Mottagning och dagvård Barnhematologi Huddinge

Vår digitala tjänst är via appen Alltid Öppet som vi gärna vill att ni använder i första hand:

22 november 2023, 15:17


Nu kan du som vårdnadshavare ta kontakt med oss via Alltid Öppet. Ladda ner appen "Alltid Öppet" och sök Dagvård/Mottagning Barnhematologi. Vi erbjuder bland annat chatt och videomöten med mottagningspersonal samt förnyelse av recept och intyg. Via alltid öppet kan du möta vården på sätt som passar dig. 

Du som vårdnadshavare till barn under 13 år kan vara ombud för barnet i Alltid Öppet. Då kan du hantera barnets ärenden, till exempel boka tider och få information från vården via appen. Du anmäler dig som ombud direkt i Alltid Öppet-appen, via knappen "Agera ombud för ditt barn". 

Så använder du Alltid öppet

Ring oss

08-123 814 77

Besök oss

Hälsovägen, B57, HUDDINGE

Se karta och reseplanerare Hitta hit

Vi utreder och behandlar framför allt blod- och immunbristsjukdomar hos barn, det vill säga sjukdomar i röda och vita blodkroppar eller blodplättar och i de immunologiska försvarsfunktionerna. Det kan gälla barn med kroniskt blodtransfusionsbehov eller trombocytopeni på grund av medfödda eller förvärvade sjukdomar eller benmärgssvikt.

Vi tar hand om de barn som kräver intensiv hematologisk vård från hela stockholmsregionen. Hit kommer barn med tumörsjukdomar som behandlas med högdos cytostatika, barn med stamcellsåtergivning (autolog transplantation), barn med svår aplastisk anemi eller med svåra medfödda immunbrister.

Den största gruppen av barnen är de som ska genomgå stamcellstransplantation med donator, syskon/obesläktad (allogen transplantation) . Vi ansvarar för utredning, eftervård samt långtidsuppföljning. Själva transplantationen utförs på en annan avdelning, CAST (centrum för allogen stamcellstransplantation). Mer än hälften av patienterna är från andra delar av landet eller från utlandet och bor då i regel på Ronald McDonald Hus.

I verksamheten ingår även ett multidisciplinärt team som tar hand om Stockholmsregionens barn med HIV.

Kontaktinformation:
Tel: 08-585 814 77 mottagning och dagvård

Inför besöket

Hur hittar jag till sjukhuset och var kan vi parkera?

Klicka här för information om hur du tar dig till Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge och var du kan parkera.

Det kan vara svårt att hitta en ledig parkeringsplats varför vi uppmuntrar er att komma i god tid till sjukhuset.

Hur hittar jag till mottagningen/dagvården?

Mottagningen finns på Albatross, B57 plan 5, Barngatan 7. Det går också att nå mottagningen från Kirurgigatan, K56. Dagvården finns på K88, Kirurgigatan 88, plan 8. 

Var anmäler jag att jag har kommit?

Följ fotspårsskyltningen på golvet fram till receptionen inne på Albatross. Anmäl dig i receptionen eller i självincheckningsautomaten. Vänta i väntrummet tills personalen ropar upp er.

Hur kan jag förbereda mig?

Tänk igenom om du har några särskilda frågor du vill ta upp och om du har några speciella önskemål kring ditt besök som du vill att personalen ska veta.

Om du fått uppgifter om provtagning, planera för detta innan besöket. Information om provtagning hittar du här.

Om du har ett bokat videobesök behöver du ladda ner appen Alltid öppet. Här hittar du mer information om hur du går tillväga. Är du över 13 år behöver du ha ett eget bankid.

Narkoswebben kan du lära dig om hur det är att vara på sjukhus och om vad som händer före, under och efter narkos.

En del barn känner oro i samband med sjukhusbesök. Passa därför gärna på att besöka lekterapin i samband med sjukhusbesöket. Där kan du få möjlighet att leka bort lite av oron.

Ska jag ta med mig något särskilt?

Finns oro inför besöket kan du ta med dig något att sysselsätta dig med när du väntar.

Kan jag köpa mat på sjukhuset om jag blir hungrig?

Mat och kioskvaror finns att köpa vid sjukhusets huvudentré och även på andra platser på sjukhuset och närområdet. Ta gärna med välling till de minsta barnen om de blir hungriga. 

Finns det något kul att göra när jag är på sjukhuset?

Det finns många olika aktiviteter som du kan ta del av. Här kan du läsa mer. Du får använda telefonen men inte ta foton utan att fråga personalen först.

Finns det Wifi?

Ja det finns Wifi på sjukhuset.

Hjälp dem som är allergiska!

Ingen får använda parfym eller röka på sjukhuset, varken inomhus eller utomhus.

Vad ska jag göra om jag känner mig förkyld?

Om du, eller den som ska följa med dig till mottagningen, har förkylningssymtom eller andra symtom på infektion ska ni alltid kontakta mottagningen för att höra hur ni ska göra med besöket. Möjlighet att ändra till telefon- eller videosamtal finns. Skulle ni inte få tag på någon innan besöket – stanna hemma och kontakta mottagningen så snart det är möjligt.

Annat som är bra att veta

När du kommer till mottagningen kommer vi att väga och mäta dig och ta ditt blodtryck.

Se över i förväg om ni behöver förnya recept på läkemedel inför läkarbesöket. 

Via 1177 kan du beställa kopia på ditt barns journal. Du har även möjlighet att se journalen direkt via nätet.

Har du särskilda behov som du vill att vi ska känna till?

Hör gärna av dig till mottagningen för att vi ska kunna göra besöket så bra som möjligt. Vi kan till exempel boka en tolk eller på annat sätt anpassa besöket efter dina unika behov.

Det går bra att använda rullstol på sjukhuset.

Om tiden inte passar

Kontakta mottagningen eller dagvården så snart som möjligt, men senast 24 timmar innan besöket. Kontaktuppgifter finns på kallelsen och högst upp på den här sidan. Om ni inte kommer alls eller inte avbokar i tid får ni betala en avgift, läs mer om avgifter på 1177.se.

Patientbroschyr för Astrid Lindgrens Barnsjukhus.

Under besöket

Vad kommer att ske vid besöket och vilka kommer jag att träffa?

Beroende på vad du har för besök hos oss får du träffa en sjuksköterska eller en läkare. Läs om ditt specifika besök i kallelsen du får av oss i posten.

Du är huvudperson

Det är du som är huvudpersonen vid besöket. Personalen på mottagningen finns där för dig och de kommer att berätta för dig vad som ska ske. Om du behöver läkemedel, förnyar vi recept under besöket.Var inte rädd för att ställa frågor och berätta om dina besvär och om har några särskilda önskemål!

Hur lång tid kommer besöket ta?

Ett besök brukar ta mellan 30-60 minuter. Ett dagvårdsbesök kan ta upp till några timmar och viss väntetid kan förekomma. 

Efter besöket

Vi kommer att berätta för dig vad som kommer att ske efter besöket och om det är något särskilt du behöver komma ihåg. Be gärna om att få informationen nedskriven.

Ibland kommer man på frågor efter besöket och dår går det bra att kontakta mottagningen, antingen via 1177.se eller att ringa till mottagningen/dagvården på telefonnummer 08-585 814 77.

Praktisk information

Besök sidan För Patienter för allmän patientinformation: service på sjukhuset, dina rättigheter som patient, vanliga frågor och svar samt din journal med mera.

Synpunkter och klagomål

Synpunkter och klagomål - hit vänder du dig

Nu kan du lämna synpunkter och klagomål på vården digitalt via 1177 Vårdguiden
Dagvård mottagning Barnhematologi

Lämna synpunkter och klagomål hos din vårdgivare anonymt

Om du önskar framföra synpunkter på vården anonymt så kan du göra det via 1177 Vårdguidens e-tjänster. Lämna synpunkter och klagomål anonymt hos din vårdgivare.

Lämna synpunkter och klagomål hos din vårdgivare som ombud eller om du inte kan lämna digitalt.

Om du önskar lämna synpunkter eller klagomål på vården som ombud krävs en fullmakt. Anmälan kan därför ej skickas via 1177. Anmälan hittar du här.

Anmälan tillsammans med fullmakt skickas med vanlig post till adressen nedan:

Sektionchef Peter Priftakis
K86-88
Karolinska Universitetssjukhuset
141 86 Huddinge