Vårdavdelning Infektion 3 Huddinge

1177 Vårdguiden e-tjänster

Journalservice

Ring oss

08-123 806 62

Telefontider idag

11:00 - 16:00

mer information

Fler telefontider:

  • Måndag - Söndag 11:00 - 16:00

Besök oss

Ambulansgatan 12B, I. 62, 14152, Huddinge

Hitta hit

tider

Besökstider för anhöriga

  • Måndag - Söndag 11:00 - 16:00

Öppettider för bokade besök

  • Måndag - Söndag 00:00 - 24:00

Diagnoser:

Infektionssjukdomar, Cystisk fibros

Hos oss får du som har en infektionssjukdom och cystisk fibros vård. På avdelningen finns isoleringsmöjligheter, det vill säga möjlighet att vårda patienter i enskilda rum. Avdelningen har också rum som är särskilt förberedda för att ta emot patienter med högriskinfektioner.

Som patient har du en planeringsansvarig sjuksköterska (PAS) och en planeringsansvarig läkare (PAL) vilka gemensamt har ett övergripande ansvar för din vård. I början av vårdtiden bestäms en individuell behandlingsplan som anpassas efter just dina omvårdnads- och medicinska behov.

Vi har som mål att:

  • Erbjuda dig vård av hög kvalité
  • Tillgodose ditt behov av trygghet i vård och behandling
  • Respektera ditt självbestämmande och din integritet och därför genomföra vården i samarbete med dig

Vi arbetar inte med traditionella ronder utan anpassar arbetsdagen efter vilka patienter som är inlagda.

På avdelningen arbetar sjuksköterskor, undersköterskor och läkare. Sjukgymnast, dietist, arbetsterapeut samt kurator finns knutna till avdelningen och kontaktas vid behov. Vi arbetar utifrån modellen patientnärmre vård (PNV), där vi arbetar tillsammans i team.

Inför besöket

Om du har en infektion som kräver inläggning på vårdavdelning kommer du oftast in direkt via akutmottagningen utan föregående kontakt med annan vårdgivare.

Då är det bra om någon närstående kan hjälpa dig med det du behöver på avdelningen, till exempel hygienartiklar, tofflor eller inneskor, rullator eller käpp.

Lämna värdesaker hemma. Sjukhuset ansvarar inte för värdesaker.

Under besöket

Vi har som regel att du som patient stannar på ditt rum tills vi ger annat besked för att förhindra eventuell smittspridning. Däremot får du gärna vistas på balkongen. Om du lämnar avdelningen var snäll och meddela detta till personalen.

Besök till dig på avdelningen

Anhöriga och vänner är välkomna att besöka dig när du ligger inne hos oss. Det är ditt hälsotillstånd som avgör om besöken behöver begränsas.
Be dem undvika att ta med blommor med tanke på allergiker.

Hygien

Vi vill uppmana till god handhygien för att undvika spridning av smittsamma bakterier. Tänk på handhygienen framför allt vid toalettbesök och vid måltider.

Måltider

Frukost cirka klockan 08:00
Lunch cirka klockan 12:00
Mellanmål cirka klockan 14:00
Middag cirka klockan 17:00
Kvällsmål cirka klockan 19:00
Meddela personalen om du önskar specialkost.

Telefon

Det är tillåtet att använda mobiltelefon på avdelningen. Fast telefoni kan hyras till en fast avgift per påbörjat dygn (dag 1-10: 16kr/dygn, dag 11 och framåt 5 kr/dygn) samt vanlig samtalstaxa.

Wifi - trådlöst internet

Du har möjlighet att ansluta dig till ett gratis trådlöst nätverk (WLAN) under din vistelse på avdelningen. Tänk då på att när du ansluter till Internet via Karolinskas öppna nätverk, så är det du som användare som är ansvarig för vad du gör.Vi rekommenderar att du har ett uppdaterat antivirusprogram på din dator.

Bibliotek

På biblioteket i Huddinge finns bland annat romaner, faktaböcker, tidningar, ljudböcker, DAISY-böcker, musik och film. Du som patient får låna bandspelare, DVD-spelare, CD-spelare och hörlurar.

Rökning

Det är endast tillåtet att röka på anvisad plats. Det är ej tillåtet att röka på balkongen.

Efter besöket

Vi tar gärna emot synpunkter från dig eller dina anhöriga. Varje månad genomförs enkätundersökningar om hur patienterna upplever vården i förbättringssyfte.

Praktisk information

Besök sidan För Patienter för allmän patientinformation: service på sjukhuset, dina rättigheter som patient, vanliga frågor och svar samt din journal med mera.

Synpunkter och klagomål

Synpunkter och klagomål - hit vänder du dig

Lämna synpunkter och klagomål på vården digitalt via våra mottagningar på 1177 Vårdguiden. Lämna synpunkter och klagomål(öppnas i nytt fönster)(öppnas i nytt fönster)

Lämna synpunkter och klagomål på vården via brev, använd blanketten Enskilt klagomål och skicka till berörd person på nedanstående adress.

Lämna synpunkter och klagomål hos din vårdgivare anonymt

Om du önskar framföra synpunkter på vården anonymt så kan du göra det via 1177 Vårdguidens e-tjänster. Lämna synpunkter och klagomål anonymt hos din vårdgivare.(öppnas i nytt fönster)

Lämna synpunkter och klagomål hos din vårdgivare som ombud eller om du inte kan lämna digitalt.

Om du önskar lämna synpunkter eller klagomål på vården som ombud krävs en fullmakt. Anmälan kan därför ej skickas via 1177. Anmälan och fullmakt hittar du här. Anmälan tillsammans med fullmakt skickas med vanlig post till adressen nedan.

Lämna synpunkter och klagomål på vården via brev, använd blanketten Enskilt klagomål och skicka till berörd person på nedanstående adress.

Verksamhetschef Omvårdnadsområde Huddinge
Sara Schulz 
Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge A40 Kuben  
141 86 Stockholm