Astrid, undersköterska

Som undersköterska på IVA är arbetsuppgifterna breda, man får göra så mycket! Det gör att mina kunskaper utvecklas konstant.

För 21 år sedan började jag min karriär på Karolinska. Min första avdelning var gamla neurokirurgen på GKS (*gamla Karolinska). Jag hade sökt flera gånger utan svar men gav inte upp och fick tillslut fick jag en provanställning på 6 månader. Efter sju lärorika år på neurokirurgen ansåg min dåvarande chef att jag skulle börja arbeta på Neurointensiven. Hon sa att jag skulle passa perfekt - vilket jag idag är otroligt tacksam för.

Vore det inte för hennes "knuff" i rätt riktning skulle jag kanske jag inte kommit till världens bästa arbetsplats -NIVA. Nu, 14 år senare, är jag kvar på NIVA och stormtrivs fortfarande! Jag älskar mitt jobb. Trots att jag nu arbetat så pass många år på samma avdelning känner jag mig inte begränsad. Jag lär mig nya saker varje dag. Som undersköterska på IVA är arbetsuppgifterna breda, man får göra så mycket! Det gör förstås att mina kunskaper utvecklas konstant.

"Alla dagar ser olika på min arbetsplats och man vet inte vad som väntar när man kommer till jobbet. Det är spännande! Det finns alltid något att göra. Vissa dagar kan vara lite lugnare, andra mer intensiva, men det finns inga tråkiga arbetspass"

Jag älskar att det händer saker hela tiden, och det gör det verkligen på NIVA! Om det är något man är osäker på finns det alltid någon bakom en att fråga, vilket är en stor trygghet. Tillsammans med mina kompetenta kollegor, intensivvårdssjuksköterskor och läkare, bildar vi ett fantastiskt team! Det finns ingen hierarki utan vi jobbar tillsammans mot samma mål och hjälper varandra.

Jag är stolt över att arbeta som undersköterska på NIVA.