Mottagning Uroterapi Huddinge

Information till dig som är cancerpatient angående covid-19

15 juni 2022, 15:47

Här hittar du mer information

Ring oss

08-123 825 29

Besök oss

Hälsovägen 13, K62, 14157, Huddinge

Hitta hit

tider

Öppettider för bokade besök

  • Måndag - Torsdag 08:00 - 16:30
  • Fredag 08:00 - 14:00

Diagnoser:

Urininkontinens, Inkontinens, Överaktiv blåsa

alla

Blåstömningsbesvär

På Mottagning Uroterapi Huddinge utreder och behandlar vi urininkontinens, problem att tömma urinblåsan och trängningsproblematik (överaktiv blåsa). Uroterapeuter är sjuksköterskor och fysioterapeuter med specialistutbildning i uroterapeutisk vård. Arbetet bedrivs i samarbete med Läkare på Mottagning Urologiska sjukdomar Huddinge. Mottagningen ligger i Huddinge med internadress K62. Till oss kommer man via remiss från primärvård eller från andra vårdgivare.

Ni hittar våra digitala tjänster i Alltid öppet

Skicka egenremiss till oss

Vi anser att rådgivning och patientundervisning är grunden för fortsatt behandling med exempelvis blåsträning, elektrisk stimulering, akupunktur, bäckenbottenträning och självkateterisering. Vi har specialkunskap om hjälpmedel vid urinläckage och blåstömningsproblem. Läs mer om urininkontinens och andra blåsproblem på www.sinoba.se

Den som ska genomgå operation med radikal prostatektomi, dvs borttagande av hela prostatakörteln, bokas för gruppinformation hos Uroterapeut efter operation. Vi går då bland annat igenom instruktioner kring bäckenbottenträning.

Informationshäfte:
Det du behöver veta innan och efter din prostataoperation

 

Inför besöket

Vi ber dig läsa kallelsebrevet noggrant! Här finns viktig information om vilka förberedelser som kan behöva utföras innan ditt besök på enheten.

Inför vissa undersökningar och behandlingar bifogas ett informationsblad eller broschyr. För att kartlägga symtomen och ta reda på besvärens inverkan på livsföringen får man ofta fylla i en urinmätningslista och ett frågeformulär före besöket.

Kontakta oss om du behöver tolk så hjälper vi till att boka det inför besöket.

Om dina besvär förvärras under tiden du väntar på ditt besök ska du ta kontakt med den läkare som skrev remissen.

Om du vill avboka din tid vill vi att du gör det senast 24 timmar före ditt planerade besök. Då kan vi lättare erbjuda tiden till någon annan. Du kan använda 1177 Vårdguidens e-tjänst eller ringa oss. Avbokar du mindre än 24 timmar före besöket, eller om du uteblir, får du ändå betala besöksavgiften. Det gäller även om du har frikort.

 

Under besöket

Besök på Mottagning Uroterapi Huddinge görs av olika anledningar och tar olika lång tid. Ungefärlig tidsåtgång för just ditt besök står på kallelsen. Vi välkomnar att du tar med dig någon anhörig eller vän till besöket.

Anmälan och betalning görs i Centralkassan vid huvudentrén eller vid entrén vid R2. Kassorna är kontantfria och betalning sker med kort eller faktura. Även om du har frikort ska du registrera dig i Centralkassan. Ta med legitimation som behövs för registrering av besöket.

Efter betalning/registrering i Centralkassan är du välkommen till Mottagning Uroterapi Huddinge K62. Gå via korridor Kirurgigatan, ta hiss (K2) upp till plan 6. Gå in i korridor K64. Mottagningen ligger sedan till höger. Var god sitt ner i väntrummet så ropar vi upp dig.

Tänk på att många är allergiker. Därför är vi tacksamma om du undviker parfym och andra parfymerade produkter.

Efter besöket

Du kommer vid besöket på Mottagning Uroterapi Huddinge att få information av uroterapeut eller läkare om hur vidare vård och uppföljning kommer att ske. Vid behov finns möjlighet att kontakta oss på mottagningen via telefon. Var god se kontaktinformation högst upp på denna sida. Det går också bra att kontakta oss via 1177 Vårdguidens e-tjänst.

Praktisk information

Besök sidan För Patienter för allmän patientinformation: service på sjukhuset, dina rättigheter som patient, vanliga frågor och svar samt din journal med mera.

Synpunkter och klagomål

Synpunkter och klagomål - hit vänder du dig

Nu kan du lämna synpunkter och klagomål på vården digitalt via 1177  Mottagning Uroterapi Huddinge

Lämna synpunkter och klagomål hos din vårdgivare anonymt

Om du önskar framföra synpunkter på vården anonymt så kan du göra det via 1177 e-tjänster. Lämna synpunkter och klagomål anonymt hos din vårdgivare.

Lämna synpunkter och klagomål hos din vårdgivare som ombud eller om du inte kan lämna digitalt.

Om du önskar lämna synpunkter eller klagomål på vården som ombud krävs en fullmakt. Anmälan kan därför ej skickas via 1177. Anmälan hittar du här.

Anmälan tillsammans med fullmakt skickas med vanlig post till adressen nedan:

Verksamhetschef Stefan Carlens
ME Bäckencancer
Karolinska Universitetssjukhuset
171 76 Stockholm