Vårdavdelning Thoraxintensiv Solna

1177 Vårdguiden e-tjänster

Journalservice

Ring oss

08-123 700 00

Besök oss

Eugeniavägen 3, C7:25, 17164, Solna

Se karta och reseplanerare Hitta hit

tider

Öppettider för bokade besök

  • Måndag - Söndag 00:00 - 24:00

Thoraxintensivvårdsavdelningen är en avancerad och högteknologisk enhet som vårdar patienter med akut hjärtsvikt, samt patienter som genomgått hjärt- och lungkirurgi.

Inför besöket

Vi som arbetar på Intensivvårdsavdelning Thorax F7 är specialistutbildade sjuksköterskor, läkare, fysioterapeuter, undersköterskor och kuratorer. Att ha en anhörig som vårdas på intensiven skapar ångest och oro men att inte kunna besöka sin nära och kära kan göra det ännu svårare att acceptera ovissheten. Om du känner att du vill ha någon att prata med eller behöver en medmänniska som lyssnar så kan du kontakta sjukhuskyrkan eller kurator. Vid behov kan sjukhuskyrkan förmedla kontakt med övriga religiösa samfund. Vill du besöka sjukhuskyrkan och tända tex ett ljus så håller sjukhuskyrkan öppet dagligen. Våra kuratorer kan också hjälpa till med praktiska och sociala frågor. Prata med personalen. Alla vi som arbetar inom sjukvården har tystnadsplikt

Under besöket

Intensivvård är en vårdnivå som innebär att din anhörig är i behov av avancerad behandling och övervakning vid livshotande sjukdom eller svikt av kroppens organ. Behandling och övervakning pågår under dygnets alla timmar och patienten lämnas aldrig ensam i salen. Lugnande och smärtstillande läkemedel används för att lindra patientens obehag såsom smärta, oro och ångest.  Vårt mål är alltid att lindra och göra vårt bästa för att din anhörig skall tillfriskna.

Om patientens tillstånd plötsligt försämras kommer vi alltid dygnet runt kontakta den närstående som har angivits som förstahandskontakt. Kan vi inte nå personen kommer vi att försöka ringa de övriga närstående vars telefonnummer (max 1–3 personer) angivits i patientjournalen.

Ett par timmar efter att du vaknat från din operation får du försiktigt börja dricka vätska och följande morgon får du frukost. På förmiddagen efter operationsdagen kommer du att flyttas till vårdavdelningen.

Efter besöket

Efter vårdtiden på thoraxintensivvårdsavdelningen flyttas du över till vårdavdelning Hjärta och Kärl för fortsatt eftervård.

 

 

Synpunkter och klagomål - hit vänder du dig

Praktisk information

Besök sidan För Patienter för allmän patientinformation: service på sjukhuset, dina rättigheter som patient, vanliga frågor och svar samt din journal med mera.