Mottagning och Dagvård Barnneurologi Huddinge

Vår digitala tjänst är via appen Alltid Öppet som vi gärna vill att ni använder i första hand:

26 oktober 2022, 08:08

Nu kan du som vårdnadshavare ta kontakt med oss via Alltid Öppet. Ladda ner appen "Alltid Öppet" och sök Barnneurologi mottagning Huddinge. Vi erbjuder bland annat chatt och videomöten med mottagningspersonal samt förnyelse av recept och intyg. Via alltid öppet kan du möta vården på sätt som passar dig. 

Du som vårdnadshavare till barn under 13 år kan vara ombud för barnet i Alltid Öppet. Då kan du hantera barnets ärenden, till exempel boka tider och få information från vården via appen. Du anmäler dig som ombud direkt i Alltid Öppet-appen, via knappen "Agera ombud för ditt barn". 

 

Så använder du Alltid öppet

Ring oss

08-123 814 75

Besök oss

Hälsovägen 13, B57, 14157, Huddinge

Hitta hit

tider

Öppettider för bokade besök

  • Måndag - Fredag 08:00 - 16:30

Diagnoser:

Epilepsi, Cerebral Pares (CP), Autism

alla

kognitiva utvecklingsavvikelser som mental retardation, ADHD, autismspektrumstörningar, neurometabola sjukdomar och barnneurokirurgiska sjukdomar.

På mottagningen och dagvårdsavdelningen utreder vi och behandlar barn med utvecklingsavvikelser, neurologiska sjukdomar och funktionshinder. Det är till exempel barn med intellektuell funktionsnedsättning, neurometabol sjukdom, epilepsi eller autismspektrumstörning. För att komma till vår mottagning eller dagvård krävs remiss från primärvård eller barnläkarmottagning.

Vi arbetar ofta i team för att kunna ge en så bra och komplett vård som möjligt med dig som patienten i centrum. Förutom läkare och specialistsjuksköterska ingår ofta även andra yrkeskategorier som psykolog, sjukgymnast, logoped, kurator, arbetsterapeut, undersköterska och specialpedagog i teamet. 

På mottagningen erbjuder vi bokade läkarbesök och sjuksköterskebesök liksom bokade besök med våra övriga yrkeskategorier. Vi erbjuder våra patienter rådgivning via telefon samt via våra digitala tjänster, Alltid Öppet.

Dagvården har fyra sängplatser och ligger i nära anslutning till mottagningen. Många av barnen som kommer till dagvården ska göra en röntgen eller annan undersökning där de ska få sova under undersökningen. Då sker förberedelserna på dagvården och efteråt får de i lugn och ro vakna till hos oss innan hemgång. Även barn från andra kliniker som behöver få hjälp att sova vid undersökningar och behandlingar är välkomna. Vi hjälper även till med provtagningar på barn i behov av mer tid och förberedelser.

Nedan finner du information om vad som är bra att veta inför, under och efter ditt besök.

Inför besöket

Hur hittar jag till sjukhuset och var kan vi parkera?

Klicka här för information om hur du tar dig till Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge och var du kan parkera.

Det kan vara svårt att hitta en ledig parkeringsplats varför vi uppmuntrar er att komma i god tid till sjukhuset.

Hur hittar jag till mottagningen?

Via huvudentrén kommer du till centralhallen där du längst ner hittar Barngatan på vänster sida. Följ Barngatan tills du kommer till B57, Barn- och ungdomsmott. Albatross.

Var anmäler jag att jag har kommit?

Följ fotspårsskyltningen på golvet fram till receptionen inne på Albatross.

Anmäl dig i självincheckningsautomaten. Gå sedan till röda kvarteret 2 och sitt ner och vänta så hämtas du av personal där. Medföljande vuxen ska kunna legitimera sig.

Hur kan jag förbereda mig?

Tänk igenom om du har några särskilda frågor du vill ta upp och om du har några speciella önskemål kring ditt besök som du vill att personalen ska veta. Har du epilepsi kan du förbereda ditt besök i Patientportalen. Vänd dig till din vårdgivare för inloggning/mer information.

En del barn känner oro i samband med sjukhusbesök. Nålstick, undersökningar och behandlingar kan ibland uppfattas som obehagliga. Passa därför gärna på att besöka lekterapin i samband med sjukhusbesöket. Där får barnet möjlighet att leka bort lite av oron så att framtida sjukhusrädsla kan förebyggas.

Ni kan även förbereda er genom att titta på någon av de filmer som tagits fram ”beredd på behandling”  eller följa med Dr Tryggwebb på Narkoswebben och ta reda på vad som egentligen händer när man är på sjukhuset. Har du epilepsi kan du få svar på många av dina frågor på epilepsiwebben

Ska jag ta med något särskilt?

Finns oro inför besöket kan du ta med något att sysselsätta dig med när du väntar. Kan även vara bra att ta med extra ombyte, ev blöjor osv eftersom vi ej har möjlighet att erbjuda detta.

Kan jag köpa mat på sjukhuset om jag blir hungrig?

Mat och kioskvaror finns att köpa vid sjukhusets huvudentré och även på andra platser på sjukhuset och närområdet. Ta gärna med mat/välling/ersättning till de minsta om de blir hungriga.

Finns det något kul att göra när jag är på sjukhuset?

Det finns många olika aktiviteter som du kan ta del av. Här kan du läsa mer!  Du får använda telefonen, men inte ta foton utan att fråga personalen först.

Finns det Wifi?

Ja det finns Wifi på sjukhuset.

Hjälp dem som är allergiska!

Ingen får använda parfym eller röka på sjukhuset, varken inomhus eller utomhus.

Vad ska jag göra om jag känner mig förkyld?

Om du, eller den som ska följa med dig till mottagningen eller dagvårdsavdelningen, har förkylningssymtom eller andra symtom på infektion ska ni alltid kontakta oss för att höra hur ni ska göra med besöket. Skulle ni inte få tag på någon innan besöket – stanna hemma och kontakta oss så snart det är möjligt.

Annat som är bra att veta

När du kommer till oss vill vi mäta din längd och vikt.

Vi använder appen Alltid Öppet.  

Via appen Alltid Öppet kan du beställa kopia på ditt barns journal. Du har även möjlighet att se journalen direkt via nätet, 1177. Efter 13 års ålder krävs särskilt tillstånd för åtkomst. 

Har du särskilda behov som du vill att vi ska känna till?

Hör gärna av dig till oss för att vi ska kunna göra besöket så bra som möjligt. Vi kan till exempel boka en tolk eller på annat sätt anpassa besöket efter dina unika behov. Det går bra att använda rullstol på sjukhuset.

Om tiden inte passar

Kontakta oss så snart som möjligt, men senast 24 timmar innan besöket. Kontaktuppgifter finns på kallelsen och högst upp på den här sidan. Om ni inte kommer alls eller inte avbokar i tid får ni betala en avgift, läs mer om avgifter på 1177.se

Patientbroschyr för Astrid Lindgrens Barnsjukhus.

Besök gärna vår webbsida: BRON

Under besöket

Vad kommer ske vid besöket och vilka kommer jag få träffa?

Beroende på vad du har för besök hos oss får du antingen träffa en sjuksköterska eller en läkare eller någon av våra andra yrkeskategorier. Läs om ditt specifika besök i kallelsen du får av oss i posten. Har du ett besök till mottagningen ser vi gärna att du kommer 10 minuter innan bokad tid då vi ofta vill ta din längd och vikt innan besöket.

Du är huvudperson

Det är du som är huvudpersonen vid besöket. Personalen på mottagningen och dagvårdsavdelningen finns där för dig och de kommer att berätta för dig vad som ska ske. Var inte rädd för att ställa frågor och berätta om dina besvär och om du har några särskilda önskemål!

Hur lång tid kommer besöket ta?

Ett mottagningsbesök brukar ta mellan 30 och 60 minuter. Har du en bokad tid på dagvårdsavdelningen kommer du får information om vad som gäller för just ditt besök.

 

Efter besöket

Vi kommer att berätta för dig vad som kommer att ske efter besöket och om det är något särskilt du behöver komma ihåg. Be gärna om att få informationen nedskriven.

Ibland kommer man på frågor efter besöket och då går det bra att kontakta oss genom att ringa på telefonnummer 08-585 814 75.

Praktisk information

Besök sidan För Patienter för allmän patientinformation: service på sjukhuset, dina rättigheter som patient, vanliga frågor och svar samt din journal med mera.

Skicka egenremiss till oss

Välkommen att skicka egenremiss till oss på mottagningen. Du kan göra det digitalt eller via post, såhär:

Alltid Öppet

Leta upp vår mottagning i appen Alltid Öppet. Fyll i information för egenremiss. Om du inte har appen, finns beskrivning hur du hur du hämtar "Alltid Öppet" här.

Post /blankett

Här finns anvisning för vilka uppgifter som bör finnas med i brev via post samt en blankett.

Mer information

Vår mottagning tar emot och bedömer remisser inom följande områden för barn och ungdomar 0-17 år:

-          Barnneurologi

Som regel har basutredning och bedömning skett av barnläkare i öppenvård innan vår enhet kontaktas. Om så inte skett hänvisar vi dig att i första hand kontakta din barnläkarmottagning, vårdcentral eller 1177 för att rådgöra med sjuksköterska eller för att få hjälp att hitta rätt i vården (http://www.1177.se/Stockholm/hitta-vard/)

Vid akuta, livshotande tillstånd skall du alltid ringa 112.

Vi tar emot patienter utifrån vårt specialiserade uppdrag. Egenremiss bedöms på samma sätt som andra remisser som skickas till oss på Karolinska Universitetssjukhuset.

Egenremiss kallas ibland även egen vårdbegäran eller egenanmälan.

Synpunkter och klagomål Mottagning

Synpunkter och klagomål - hit vänder du dig

Nu kan du lämna Synpunkter och Klagomål på vården digitalt via vår mottagning på 1177 Vårdguiden Mottagning Barnneurologi Huddinge 

Lämna synpunkter och klagomål hos din vårdgivare anonymt

Om du önskar framföra synpunkter på vården anonymt så kan du göra det via 1177 Vårdguidens e-tjänster. Lämna synpunkter och klagomål anonymt.

Lämna synpunkter och klagomål hos din vårdgivare som ombud eller om du inte kan lämna digitalt.

Om du önskar lämna synpunkter eller klagomål på vården som ombud krävs en fullmakt. Anmälan kan därför ej skickas via 1177. Anmälan hittar du här.

Anmälan tillsammans med fullmakt skickas med vanlig post till adressen nedan:

Högspecialiserad Barnortopedi och barnmedicin
Q2:07
Karolinska Universitetssjukhuset
Astrid Lindgrens Barnsjukhus
171 76 Stockholm