BB Karolinska Huddinge

Besöksförbud

24 april 2020, 13:10

Folkhälsomyndigheten har höjt risknivån för samhällsspridning av coronaviruset i Sverige till "mycket hög". Därför införs generellt besöksförbud på samtliga vårdavdelningar på Karolinska Universitetssjukhuset från den 12 mars 2020 och tills vidare.

Undantag är pappa/partner som får närvara under förlossning och på BB men då vara kvar på avdelningen hela tiden.

Gravida som är inlagda och inte har mycket hög risk att föda inom 12 timmar får ej ha anhörig närvarande.

Läs mer om nya coronaviruset och covid-19

Läs mer om råd till nyblivna föräldrar och covid-19

 

Ring oss

08-585 802 47

Besök oss

Logopedvägen 9, Entré B4, B67-69, HUDDINGE

Hitta hit

Diagnoser:

förlossning, eftervård, BB

alla

Igångsättning, induktion, vändning, vattenavgång, blödning, prematur, havandeskapsförgiftning, preeklampsi, överburenhet, kejsarsnitt, sectio, duplex, minskade fosterrörelser, amning

Välkommen till BB Karolinska Huddinge! Vi tar hand om dig under både under graviditet, förlossning och eftervård. Vår verksamhet finns på systeravdelningarna Vega och Meta, samt på eftervårdsavdelningen Nova. Vår personal finns här för dig och din familj dygnet runt.

BB Karolinska HuddingeVår drivkraft är att du och din partner ska känna er så trygga som möjligt. Vi vet att trygghet genererar positiva upplevelser och en bra start på föräldraskapet. Därför lägger vi alltid stor vikt vid att ta reda på vad som gör just dig trygg, för att kunna anpassa oss efter dina unika behov och önskemål. Delaktighet för blivande och nyblivna föräldrar är en självklarhet för oss.

Inför besöket

Ring oss gärna innan!

För att vi ska kunna ta hand om dig på bästa sätt vill vi att du ringer till oss innan du kommer, telefon 08-58580247.

Ring BB Karolinska Huddinge 08-58580247

BB Karolinska Huddinges förlossningsavdelning Meta finns i B- huset, vilket också är den närmsta entén. Internadress är B66-68. Det går också bra att hitta till Meta via huvudentén eller R-entrén. Se karta över Karolinska Huddinge.

Entrén till förlossningen finns i B-huset. Skyltningen från Huddingevägen är tydlig. Utnför entrén finns en korttidsparkering där du kan parkera tills ni fått hjälp av personal på avdelningen.

Att ta med vid alla besök

Ta alltid med dig legitimation eller annan id-handling såsom pass eller LMA-kort.

Till dig som bor utanför Stockholms län: Ta gärna med journalkopior som du fått av din barnmorska på din MVC. Om du gått på en mödravårdscentral (MVC) i Stockholm får vi upp din journal med all nödvändig information om dig och din graviditet i vår dator.

Att ta med dig till oss om du ska föda

  • Legitimation
  • Sköna kläder
  • Tofflor och kanske morgonrock
  • Toalettartiklar
  • Mobiltelefon och laddare (Det råder ett generellt fotoförbud på Karolinska Sjukhuset men naturligvis går det bra att fotografera och filma ditt barn.)
  • Kläder till ert barn inför hemresa
  • Kläder som är anpassade för amning och att kunna ha barnet hud mot hud
  • Bilbarnstol

Ibland blir det väntan

Vi är ett akutsjukhus och tar hand om dig som behöver akut vård först. Ibland kan det därför bli väntan för dig som inte har ett akut besök. Vi lovar att alltid göra vårt bästa för att ta hand om er på bästa sätt!

På BB Karolinska Huddinge arbetar både manlig och kvinnlig personal. Karolinska Universitetssjukhuset vill verka för jämlikhet och mångfald , och könsdiskriminerar därför varken vid anställning eller vid patientkontakt.

Broschyrer på olika språk

 

Under besöket

Egna kläder

Under förlossningen har vi patientskjortor att låna ut, men efter födsel uppmuntrar vi att ha egna kläder för att underlätta anknytningen till det nyfödda barnet. Ta därför gärna med lämpliga kläder.

Övernattning

Alla familjer får eget rum och din partner kan sova kvar till en kostnad av 400kr/dygn och då ingår alla måltider. Patientavgiften är för  närvarande 100kr /vårddygn och btalas i efterhand via faktura. Vid behov ordnar vi telefontolk.

Tolk

Det är väldigt viktigt för både dig som patient och för oss att vi kan kommunicera med varandra. Vid behov ordnar vi tolk. Tolksamtal är gratis för dig som patient.

Wifi

Det finns gratis wifi hos oss.

Hemgång

Dagen för hemgång ser vi gärna att ni är klara för att lämna rummet kl 10:00. Detta för att underlätta för nya familjer att flytta in och därmed nabbare få ledigplatser för födande.

Efter besöket

Har du varit hos oss för övervakning under graviditeten och blivit utskriven? Vid behov kommer du då att följas upp via Specialistmödravården eller fortsätta kontrollerna på barnmorskemottagningen (MVC). Hör med barnmorskan vad som gäller för just dig.

Med anledning av covid-19 ökar vi möjligheten för poliklinisk eftervård. Friska omföderskor med normal födsel och friska barn går hem efter 6 - 12 timmar, friska förstfödersor efter 24 timmar. Dagen efter hemgång ringer barnmorskan för uppföljning. Återbesök bokas till BB mottaningen när barnet är 2 - 5 dagar. Om föderskan har misstänkt eller konstaterad covid-19 infektion sker istället återbesöket i hemmet.  

Vi ansvarar för dig och barnet den första veckan efter förlossningen. Har ni frågor är ni välkomna att kontakta oss!

Ni kontaktar själva barnavårdscentralen (BVC) och barnmorskemottagningen (MVC) när ni kommit hem från sjukhuset.

Samlad information om den första veckan efter förlossningen

Har du synpunkter eller vill ge feedback på din vård hos oss?

Praktisk information

Besök sidan För Patienter för allmän patientinformation: service på sjukhuset, dina rättigheter som patient, vanliga frågor och svar samt din journal med mera.