Hematologi Mottagning, Huddinge

Ring oss

08-585 876 51

Telefontider idag

Inga telefontider idag

mer information

Fler telefontider:

  • Måndag - Torsdag 07:30 - 14:00
  • Fredag 07:30 - 11:00

Besök oss

Hälsovägen, Huddinge, R51-R53, Rehabgatan plan 5, HUDDINGE

Större karta och reseplanerare Hitta hit

Välkommen till Mottagning Hematologi och Dagvård i Huddinge. Hematologimottagningen och dagvården R51-53 bytte namn den 24 november 2019 till Mottagning Hematologi. Vi finns kvar på samma adress som tidigare. Hos oss utreds och behandlas du som patient med blodsjukdomar eller förändringar i blodbilden. Första kontakten sker via remiss från annan vårdinrättning.


På hematologimottagningen  har vi telefontid. Under telefontiden kommer du i kontakt med en sjuksköterska som bland annat ger dig dina provsvar, förmedlar kontakt med din ansvarige läkare vid behov, samt bokar eller ombokar dina besökstider.

Vi uppmuntrar dig även att använda1177 Vårdguidens e-tjänster för att förnya dina recept

1177 Vårdguiden

Här får du också träffa din patientansvarige läkare. Efter läkarbesöket träffar du alltid en sjuksköterska eller undersköterska som bland annat ser till att du får med dig provtagningsremisser, hjälper till med eventuell ny besökstid, ger råd och svarar på frågor.

På mottagningen utförs även benmärgsprovstagning dagligen.

På den hematologiska dagvården, behandlas ett stort antal patienter som bland annat får blod- och trombocyttransfusioner, cellhämmande medel, till exempel cytostatika eller gammaglobuliner. De patienter som har central venkateter går på dagvården för provtagning och hjälp med skötsel av sin kateter.


Personalen har ett samarbete med hemsjukvården och ger tillsammans med kuratorer stöd till dig som patient och dina anhöriga.

Cancerrådgivning - Vårdguiden

För dig som vill läsa mer - Vårdguiden

Blodcancerförbundet

Inför besöket

Vänligen gå via kassan inför ditt besök, även om du har frikort.

Har du eller anhöriga frågor inför ditt besök har du möjlighet att få kontakt med mottagningens kontaksjuksköterskor vilkas funktion är:

  • Tillgängliga på telefon för dig och dina anhöriga måndag till fredag
  • Effektivisera utredningens gång.
  • Öka omvårdnadskvaliteten.
  • Öka din kunskap och trygghet.

Kontaktsjuksköterska för myeloida sjukdomar: 08-585 83 562
Kontaktsjuksköterska för plasmacellsjukdomar: 08-585 87 464

Hitta till oss

Det finns två ingångar till sjukhuset. Om du kommer från entrén vid R2 huset,  ta hiss upp till plan 5. Gå rakt fram i korridoren.
Om du kommer via  huvudentrén går du rakt fram så långt det går, passera restaurang samt apotek. Ta till höger på rehabgatan till hisshall. Ta nästa till höger.

Postadress:
Mottagning Hematologi
Hälsovägen, Huddinge
R51-R53
Rehabgatan plan 5
141 86 STOCKHOLM

Under besöket

Tänk på att starka dofter och parfym kan orsaka svåra besvär hos både patienter och personal.

Efter besöket

Har du några funderingar över vården eller annat kring din sjukdom, tveka inte att ringa oss under våra telefontider (se kontaktuppgifter högst upp på sidan).

Synpunkter och klagomål - hit vänder du dig

Praktisk information

Besök sidan För Patienter för allmän patientinformation: service på sjukhuset, dina rättigheter som patient, vanliga frågor och svar samt din journal med mera.