Mottagning Neuro Solna
1177 Vårdguiden e-tjänster
fler e-tjänster
Ring oss
Telefontider idag
09:00 - 12:00
mer information
Fler telefontider:
- Måndag - Fredag 09:00 - 12:00
Besök oss
Karolinska vägen 37A, QD62, STOCKHOLM
Hitta hittider
Öppettider för bokade besök
- Måndag - Fredag 08:00 - 16:00
Diagnoser:
Epilepsi, MS, Parkinsons sjukdom
alla
ALS, Hjärntumörer, Myasteni, Stroke
Neurologiska sjukdomar drabbar centrala nervsystemet (hjärna och/eller ryggmärg), perifera nervsystemet (nervtrådar ut till exempelvis armar och ben), autonoma nervsystemet eller muskulaturen. Till neurologin räknas också sjukdomar i hjärnans blodförsörjning, t ex hjärninfarkter eller hjärnblödningar (stroke)
Patienter remitteras hit från bland annat vårdcentral, företagsläkare eller privatläkare för en neurologisk utredning och ställningstagande till behandling. Du har också möjlighet att skicka egen vårdbegäran.
Utredning av oklara neurologiska symtom, t ex förlamning eller huvudvärk, startar med besök hos läkare som tar upp sjukhistoria och gör en neurologisk undersökning såsom kontroll av reflexer, muskelstyrka mm.
Om diagnosen fortfarande är oklar görs kompletterande utredning med olika undersökningar, t ex hjärnröntgen med datortomografi eller magnetkamera. Ibland görs elektrofysiologiska undersökningar och ryggvätskeprov, så kallad lumbalpunktion.
På senare år har utveckling av s k teamvård skett. Vi arbetar med multidisciplinära team för Parkinsons sjukdom, ALS, Epilepsi, Hjärntumörer, Myasteni och Stroke. I ett team ingår specialistläkare, sjuksköterska, kurator samt andra yrkeskategorier beroende på sjukdomens karaktär, t ex fysioterapeut, arbetsterapeut och logoped.
Ca 20 000 vårdtillfällen sker årligen i Solna.
Inför besöket
Vi har börjat skicka elektronisk kallelse via Alltid Öppet
(läs mer om detta), har du inte denna app så kommer givetvis ett kallelsebrev per post.
När du kommer till besöket ta med en lista på de mediciner du använder.
Under besöket
Vid ditt besök kommer du att träffa en läkare som går igenom din sjukhistoria och gör en kroppslig undersökning. Efter detta beslutar läkaren om ytterligare undersökningar eller röntgen behövs för att kunna säkerställa en diagnos på dina besvär. Vid slutet av besöket brukar man komma överens om man skall komma på ett återbesök, om man skall ha en telefonkontakt eller få ett brev när undersökningsresultaten har kommit.
Behandlingsbesök: Kommer du till oss för att få en intravenös (dropp) behandling kan vissa av dessa ta några timmar i anspråk så det kan vara bra om du tar med dig något att förströ dig med
t ex en bok eller tidning. Det är tillåtet att använda dator samt mobiltelefon under besöket. Vi erbjuder kaffe/te och vatten, dock ingen mat. Det är okej att ta med sig något ätbart om du så önskar, vi har mikrovågsugn om något behöver värmas.
Efter besöket
Efter ditt besök kommer läkaren att skicka eventuella remisser för fortsatt utredning. Kontakta oss om du har några frågor om ditt besök eller har ytterligare information att ge.
Om du eller dina närstående vill få ytterligare information om hur det är att få en neurologisk diagnos, vilken hjälp det finns att få, vart vänder man sig. Neurologiska Råd- och stödenheten har sammanställt ett material som kan vara till stor hjälp - "Patientens och närståendes resa genom sjukvården"
Praktisk information
Besök sidan För Patienter för allmän patientinformation: service på sjukhuset, dina rättigheter som patient, vanliga frågor och svar samt din journal med mera.
Synpunkter och klagomål
Synpunkter och klagomål - hit vänder du dig
Lämna synpunkter och klagomål på vården digitalt via 1177 Vårdguiden. Lämna synpunkter och klagomål
Lämna synpunkter och klagomål på vården via brev, använd blanketten Enskilt klagomål och skicka till berörd person på nedanstående adress.
Lämna synpunkter och klagomål hos din vårdgivare anonymt
Om du önskar framföra synpunkter på vården anonymt så kan du göra det via 1177 Vårdguidens e-tjänster. Lämna synpunkter och klagomål anonymt hos din vårdgivare.
Lämna synpunkter och klagomål hos din vårdgivare som ombud eller om du inte kan lämna digitalt.
Om du önskar lämna synpunkter eller klagomål på vården som ombud krävs en fullmakt. Anmälan kan därför ej skickas via 1177. Anmälan och fullmakt hittar du här.
Anmälan tillsammans med fullmakt skickas med vanlig post till adressen nedan:
Verksamhetschef Medicinsk enhet Neurologi
Konstantinos Kostulas
Karolinska Universitetssjukhuset 171 76 Stockholm
Verksamhetschef Omvårdnadsområde Neurologi
Sahereh Roshandel
Karolinska Universitetssjukhuset 171 76 Stockholm
Skicka egenremiss till oss
Välkommen att skicka egenremiss till oss på mottagningen. Du kan göra det digitalt eller via post, såhär:
1177
Logga in på "mina sidor" 1177.se. Leta upp mottagningens namn och fyll i information för egenremiss. Följ länk till mina sidor 1177.se
Post/blankett
Här finns anvisning för vilka uppgifter som bör finnas med i brev via post samt en blankett.
Mer information
Vi tar emot patienter utifrån vårt specialiserade uppdrag. Egenremiss bedöms på samma sätt som andra remisser som skickas till oss på Karolinska Universitetssjukhuset.
- Läs mer om egenremiss och hur det fungerar på karolinska.se.
- Om du har ytterligare frågor, kontakta mottagningen: 08-123 720 08
Egenremiss kallas ibland även egen vårdbegäran eller egenanmälan.