Vårdavdelning Barn Regionsjukvård Huddinge

08 juli 2021, 11:13

Utifrån besöksrestriktioner på Karolinska Universitetssjukhuset kan det vara max två anhöriga per patient och inga syskon på våra mottagningar och avdelningar. 

Ring oss

08-123 803 78

Besök oss

Hälsovägen 13, K86, 14157, Huddinge

Se karta och reseplanerare Hitta hit

tider

Öppettider för bokade besök

  • Måndag - Söndag 07:00 - 17:30

Vårdavdelning barn regionsjukvård  är en barnmedicinsk slutenvårdsavdelning med regionvårdsuppdrag. Regionvårdsuppdrag innebär att vi har avtal med flera andra landsting och vårdar barn och ungdomar från hela landet och ibland även från utlandet. Vi tar hand om barn och ungdomar som har sjukdomar i mag-tarmkanalen, levern, njuren och olika blodsjukdomar.

Hos oss arbetar barnsköterskor och sjuksköterskor tillsammans med olika specialistläkare som ett team. Hit kommer också dietisten, lekterapeuten, sjukgymnasten, kuratorn och andra specialister som behövs för att vården ska bli så optimal som möjligt.

Inför besöket

Så kan jag förbereda mig på vad som ska hända
Prata gärna inom familjen inför besöket om vad som kan komma att ske på sjukhuset, då information och förberedelser kan minska eventuell rädsla och oro.

Det här kan jag ta med mig till sjukhuset
Dina personliga tillhörigheter som hygienartiklar, sköna mjuka kläder, böcker, telefoner och andra viktiga saker som kan ge dig trygghet under din sjukhusvistelse.

Måste jag ringa om jag fått en infektion när jag ska komma till sjukhuset?
Hör av dig till oss om du eller din närstående blir sjuk innan du ska komma till sjukhuset, telefonnummer finns på kallelsen och i det röda fältet högst upp på sidan.

Var kan vi parkera?
Det finns flera parkeringar vid sjukhuset, se parkeringsinfo här.

Så hittar jag till avdelningen
Gå in genom stora huvudentrén på Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge, ta första gången in till vänster till Kirurgigatan, följ korridoren rakt fram till den andra hisshallen. Där tar du hissen upp till plan 8. K86 hittar du till höger.

Är dörren låst när jag ska komma in? 
Dagtid är dörren öppen.

Patientbroschyr Astrid Lindgrens Barnsjukhus.

Under besöket

Så går det till vid inskrivning och planering av behandlingen
När ni kommer till avdelningen kommer ett omvårdnadsteam att ta hand om er. Teamet består av en sjuksköterska och undersköterska. Dessa kommer ställa en hel del frågor som rör dig och din vård, tänk gärna ut frågor som du önskar ställa eller det som känns extra viktigt att du berättar för vården i samband med din inskrivning. Den ansvariga läkaren kommer också ha ett inskrivningssamtal med dig.

Så fungerar en rond
En rond är ett möte som först sker mellan omvårdnadsteamet och läkaren där de planerar för din fortsatta vård, därefter träffar de dig och din närstående för att undersöka och höra hur du mår.

Hur kan mina närstående hjälpa till?
En närstående förväntas alltid vara med dig på sjukhuset. Din närstående fortsätter att sköta den vanliga omsorgen runt dig men be om hjälp när ni behöver. Föräldern/närstående är en del av oss i vården runt dig och din stora trygghet när allt annat är nytt.

Var kan jag lägga mina ytterkläder och väskor?
På ditt rum finns en garderob där ni kan låsa in era kläder och väskor.

Var kan mina närstående sova?
En säng till din närstående finns bredvid din vårdplats. Det är viktigt att personalen kan komma åt att arbeta på ett tryggt och säkert sätt, ställ därför inte ihop sängarna. Om du har rest långt och har hela din familj med dig kanske ni har fått möjlighet att bo på Ronald McDonalds-huset eller på patienthotellet.

Vad kan jag göra när jag är på sjukhuset?
Det finns en mängd olika aktiviteter som du kan ta del av, här kan du läsa mer. TV och Wi-Fi finns på alla patientrum, du får använda telefonen men inte ta foton utan att fråga personalen först.

Kan jag ha vänner och familj på besök?
Under perioden med Coronapandemin gäller speciella anvisningar men i normala fall är dina släktingar och vänner välkomna på besök när du vill och orkar. De kan komma både på dagarna och på kvällen. Du får ha 2-3 besökare åt gången. Har dina vänner en infektion får de vänta med att besöka dig tills de är friska. Ingen får ha blommor på sjukhuset.

Vem kan hjälpa mig med praktiska saker?
För dina syskon finns en syskonstödjare på avdelningen måndag-fredag. Fråga personalen för mer information.

Hur får jag mat?
Du får mat av personalen under tiden du är på sjukhuset.

Hur får mina närstående mat?
En närstående får frukost. Vi bjuder på kaffe och te hela dagen. Det finns ett eget kök till dina närstående med kylskåp, frys och mikrovågsugn. Annan mat och kioskvaror finns att köpa vid sjukhusets huvudentré och även på andra platser på sjukhuset och i närområdet.

Så kan ni hjälpa de som är allergiska
Ingen får använda parfym

Efter besöket

Vad händer efter att jag fått lämna avdelningen/sjukhuset?
När det är dags att lämna sjukhuset eller avdelningen får ni möjlighet att ställa frågor och ta del av planeringen för den närmaste tiden. Vid behov av intyg, t ex reseintyg, sjukintyg eller andra intyg, be om detta i god tid före utskrivningen.

Vem kan jag prata med om hur det var på sjukhuset?
Innan du lämnar avdelningen kommer ditt omvårdnadsteam be dig scanna en QR-kod för att besvara vår enkät gällande din vård hos oss. Era synpunkter är mycket viktiga för oss.



Praktisk information

Besök sidan För Patienter för allmän patientinformation: service på sjukhuset, dina rättigheter som patient, vanliga frågor och svar samt din journal med mera.

Synpunkter och klagomål

Synpunkter och klagomål - hit vänder du dig

Nu kan du lämna synpunkter och klagomål på vården digitalt via 1177 Vårdguiden
Barnregionsvårdsavdelning

Lämna synpunkter och klagomål hos din vårdgivare anonymt

Om du önskar framföra synpunkter på vården anonymt så kan du göra det via 1177 Vårdguidens e-tjänster. Lämna synpunkter och klagomål anonymt hos din vårdgivare.

Lämna synpunkter och klagomål hos din vårdgivare som ombud eller om du inte kan lämna digitalt.

Om du önskar lämna synpunkter eller klagomål på vården som ombud krävs en fullmakt. Anmälan kan därför ej skickas via 1177. Anmälan hittar du här.

Anmälan tillsammans med fullmakt skickas med vanlig post till adressen nedan:

Omvårdnadschef BRA Christina Lindström
Karolinska Universitetssjukhuset
141 86 Stockholm