Vårdavdelning 1 BB Karolinska Huddinge

Ring oss

08-585 802 47

Besök oss

Logopedvägen 9, Entré B4, B67-69, HUDDINGE

Hitta hit

Diagnoser:

förlossning, eftervård, BB

alla

Igångsättning, induktion, vändning, vattenavgång, blödning, prematur, havandeskapsförgiftning, preeklampsi, överburenhet, kejsarsnitt, sectio, duplex, minskade fosterrörelser, amning

Välkommen till BB Karolinska Huddinges avdelning Vega! Vega är byggd så att vi kan ta hand om dig både under graviditet, förlossning och eftervård. Vår personal finns här för dig och din familj dygnet runt och vi strävar efter att du ska slippa byta rum flera gånger under din tid här hos oss.

BB Karolinska HuddingeVår drivkraft är att du och din partner ska känna er så trygga som möjligt. Vi vet att trygghet genererar positiva upplevelser och en bra start på föräldraskapet. Därför lägger vi alltid stor vikt vid att ta reda på vad som gör just dig trygg, för att kunna anpassa oss efter dina unika behov och önskemål. Delaktighet för blivande och nyblivna föräldrar är en självklarhet för oss.

Inför besöket

Ring oss gärna innan!

För att vi ska kunna ta hand om dig på bästa sätt vill vi att du ringer till oss innan du kommer, te 08-58580247.

BB Karolinska Huddinges avdelning Vega finns i B- huset, vilket också är den närmsta entén. Internadress är B67-69. Det går också bra att hitta till Vega via huvudentén eller R-entrén. Se karta över Karolinska Huddinge.

Entrén till förlossningen finns i B-huset. Skyltningen från Huddingevägen är tydlig. Utnför entrén finns en korttidsparkering där du kan parkera tills ni fått hjälp av personal på avdelningen.

Att ta med vid alla besök

Ta alltid med dig legitimation eller annan id-handling såsom pass eller LMA-kort.

Till dig som bor utanför Stockholms län: Ta gärna med journalkopior som du fått av din barnmorska på din MVC. Om du gått på en mödravårdscentral (MVC) i Stockholm får vi upp din journal med all nödvändig information om dig och din graviditet i vår dator.

Att ta med dig till oss om du ska föda

  • Legitimation
  • Sköna kläder
  • Tofflor och kanske morgonrock
  • Toalettartiklar
  • Mobiltelefon och laddare (Det råder ett generellt fotoförbud på Karolinska Sjukhuset men naturligvis går det bra att fotografera och filma ditt barn.)
  • Något gott att äta. (Självklart finns det mat, dryck och smårätter såsom soppa och smoothie till dig som ska föda under förlossningen.) Utöver kaffe, dryck och frukost så har vi inte möjlighet att erbjuda partner eller anhöriga några måltider.
  • Kläder till ert barn inför hemresa
  • Kläder som är anpassade för amning och att kunna ha barnet hud mot hud
  • Bilbarnstol

Ibland blir det väntan

Vi är ett akutsjukhus och tar hand om dig som behöver akut vård först. Ibland kan det därför bli väntan för dig som inte har ett akut besök. Vi lovar att alltid göra vårt bästa för att ta hand om er på bästa sätt!

På BB Karolinska Huddinge arbetar både manlig och kvinnlig personal. Karolinska Universitetssjukhuset vill verka för jämlikhet och mångfald , och könsdiskriminerar därför varken vid anställning eller vid patientkontakt.

Broschyrer på olika språk

 

Under besöket

Egna kläder

Under förlossningen har vi patientskjortor att låna ut, men efter födsel uppmuntrar vi att ha egna kläder för att underlätta anknytningen till det nyfödda barnet. Ta därför gärna med lämpliga kläder.

Övernattning

Om ni ska stanna kvar hos oss får ni alltid ett eget rum. Vi strävar efter att familjen stannar kvar i samma rum under hela vårdtiden och att ni får träffa samma personal i största möjliga mån. Alla rum har egen dusch, toalett och TV.

Besök

Är du gravid och ligger inlagd hos oss får du ta emot besök (max två personer) på avdelningen. Har ni fött barn är syskon till den nyfödda välkomna på besök om de är friska. I övrigt har vi besöksförbud inne på avdelningen. Det är för att ni som familj ska få så mycket lugn och ro som möjligt under vårdtiden och på grund av infektionsrisk. Vi rekommenderar att ni under tiden hos oss lär känna er nya familjemedlem så att ni känner er trygga när det är dags att åka hem.

Kostnad

Om du blir inlagd betalar du 100 kr per dygn. Partner/medföljande betalar 250 kronor per dygn från och med att barnet är fött eller om du övernattar tillsammans med kvinnan på grund av komplikationer under graviditeten. Då ingår frukost, kvällsfika, sovplats, sängkläder och handdukar. Du som partner/medföljande får fylla i ett papper vid övernattning. En faktura skickas därefter hem efter utskrivning från oss.

Mat

Alla måltider ingår för dig som är inlagd hos oss. På avdelningen finns ett kylskåp avsett för inneliggande familjer att förvara medhavd mat och dryck. Det finns även en mikrovågsugn.

Tolk

Det är väldigt viktigt för både dig som patient och för oss att vi kan kommunicera med varandra. Vid behov ordnar vi tolk. Tolksamtal är gratis för dig som patient.

Vårdtid

Vården och tiden ni stannar på avdelningen är anpassad efter era behov. Om du har fött ditt första barn är det vanligt att stanna två nätter. Har du fött barn tidigare och allt har varit normalt finns möjlighet att gå hem redan sx timmar efter födseln efter en godkänd barnundersökning. Här kan du läsa mer om tidig hemgång. Efter planerade kejsarsnitt erbjuds ni stanna två nätter och efter akut kejsarsnitt tre nätter.

Wifi

Det finns gratis wifi hos oss.

Efter besöket

Har du varit hos oss för övervakning under graviditeten och blivit utskriven?

Vid behov kommer du då att följas upp via Specialistmödravården eller fortsätta kontrollerna på barnmorskemottagningen (MVC). Hör med barnmorskan vad som gäller för just dig.

Har du fött barn hos oss?

Om du har fött barn hos oss är det vanligt att ni kommer tillbaka på ett återbesök. Läs mer om våra återbesök här!

Vi ansvarar för dig och barnet den första veckan efter förlossningen. Har ni frågor är ni välkomna att kontakta oss!

Ni kontaktar själva barnavårdscentralen (BVC) och barnmorskemottagningen (MVC) när ni kommit hem från sjukhuset.

Samlad information om den första veckan efter förlossningen

Har du synpunkter eller vill ge feedback på din vård hos oss?

Praktisk information

Besök sidan För Patienter för allmän patientinformation: service på sjukhuset, dina rättigheter som patient, vanliga frågor och svar samt din journal med mera.