Ortopedi, akut och traumakirurgi mottagning, Solna

1177 Vårdguiden e-tjänster

Beställa journalkopia

Ring oss

08-123 722 00

Telefontider idag

08:00 - 15:30

mer information

Fler telefontider:

 • Måndag - Torsdag 08:00 - 15:30
 • Fredag 08:00 - 12:00

Besök oss

Eugeniavägen 3, A6:01, 17164, Solna

Se karta och reseplanerare Hitta hit

tider

Öppettider för bokade besök

 • Måndag - Torsdag 08:00 - 16:00
 • Fredag 08:00 - 12:00

Ortopedi, akut och traumakirurgimottagningen tar emot patienter via remiss från vårdcentral eller annan läkare för bedömning av skador och sjukdomstillstånd i rörelseapparaten.

Vi har tillgång till gipstekniker, fysioterapeut, arbetsterapeut, rehabkoordinator samt även en egen sjuksköterskemottagning. Vi erbjuder högspecialiserad vård inom traumakirurgi, frakturkirurgi, deformitet och ryggsjukdomar.

Alltid Öppet

06 september 2023, 13:21

Från och med 6 mars använder vi appen Allitd öppets e-tjänster för digital vård. Ladda ner appen Alltid öppet där du laddar ner appar till din telefon.

Läs mer här

Inför besöket

Välkommen till ortopedmottagningen!

 • Om du inte kan komma på den tid som är uppgjord är det viktigt att du ringer återbud på tel 08-517 722 00(TeleQ/återringning) eller meddelar det via Alltid Öppets e-tjänster. Telefontider för inringning är måndag-torsdag 07.00-15.30 och fredag 07.00-11.30. Vi ringer sedan upp dig. 
 • Uteblivet besök eller avbokning mindre än 24 timmar innan debiteras med 400 kr. Gäller även om man har frikort.
 • Vänligen meddela oss så snart som möjligt om du behöver en tolk vid besöket.
 • Information om hur du hittar hit och gällande parkeringar finns på karolinska.se

Under besöket

 • Medtag legitimation, högkostnadskort eller frikort. Patientavgift enligt gällande taxa.
 • Vänligen gå först till Centralkassan i huvudentrén Eugeniavägen 3, där du anmäler dig och betalar eller visar frikort. Du har även möjlighet att få faktura på besöksavgiften. Ibland kan det vara kö så kom gärna i god tid.
 • Gå därefter till Mottagning Oropedi, akut och traumakirurgi,  A6:01.
 • Slå dig ned i väntrummet så ropar vi upp dig när det är din tur.
 • Undvik parfym och starka dofter av hänsyn till andra patienter som kan ha andningssvårigheter eller allergier. 
 • Du kan under ditt besök komma att möta studenter inom olika vårdutbildningar, till exempel läkar- och sjuksköterskestudenter då vi är ett universitetssjukhus. Det kan även hända att du blir tillfrågad om du kan tänka dig att delta i en studie. 
 • På din kallelse framgår det om du inför besöket ska ha gjort en röntgenundersökning.

Efter besöket

 • Svar på eventuella prover och undersökningar får du av ansvarig läkare via brev, telefonsamtal eller vid kommande återbesök.
 • Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor. Du kan kontakta oss per telefon 08-517 722 00 eller via 1177 Vårdguidens e-tjänster.
 • Du som är patient hos oss och sjukskriven kan få stöd av en Rehabkoordinator. Rehabkoordinatorn kan vägleda dig under din sjukskrivning för att återgången i arbete ska bli så bra som möjligt.  Har du frågor kring din sjukskrivning och vill komma i kontakt med rehabkoordinatorn är du välkommen att kontakta Ortopedmottagningen. 

Praktisk information

Besök sidan För Patienter för allmän patientinformation: service på sjukhuset, dina rättigheter som patient, vanliga frågor och svar samt din journal med mera.

Synpunkter och klagomål

Synpunkter och klagomål - hit vänder du dig

Lämna synpunkter och klagomål på vården digitalt via våra mottagningar på 1177. Lämna synpunkter och klagomål(öppnas i nytt fönster)(öppnas i nytt fönster)(öppnas i nytt fönster)

Lämna synpunkter och klagomål på vården via brev, använd blanketten Enskilt klagomål och skicka till berörd person på nedanstående adress.

Lämna synpunkter och klagomål hos din vårdgivare anonymt

Om du önskar framföra synpunkter på vården anonymt så kan du göra det via 1177 e-tjänster. Lämna synpunkter och klagomål anonymt hos din vårdgivare.(öppnas i nytt fönster)(öppnas i nytt fönster)(öppnas i nytt fönster)

Lämna synpunkter och klagomål hos din vårdgivare som ombud eller om du inte kan lämna digitalt.

Om du önskar lämna synpunkter eller klagomål på vården som ombud krävs en fullmakt. Anmälan kan därför ej skickas via 1177. Anmälan och fullmakt hittar du här. Anmälan tillsammans med fullmakt skickas med vanlig post till adressen nedan.

Lämna synpunkter och klagomål på vården via brev, använd blanketten Enskilt klagomål och skicka till berörd person på nedanstående adress.

Verksamhetschef

Katarina Meijers 
Karolinska Universitetssjukhuset Solna
F9:78
171 76 Stockholm

Skicka egenremiss till oss

Välkommen att skicka egenremiss till oss på mottagningen. Du kan göra det digitalt eller via post, såhär:

Alltid öppet

Leta upp mottagningen i appen Alltid Öppet. Fyll i information för egenremiss. Om du inte har appen, finns beskrivning om hur du hämtar ”Alltid öppet” här.

Post /blankett

Här finns anvisning för vilka uppgifter som bör finnas med i brev via post samt en blankett.

Mer information

Vi tar emot patienter utifrån vårt specialiserade uppdrag. Egenremiss bedöms på samma sätt som andra remisser som skickas till oss på Karolinska Universitetssjukhuset.

Läs mer om egenremiss och hur det fungerar på karolinska.se.

Om du har ytterligare frågor, kontakta mottagningen på telefon: 08-517 722 00

Egenremiss kallas ibland även egen vårdbegäran eller egenanmälan.