Mottagning Urologiska sjukdomar Huddinge

Information till dig som är cancerpatient angående covid-19

15 juni 2022, 15:47

Här hittar du mer information

Besök oss

Hälsovägen 13, K62, 14157, Huddinge

Hitta hit

tider

Öppettider för bokade besök

  • Måndag - Torsdag 08:00 - 16:30
  • Fredag 08:00 - 14:00

Diagnoser:

Njurcancer, Testikelcancer, Urinblåsecancer

alla

Njurtumör, testikeltumör, testiscancer, testistumör, blåscancer, blåstumör, urologisk cancer, urologiska sjukdomar

Mottagning Urologiska sjukdomar Huddinge är en specialistmottagning som utreder och behandlar urologiska tumörsjukdomar (njur-, testikel- och blåscancer), stensjukdomar, komplexa avflödeshinder (strikturer, hydronefroser mm) samt neurourologiska tillstånd.

Ni hittar våra digitala tjänster i Alltid öppet

Skicka egenremiss till oss

På vår mottagning arbetar vi i team bestående av sjuksköterskor, undersköterskor, uroterapeuter och läkare. Eftersom Karolinska är ett universitetssjukhus kommer du även möta personal som är under utbildning.

Till oss kan du komma via remiss från primärvård eller annan vårdgivare. Vi använder remissen för att identifiera behovet av vård och bedöma hur snabbt vården behöver ges. När en remiss mottagits skickas en kallelse eller en remissbekräftelse med besked om beräknad tidpunkten för besöket på mottagningen. Formell krävs dock inte remiss till specialistläkarvård utan man kan som patient även skicka en egenvårdsremiss. Mer om detta kan du läsa på 1177 vårdguidens e-tjänster.

Då vi måste prioritera de sjukdomstillstånd som kräver våra specialistkunskaper, hänvisar vi i vissa fall till urologspecialist vid annan mottagning. Brev med information skickas i så fall till den vårdsökande och remitterande läkare.

 

Inför besöket

Vi ber dig läsa kallelsebrevet noggrant! Här finns viktig information om vilka förberedelser som kan behöva utföras innan ditt besök på mottagningen.

Kontakta oss om du behöver tolk så hjälper vi till att boka det inför besöket. Vi välkomnar att du tar med dig någon anhörig eller vän till läkarbesöket.

Om du vill avboka din tid vill vi att du gör det senast 24 timmar före ditt planerade besök. Då kan vi lättare erbjuda tiden till någon annan. Du kan använda 1177 Vårdguidens e-tjänst eller ringa oss. Avbokar du mindre än 24 timmar före besöket, eller om du uteblir, får du ändå betala besöksavgiften. Det gäller även om du har frikort.

Om dina besvär förvärras under tiden du väntar på ditt besök ska du ta kontakt med den läkare som skrev remissen.

Under besöket

Besöket beräknas ta cirka 20-40 minuter. I ditt kallelsebrev finns beskrivet vad som kommer ske under besöket.

Anmälan och betalning ska göras i Centralkassan vid huvudentrén eller vid entrén vid R2. Kassorna är kontantfria. Betalning sker med kort eller faktura. Ta med dig legitimation, högkostnadskort eller frikort. Även om du har frikort ska du registrera dig i Centralkassan. Då du är registrerad i kassan vet vi om att du har kommit.

Efter betalning/registrering i Centralkassan är du välkommen till mottagningen för urologiska sjukdomar K62-64. Gå in via korridor K64, Kirurgigatan 4, plan 6.

Var god sitt ner i väntrummet så ropar vi upp dig.

Efter besöket

Du kommer vid besöket på mottagningen att få information av läkaren eller personalen om hur vidare vård och uppföljning kommer att ske. Vid behov finns möjlighet att kontakta oss på mottagningen via telefon. Var god se kontaktinformation högst upp på denna sida. Det går också bra att kontakta oss via 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Praktisk information

Besök sidan För Patienter för allmän patientinformation: service på sjukhuset, dina rättigheter som patient, vanliga frågor och svar samt din journal med mera.

Synpunkter och klagomål

Synpunkter och klagomål - hit vänder du dig

Nu kan du lämna synpunkter och klagomål på vården digitalt via 1177 Mottagning Urologiska sjukdomar Huddinge

Lämna synpunkter och klagomål hos din vårdgivare anonymt

Om du önskar framföra synpunkter på vården anonymt så kan du göra det via 1177 e-tjänster. Lämna synpunkter och klagomål anonymt hos din vårdgivare.

Lämna synpunkter och klagomål hos din vårdgivare som ombud eller om du inte kan lämna digitalt.

Om du önskar lämna synpunkter eller klagomål på vården som ombud krävs en fullmakt. Anmälan kan därför ej skickas via 1177. Anmälan hittar du här.

Anmälan tillsammans med fullmakt skickas med vanlig post till adressen nedan:

Verksamhetschef Stefan Carlens
ME Bäckencancer
Karolinska Universitetssjukhuset
171 76 Stockholm