Mottagning Lekoteket Huddinge
1177 Vårdguiden e-tjänster
Ring oss
Besök oss
Hälsovägen 13, B77, 14157, Huddinge
Hitta hittider
Öppettider för bokade besök
- Måndag - Fredag 09:00 - 15:00
Lekoteket tillhör Astrid Lindgrens barnsjukhus, verksamheten finns på avdelning K:57 intill Lekterapin på Huddinge sjukhus. Lekotek är en specialpedagogisk verksamhet dit familjer kan komma med sitt barn för rådgivning och lån av lekmaterial till hemmet. På Lekotek får barn möjlighet att leka och lära på sin utvecklingsnivå. Vi anpassar kraven till barnets förmåga och hjälper dem att lyckas.
Lekoteket tillhör Astrid Lindgrens barnsjukhus och verksamheten finns på avdelning K:57 intill Lekterapin på Huddinge sjukhus. Lekoteket är en specialpedagogisk verksamhet dit familjer kan komma med sitt barn för rådgivning och lån av lekmaterial till hemmet. På Lekoteket utgår vi från barnets intresse och anpassar kraven till barnets förmåga.
Lekoteket vänder sig till familjer med barn i förskoleåldern som har olika förseningar eller utvecklingsavvikelser och som behöver extra stöd i sin utveckling.
Vi behöver remiss från barnavårdscentral, barnläkare, psykolog, eller logoped. Du har också möjlighet att söka en s.k. "egenremiss". För att vara aktuell för stöd från Lekoteket behöver du först ha sökt stöd vid annan vårdinrättning.
När vi har en tid att erbjuda tar vi kontakt med familjen.
Barn som får stöd via habiliteringscenter, går på en specialförskola eller språkförskola har inte möjlighet att få stöd från Lekoteket.
Alla som arbetar på Lekoteket är specialpedagoger med förskollärarutbildning. Lekotekets specialpedagoger finns ibland med i utredningsteamen inom Astrid Lindgrens barnsjukhus för barn med utvecklingsavvikelse.
Skicka egenremiss till oss
Välkommen att skicka egenremiss till oss på mottagningen. Du kan göra det digitalt eller via post, så här:
1177
Logga in på "mina sidor"1177.se. Leta upp mottagningens namn och fyll i informationen för egenremiss. Länk 1177(öppnas i nytt fönster)
Post /blankett
Här finns anvisning för vilka uppgifter som bör finnas med i brev via post samt en blankett.
Mer information
Lekoteket vänder sig till familjer med barn i förskoleåldern som har olika förseningar eller utvecklingsavvikelser och som behöver extra stöd i sin utveckling.
Vi behöver remiss från barnavårdscentral, barnläkare, psykolog, eller logoped. För att vara aktuell för stöd från Lekoteket behöver du först ha sökt stöd vid annan vårdinrättning.
När vi har en tid att erbjuda tar vi kontakt med familjen.
Barn som får stöd via habiliteringscenter eller går på en specialförskola, har inte möjlighet att få stöd från Lekoteket.
Vi tar emot patienter utifrån vårt specialiserade uppdrag. Egenremiss bedöms på samma sätt som andra remisser som skickas till oss på Karolinska Universitetssjukhuset.
Läs mer om egenremiss och hur det fungerar på karolinska.se.
Egenremiss kallas ibland även egen vårdbegäran eller egenanmälan.
För kontakt Lekoteket Huddinge:
Lekoteket Huddinge, C2:63, 141 86 Stockholm
P.g.a ombyggnation har Lekoteket nya lokaler fr.o.m 7/6.
Tillsvidare hittar du därför Lekoteket Huddinge på C2:63.
Adress: Lekoteket Huddinge, C2:63, 141 86 Stockholm
Jeanette Ezelius
Specialpedagog, Huddinge
Tel. 08-123 81518
jeanette.ezelius@sll.se
Charlotte Högberg
Specialpedagog, Huddinge
Tel. 08-123 81920
charlotte.v.hogberg@sll.se
Inför besöket
Hur hittar jag till sjukhuset och var kan vi parkera?
Det finns flera parkeringsplatser runt sjukhusområdet. Då det kan vara svårt att hitta en ledig plats uppmuntrar vi er att komma god tid till sjukhuset.
Hur hittar jag till mottagningen?
Verksamheten finns på avdelning K:57 intill Lekterapin på Huddinge sjukhus.
Hur kan jag förbereda mig?
Genom om du har några särskilda frågor du vill ta upp. Ta eventuellt med tidigare utlånat material.
Kan jag köpa mat på sjukhuset om jag blir hungrig?
Mat och kioskvaror finns att köpa vid sjukhusets huvudentré och även på andra platser på sjukhuset.
Finns det wi-fi?
Ja, det finns wi-fi.
Hjälp dem som är allergiska.
Ingen får använda parfym eller röka på sjukhuset, varken inomhur eller utomhus.
Vad ska jag göra om jag känner mig förkyld?
Om du eller dem som ska följa med dig till mottagningen har förkyldningssymptom eller andra symptom på infektion ska ni alltid kontakta mottagningen för att höra hur ni ska göra med besöket.
Har du skärskilda behov som du vill att vi ska känna till?
Hör görna av dig till mottagningen för att vi ska kunna göra besöket så bra som möjligt. Vi kan till exempel boka en tolk eller på annat sätt anpassa besöket efter dina unika behov. Det går bra att använda rullstol på sjukhuset.
Om tiden inte passar.
Kontakta oss så snart som möjligt. Kontaktuppgifter finns på kallelsen och högst upp på den här sidan.
Barn och förälder/föräldrar kommer tillsammans. Det finns utrymme för en stunds lek i väntrummet innan eller efter besöket.
Under besöket
Vad kommer att ske vid besöket och vilka kommer jag att få träffa?
Du kommer få träffa någon av oss som är specialpedagoger vid Lekoteket.
Vid första besöket görs en pedagogisk bedömning av barnets utvecklingsnivå, dels i samtal med föräldrar, dels vid genomgång av material för hemlån. Som föräldrar får Ni råd hur ni via leken kan stimulera barnets starka och svaga sidor med hjälp av det lekmaterial som lånas hem.
Som förälder får du möjlighet att vara delaktig under de lekaktiviteter som specialpedagogen gör tillsammans med ditt barn. Erbjudandet om lån av lekmaterial är begränsat i tid och antal men kostnadsfritt.Ni som förälder följer upp i hemmet de lekövningar och den rådgivning som förekommit tillsammans med ert barn. Det material som lånas återlämnas vid nästa bokade besök.
Ny tid bokas för uppföljning efter 4-6 veckor och nya lån.
Hur lång tid tar besöket?
Ett besök hos oss tar cirka 1 timme.
Efter besöket
Ny tid bokas för uppföljning. Denna äger rum efter cirka 4-6 veckor då också nytt lekmaterial kan lånas.
Ibland kommer man på frågor efter besöket och då går det bra att kontakta mottagningen. Kontaktuppgifter finns ovan.
Praktisk information
Besök sidan För Patienter för allmän patientinformation: service på sjukhuset, dina rättigheter som patient, vanliga frågor och svar samt din journal med mera.