Barn allergimottagningen Huddinge

1177 Vårdguiden e-tjänster

Av-/omboka tid

Förnya recept

Begäran om intyg

fler e-tjänster

Ring oss

08-585 816 90

Besök oss

Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge, Astrid Lindgrens Barnsjukhus, K56-58, plan 5, HUDDINGE

Hitta hit

tider

Öppettider för bokade besök

  • Måndag - Torsdag 08:00 - 16:00
  • Fredag 08:00 - 15:30

Diagnoser:

Födoämnesallergi, Astma, Hösnuva

alla

Eksem

Välkommen till Barnallergimottagningen på Astrid Lindgrens barnsjukhus i Huddinge. Vi finns i Solna och Huddinge och tillsammans är vi Sveriges största allergimottagning för barn och ungdomar. Här bedrivs specialiserade vård, forskning och utbildning inom allergi, astma, eksem och annan överkänslighet.

Ditt barns allergisjukdom kan variera stort i svårighetsgrad. De som har mest uttalade besvär kan behöva utredas och behandlas hos oss på allergimottagningen.

Ett läkar- eller sjuksköterskebesök på allergimottagningen tar cirka 1 timme och inkluderar kontroller av längd och vikt, lungfunktion och symtom. Under besöket kan man träffa flera olika yrkesgrupper som har olika typer av kunskap och erfarenhet inom olika medicinska områden. Det inkluderar läkare och sjuksköterskor som är specialiserade på barnallergi och sjukgymnaster som kan bedöma barns fysiska förmåga och diagnostisera andningsbesvär i samband med fysisk aktivitet. På mottagningen har vi också dietist, psykolog och arbetsterapeut som finns tillgängliga för att ge stöd och råd.

Praktisk information

Nedan finns praktisk information om ditt besök på avdelningen/mottagningen. Besök sidan Din vård på Karolinska för information: service på sjukhuset, dina rättigheter som patient och din journal med mera.

Inför besöket

Allergimottagningen i Huddinge finns på Albatross barnmottagning K56-58, plan 5 på Astrid Lindgrens Barnsjukhus på Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge. Vid besöket. Anmäl din ankomst i receptionen vid väntrummet.

Besöket är avgiftsfritt för barn och ungdomar under 18 år. Återbud måste lämnas senast 24 timmar innan det planerade besöket.Vid uteblivet besök skickas räkning.

Tänk på våra barn med allergi och astma. Undvik att ta på starka dofter inför besöket. Antalet parkeringsplatser är begränsat, det kan ta tid att finna en parkeringsplats.

Vi spar information från besöket i ett kvalitetsregister för att utveckla och förbättra behandlingen av astma. För mer information www.luftvagsregistret.se

Gratis Wi-Fi finns inom hela sjukhusområdet.

Broschyrer på olika språk

 

Under besöket

Innan du får träffa läkaren kontrolleras tillväxt och ofta görs lungfunktionsmätningar. Andra behandlingar och utredningar som vi gör är immunterapi, allergen och luftvägsprovokationer samt information och utbildning inom egenvård.

Efter besöket

Har du tagit några prover vid besöket får du svar antingen per brev, med ett telefonsamtal från doktorn eller vid nästa besök på mottagningen. Uppstår andra frågor är du välkommen att kontakta mottagningen.