du godkänd spermiedonator?
Just nu har vi bokningsbara tider för fertilitetsutredning av spermaprov, nya läggs ut löpande. Vänligen gå till Reproduktionsmedicinska laboratoriet och klicka på "Beställa tid" i den röda rutan. Kan du inte boka en tid så försök igen efter ett par dagar.
Du kommer att få en kallelse via Alltid öppet inom 48 timmar från bokningstillfället. Avbokning av tiden senare än 24 timmar före besöket debiteras enligt gällande patienttaxa. Gäller även frikort.
Godkända donatorer bokas tills vidare direkt av laboratoriets personal.
På grund av corona-pandemin har den framflyttade vården gjort att våra väntelistor och kötider tyvärr ökat. Det beror främst på att vår mottagning har varit stängd en period och att restriktionerna fortfarande gäller. Vi vill förmedla att vi gör vårt allra bästa för att korta våra väntelistor och kötider. Vi är tacksamma för ditt tålamod och hoppas att vi snart kan återgå till det mer ”normala”.
Vi erbjuder patienter vård inom samtliga områden som berör assisterad befruktning. Vi jobbar integrerat med olika specialiteter, vård, forskning och utbildning. Reproduktionsmedicin är diplomerad inom HBTQ - Till oss är alla välkomna!
Önskar du offentligt finansierad assisterad befruktning?
Kontakta en klinik som utför fertilitetsutredningar. När utredningen är klar skickas remiss till oss för bedömning. Läs mer under Fertilitetsutredning inför offentligt finansierad assisterad befruktning och vårdval
Läs mer om din remiss
Har du frågor om din remiss? Läs svaren på de vanligaste frågorna här.
Kontakta oss
När du ringer oss på telefon får du en tid då vi ringer upp dig. Observera att din nummerdisplay visar "dolt nummer" när vi ringer.
Vid medicinska frågor och frågor kring behandling – välj barnmorskorna.
För frågor kring remiss och kötid – välj sekreterarna.
Telefonnummer: 08-585 875 06.
Vill du skicka en fråga till oss? Det gör du genom våra 1177 e-tjänster.
Syskonbehandling
Vid syskonbehandling måste patienten/paret själva stå för kostnaden. Syskonbehandling ges i mån av resurser och väntetiden är svår att förutsäga. Se Väntelista, kötid för aktuell väntetid. Det första barnet ska ha fyllt 6 månader innan väntelista kan bli aktuellt. Kontakta barnmorskorna för frågor och intresseanmälan.
Utomlänspatienter
- Patientlagen ger dig rätten att söka öppenvård var du vill i Sverige. Söker du dig till oss utifrån patientlagen är det Region Stockholms regler som gäller. Se regler och grundkrav - assisterad befruktning. För att komma till oss behövs ett medicinskt underlag/remiss med fullständig utredning, gjord av en gynekolog.
- Tyvärr har vi inte någon möjlighet att ta emot utomlänspatienter som är i behov av donerade ägg eller spermier. Vår verksamhet haft stängt under ett antal veckor på grund av coronapandemin och har därför inte haft möjlighet till att rekrytera donatorer i den utsträckning som behövs. Vi kommer att ta ett nytt ställningstagande tidigast hösten 2022 om vi på nytt har möjlighet att ta emot utomlänspatienter.
- Det är vanligt att andra regioner remitterar patienter som har behov av högspecialiserad vård till oss på Karolinska Universitetssjukhuset. De kan då utgå ifrån den egna regionens regler gällande antal behandlingar samt om syskonbehandling kan ges.
Följande ska framgå:
- Anamnes
- BMI
- AMH
- Ultraljud inkl HS och HSSG
- Infektionsprover på bägge i paret
- Spermieprov (manlig partner)
Sjukhusgemensam information
-
Att tänka på vid vård på Karolinska
Information på olika språk
-
Sammanhållen journalföring
Information på olika språk
-
Vård för dig från annat landsting
Regler och rättigheter
Inför besöket
När du/ni har kommit fram i kön skickar vi en kallelse. Kallelsen kan innehålla:
- Karta
- Informationsbroschyr från Karolinska Universitetssjukhuset
- Hälsodeklarationer
På kallelsen står ungefär hur lång tid besöket kommer att ta. SMS - påminnelse skickas för den bokade tiden. Om du inte vill ha påminnelse per SMS vänligen kontakta oss.
På Reproduktionsmedicin finns det tyvärr ingen möjlighet att köpa mat eller dryck.
Parkering vid Novumhuset
12 parkeringsplatser finns strax utanför entrén vid Hälsovägen 7 och ett parkeringshus finns strax intill. Vi rekommenderar att du är ute i god tid.
Karta över sjukhusområdet och parkeringsplatser
Legitimation
Ankomstregistrera dig/er i vår entré vid ankomst.
Du/ni måste alltid kunna visa legitimera vid besök hos oss. Ta med giltig legitimation.
Vad kostar det?
Vid besök på Reproduktionsmedicin tas ordinarie patientavgift ut för båda i paret som ska behandlas. Läs mer om patientavgifter efter 1 april 2022. Patientavgiften tas ut upp till frikortsnivån. På Reproduktionsmedicin sker betalning mot faktura.
Spermaprov
Spermaprov vid fertilitetsundersökning är kostnadsfritt. Patientavgift betalas för prov i samband med behandling. Spermaprov lämnas direkt till Reproduktionsmedicinska laboratoriet. Gå direkt till vänster i entrén på Reproduktionsmedicin.
Våra läkare
Under besöket på Reproduktionsmedicin kommer du/ni att träffa både kvinnliga och manliga specialistläkare. Vi har också läkarkandidater och specialistläkare under utbildning hos oss.
Tolk
Det är viktigt att du förstår den information om behandlingen du får av barnmorskor och läkare. Om du behöver tolk, kontakta de medicinska sekreterarna på Reproduktionsmedicin.
Återbud eller avbokning
Behöver du avboka din tid ska du göra det så snart som möjligt. Det går bra att avboka din tid via 1177 e-tjänster eller genom att ringa på telefon 08-585 875 06.
Avbokar du/ni tiden senare än 24 timmar före besöket eller uteblir får du/ni betala en avgift på 400 kronor per person oavsett besökstyp. Det gäller även för patienter med frikort. Vid avbokning kan det dröja flera månader innan ny tid kan ges. Om du lämnar återbud/uteblir mer än 2 gånger avslutas remiss och väntelista.
Ytterkläder
Häng av dig ytterkläder i ett av våra låsbara skåp men förvara inte värdesaker i skåpet. Reproduktionsmedicin kan inte ta ansvar för dina tillhörigheter. Tänk på att sjukhuset är öppet för alla och att det finns risk för stölder.
Parfym och starka dofter
Undvik att använda parfymerade hud- och kroppsvårdsprodukter, många har astma eller allergi och embryon är mycket känsliga.
Samtycken
-
Samtycke att läsa journal
-
Socialstyrelsens samtycke
Använd sökord assisterad befruktning
Hälsodeklarationer
Under besöket
Är du patient i behandling ankomstregistrerar du dig i vår entré.
Ska du lämna spermaprov går du direkt till vänster innanför entrén, till provinlämning spermier på Reproduktionsmedicinska laboratoriet.
Under besöket på Reproduktionsmedicin kommer du/ni att träffa både kvinnliga och manliga specialistläkare och barnmorskor.
Provtagning
Eventuellt tas nya blodprover avseende Hepatit B, Hepatit C, HIV/HTLV1/HTLV 2, Syfilis samt immunitetsprövning mot Röda hund (rubella). Vanligen krävs även en bedömning av behandlad kvinnas ovarialreserv (äggreserv) detta görs med ultraljudsundersökning (AFC) samt blodprov (AMH). Prover får inte vara äldre än 2 år.
Karolinska Universitetslaboratoriet
Du/ni kommer att få muntlig och skriftlig information om behandlingen/den fortsatta planeringen.
Efter besöket
Efter besöket kan du/ni kontakta barnmorskorna per telefon för att få svar på eventuella frågor kring din/er behandling.
Du/ni kommer också att meddela behandlingsresultatet och får då information om nästa steg.
Graviditetstest
En behandling mot ofrivillig barnlöshet avslutas med ett vanligt graviditetstest. När ni har genomgått en behandling hos Reproduktionsmedicin får ni ett test av oss.
Redan efter 18 dagar kan kvinnan göra testet enligt anvisningarna och få ett första besked. Hur ni sedan går vidare beror på om resultatet blir positivt eller negativt.
Vad gör vi om testet är positivt?
När graviditetstestet är gjort ringer ni till barnmorskan på Reproduktionsmedicin och meddelar det positiva resultatet. En tid för ett ultraljud bokas och ni ringer även till Mödravårdcentralen (MVC).
Efter avslutad graviditet fylls blanketten Graviditetsrapport i och skickas till Reproduktionsmedicin. Blanketten finns även som e-tjänst.
Vad händer om testet är negativt?
När graviditetstestet är gjort ringer ni till barnmorskan på Reproduktionsmedicin och meddelar att resultatet blev negativt. Sedan planerar ni tillsammans med barnmorska hur ni ska gå vidare.
Någon att tala med
-
Kurator Socialt arbete - mottagning i Huddinge
Länk till Kurator Socialt arbete - mottagning i Huddinge
-
Sjukhuskyrkan, Huddinge
Länk till Sjukhuskyrkan, Huddinge
-
Sjukhuskyrkan, Solna
Länk till Sjukhuskyrkan, Solna
1177 Vårdguiden
-
Gravid
länk till 1177 Vårdguidens sidor om graviditet information
Graviditetsrapport
-
Graviditetsrapport
Blankett för graviditetsrapport
Efter ditt besök - synpunkter och klagomål
Synpunkter och klagomål - hit vänder du dig
Nu kan du lämna synpunkter och klagomål på vården digitalt via 1177. Lämna Synpunkter och Klagomål
Lämna synpunkter och klagomål hos din vårdgivare anonymt
Om du önskar framföra synpunkter på vården anonymt så kan du göra det via 1177 e-tjänster. Lämna synpunkter och klagomål anonymt hos din vårdgivare.
Lämna synpunkter och klagomål hos din vårdgivare som ombud eller om du inte kan lämna digitalt.
Om du önskar lämna synpunkter eller klagomål på vården som ombud krävs en fullmakt. Anmälan kan därför ej skickas via 1177. Anmälan hittar du här.
Anmälan tillsammans med fullmakt skickas med vanlig post till adressen nedan:
Karolinska Universitetssjukhuset
Tema Kvinnohälsa och Hälsoprofessioner
Mottagning Reproduktionsmedicin
Verksamhetschef Sebastian Gidlöf
171 76 Stockholm
Praktisk information
Besök sidan För Patienter för allmän patientinformation: service på sjukhuset, dina rättigheter som patient, vanliga frågor och svar samt din journal med mera.
Barnmorskorna Malin och Stina berättar om det bästa med en dag på Reproduktionsmedicin och om hur de ständigt söker efter nya ägg- och spermiedonatorer. Se filmen på YouTube.En barnmorskas dag på jobbet
Barnmorskorna Malin och Stina berättar