Mottagning Tryckkammare HBO Solna

Ring oss

08-123 700 00

Besök oss

Eugeniavägen 3, F3:76, 17164, Solna

Hitta hit

Diagnoser:

Dykarsjuka, Strålproktit, Strålcystit

alla

Diabetessår

HBOT - HyperBar Oxygenterapi betyder att patienten andas 100 % syrgas under förhöjt tryck i en tryckkammare. Genom att andas syrgas under förhöjt tryck löser sig en ökad mängd syrgas i blodet som når ut till den skadade, infekterade och inflammerade vävnaden.

 

Du kan läsa mer om själva HBOT på denna sida.

Inför besöket

Efter att din läkare har skickat remiss till oss får du en kallelse till läkarsamtal och eventuell behandling redan samma dag. Då får du veta hur många behandlingar som planeras utefter vilken diagnos du har. Oftast 30 - 40 behandlingar måndagar till fredagar.
Du behöver inte gå via kassan.
Tänk på att inte ta på dig hårspray, feta krämer, salvor eller cerat. Vi har höga säkerhetskrav eftersom det ingår 100 % syrgas i behandlingen. Du får byta om till bomullskläder och det är bra om du är omklädd ca 10 minuter innan din behandling börjar.

Under besöket

Behandlingen tar ca 100 minuter. Du får ta med en vattenflaska in i kammaren, likaså glasögon vid behov. Du kan titta på film, TV eller lyssna på radio. Om du behöver ha med dig en anhörig, så finns det möjlighet för denna att sitta bredvid kammaren med skyddsrock.

Efter besöket

Tänk på att syrgasen sitter kvar i hår och skägg ca två timmar efter behandling. Undvik därför till exempel rökning.

Praktisk information

Besök sidan För Patienter för allmän patientinformation: service på sjukhuset, dina rättigheter som patient, vanliga frågor och svar samt din journal med mera.