Mottagning Barntuberkulos Huddinge
Riktlinje för kroniskt sjuka barn som går på kontroller på ALB med anledning av covid-19
16 mars 2020, 12:43- Astrid Lindgrens barnsjukhus följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer. Dessa förändras kontinuerligt och senaste information kan alltid hittas på Folkhälsomyndighetens hemsida.
- Vi skriver inte intyg för att hålla friska barn hemma från förskola/skola, även om de har en kronisk sjukdom.
- De kroniskt sjuka barn som är informerade av sin läkare om restriktioner i hur de får röra sig på allmänna platser och gå i skolan, ska följa de riktlinjerna även
nu med covid-19.
Ring oss
Besök oss
Hälsovägen 13, I53, 14157, Huddinge
Hitta hittider
Öppettider för bokade besök
- Måndag - Torsdag 08:00 - 15:00
- Fredag 08:00 - 14:30
Tuberkulosmottagningarna heter numera Mottagning Barntuberkulos Huddinge utreder och behandlar tuberkulossmittade barn i länet.
Mottagning Barntuberkulos Huddinge utreder och behandlar barn och ungdomar upp till 18 år. Vi tar emot barn via remiss från skolor, BVC, vårdcentraler och infektionskliniker. Ofta är det nyanlända barn med positiv tuberkulintest eller barn som träffat en person sjuk i tuberkulos, då genomför man en smittspårning. Vi tar också emot barn som fått reaktioner efter tuberkulosvaccination.
Upptagningsområdet innefattar Stockholms län. Teamet består av läkare och sjuksköterskor.
Inför besöket
Kontakta oss så snart som möjligt om tiden inte passar. Tänk på att lämna barnets personnummer/reservnummer samt telefonnummer vi kan nå er på.
Besöket är avgiftsfritt.
LMA-kort och reservnummer - Om barnet saknar svenskt personnummer är det viktigt att ni tar med LMA-kortet och barnets reservnummer och visar det vid besöket.
Broschyrer på olika språk
Under besöket
Vad kommer att ske vid besöket och vilka kommer jag att träffa?
Beroende på vad du har för besök hos oss får du antingen träffa en sjuksköterska, läkare eller kurator. Läs om ditt specifika besök i kallelsen du får av oss i posten.
Du är huvudperson
Det är du som är huvudpersonen vid besöket. Personalen på mottagningen finns där för dig och de kommer att berätta för dig vad som ska ske. Om du behöver läkemedel, förnyar vi recept under besöket.Var inte rädd för att ställa frågor och berätta om dina besvär och om har några särskilda önskemål!
Hur lång tid kommer besöket ta?
Ett besök brukar ta mellan 30-60 minuter.
Efter besöket
Vi kommer att berätta för dig vad som kommer att ske efter besöket och om det är något särskilt du behöver komma ihåg. Be gärna om att få informationen nedskriven.
Ibland kommer man på frågor efter besöket och dår går det bra att kontakta- mottagningen, antingen via 1177.se eller att ringa till oss på telefonnummer 08-585 83715.
Praktisk information
Besök sidan För Patienter för allmän patientinformation: service på sjukhuset, dina rättigheter som patient, vanliga frågor och svar samt din journal med mera.
Synpunkter och klagomål Barntuberkulos mottagning Huddinge
Synpunkter och klagomål - hit vänder du dig
Nu kan du lämna synpunkter och klagomål på vården digitalt via 1177 Vårdguiden
Barntuberkulos mottagning Huddinge
Lämna synpunkter och klagomål hos din vårdgivare anonymt
Om du önskar framföra synpunkter på vården anonymt så kan du göra det via 1177 Vårdguidens e-tjänster. Lämna synpunkter och klagomål anonymt hos din vårdgivare.
Lämna synpunkter och klagomål hos din vårdgivare som ombud eller om du inte kan lämna digitalt.
Om du önskar lämna synpunkter eller klagomål på vården som ombud krävs en fullmakt. Anmälan kan därför ej skickas via 1177. Anmälan hittar du här.
Anmälan tillsammans med fullmakt skickas med vanlig post till adressen nedan:
Verksamhetschef Malin Ryd Rinder
Karolinska Universitetssjukhuset
141 86 Huddinge
Skicka egenremiss till oss
Välkommen att skicka egenremiss till oss på mottagningen. Du kan göra det digitalt eller via post, såhär:
1177
Logga in på "mina sidor"1177.se. Leta upp mottagningens namn och fyll i informationen för egenremiss. Länk 1177
Post /blankett
Här finns anvisning för vilka uppgifter som bör finnas med i brev via post samt en blankett.
Mer information
Vår mottagning tar emot och bedömer remisser för tuberkulossmittade barn och ungdomar 0-18 år.
Som regel har basutredning och bedömning skett av barnläkare i öppenvård innan vår enhet kontaktas. Om så inte skett hänvisar vi dig att i första hand kontakta din barnläkarmottagning, vårdcentral eller 1177 för att rådgöra med sjuksköterska eller för att få hjälp att hitta rätt i vården (http://www.1177.se/Stockholm/hitta-vard/)
Vid akuta, livshotande tillstånd skall du alltid ringa 112.
Vi tar emot patienter utifrån vårt specialiserade uppdrag. Egenremiss bedöms på samma sätt som andra remisser som skickas till oss på Karolinska Universitetssjukhuset.
Egenremiss kallas ibland även egen vårdbegäran eller egenanmälan.