Mottagning Bröstcentrum Karolinska, Solna

Information till dig som är cancerpatient angående covid-19

24 augusti 2020, 12:35

Här hittar du mer information

Ring oss

08-517 700 05

Besök oss

Gävlegatan 55, NB2:03, SOLNA

Större karta och reseplanerare Hitta hit

tider

Öppettider för bokade besök

  • Måndag - Torsdag 08:30 - 16:00
  • Fredag 08:30 - 14:00

Diagnoser:

knöl i bröstet, bröstcancer, sekretion från bröstvårta

Välkommen till Mottagning Bröstcentrum Karolinska, Solna. Här är du som patient i fokus och vi utreder och behandlar både godartad knöl i bröstet och bröstcancer.

Som patient får du bästa tänkbara vård av ledande specialister som har tillgång till de senaste forskningsrönen och de mest moderna behandlingarna. Vi erbjuder dig en högkvalitativ vård där olika specialister arbetar tillsammans i team runt dig som patient. Vårt mål är att du ska känna dig trygg och väl omhändertagen och att du lätt kan nå oss när du behöver oss. Vi har fokus på att snabbt ta hand om dig vid misstanke om bröstcancer.

Har du symtom från bröstet är du välkommen att ringa direkt till oss för att komma i kontakt med en bröstsjuksköterska för råd och vid behov tidsbokning. Detta gäller även om du är gravid eller ammar. Du kan med fördel kontakta oss via 1177 Vårdguidens e-tjänster.


Vi är ett komplett centrum och erbjuder dig all vår samlade kompetens kring knöl i bröstet. Du får säker tillgång till undersökningar, behandlingar, vård och omsorg och deltagande i kliniska studier i nära samarbete med vår kliniska prövningsenhet och forskningssjuksköterskor.

När du söker för bröstsymtom gör vi en utredning och vi tar hjälp av specialister inom mammografi och cytopatologi. Allt för att du ska få den bästa och mest lämpliga behandlingen. Som bröstcancerpatient får du en namngiven kontaktsjuksköterska. Du kan också få prata med en kurator om du känner att du vill det.

På Bröstcentrum Karolinska har vi bildat ett patientråd där en patientrepresentant regelbundet möter ledningsgruppen. Vi anser att direkt kommunikation med patienter via rådet är av största vikt då våra kontinuerliga förbättringsarbeten bör förankras med patienter.

Inför besöket

Du anmäler dig i Centralkassan, i huvudentrén, Gävlegatan 55. Ta med legitimation, högkostnadskort eller frikort. Patientavgiften är enligt gällande taxa. Gå sedan till Bröstcentrum, NB2:03.

Tänk på att många är allergiker. Därför är vi tacksamma om du undviker parfym och andra doftande produkter.

Om tiden inte passar

Om du vill avboka din tid vill vi att du gör det senast 24 timmar före ditt planerade besök. Då kan vi lättare erbjuda tiden till någon annan. Du kan använda 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Avbokar du mindre än 24 timmar före besöket, eller om du uteblir, får du ändå betala besöksavgiften. Det gäller även om du är under 18 år och om du har frikort.

SMS-påminnelse

Du kan få en påminnelse med ett SMS två dagar före besöket. Säg till om du vill att vi skickar SMS om din tid.

Under besöket

Mottagningen är aktiv i undervisningen av blivande läkare och det förekommer studenter på vår mottagning. I vissa fall får du först träffa en läkarstudent och sedan bedömas av en bröstkirurg.

I samband med ditt besök kan du bli tillfrågad om du vill delta i en studie. Det är alltid frivilligt att delta och du får information om vad studien gäller.

Efter besöket

Om du behöver komma till oss igen för uppföljning eller annat återbesök bokar vi in en tid åt dig i samband med ditt besök på Bröstcentrum.

Har du frågor kan du kontakta oss via 1177 Vårdguidens e-tjänster eller ringa.

Lämna synpunkter och klagomål hos din vårdgivare anonymt

Om du önskar framföra synpunkter på vården anonymt så kan du göra det via 1177 Vårdguidens e-tjänster. Lämna synpunkter och klagomål anonymt hos din vårdgivare.

Lämna synpunkter och klagomål hos din vårdgivare som ombud

Om du önskar lämna synpunkter eller klagomål på vården som ombud krävs en fullmakt. Anmälan kan därför ej skickas via 1177. Anmälan hittar du här: länk.

Anmälan tillsammans med fullmakt skickas med vanlig post till adressen nedan:

Karolinska Universitetssjukhuset
Enheten för Registratur och informationshantering
S3:U1
171 76 Stockholm

Praktisk information

Besök sidan För Patienter för allmän patientinformation: service på sjukhuset, dina rättigheter som patient, vanliga frågor och svar samt din journal med mera.

För dig som vill läsa mer - 1177 Vårdguiden