Fysioterapimottagning Barn Huddinge

1177 Vårdguiden e-tjänster

Av-/omboka tid

Kontakta mig

Ring oss

08-585 819 55

Besök oss

Hitta hit

Barn och ungdomar som exempelvis har en lungsjukdom har möjlighet att få träffa en fysioterapeut med specialistkunskap inom lungmedicin på Fysioterapimottagning barn i Huddinge.

För att komma till fysioterapeut på Karolinska krävs remiss från barnläkare. I de allra flesta fall kommer remissen från någon av Karolinskas kliniker. Remissen skickas ofta elektroniskt från respektive mottagning. Om ni har fått en pappersremiss skicka eller lämna in den till vår mottagning.

Barn och ungdomar med lungsjukdom kan få råd om träning eller individuellt anpassad träning under kortare eller längre tid. Tillgång till terapibassäng finns ifall fysioterapeuten bedömer behovet.

Målet med träningen är förbättra styrka, minska symtom, förbättra livskvalitet.
Målet för andningsgymnastik är att ha kvar/förbättra lungfunktion

Praktisk information

Nedan finns praktisk information om ditt besök på avdelningen/mottagningen. Besök sidan Din vård på Karolinska för information: service på sjukhuset, dina rättigheter som patient och din journal med mera.

Inför besöket

 • Läs kallelsen noga. Där kommer det att stå adressen till vår mottagning.
 • Du som skall komma till en fysioterapeut på vår mottagning kommer att kallas per brev eller telefon. Barn under18 år är avgiftsbefriade men skall alltid registrera sig i Centralkassan vid varje besök. 
 • Om du behöver sjukresor eller tolk är det viktigt att du meddelar det i god tid innan besöket via telefon eller via 1177 Vårdguidens e-tjänster som du hittar överst på denna sida.
 • Om du inte kan komma på den tid som är uppgjord är det viktigt att du ringer återbud eller meddelar det via 1177 Vårdguidens e-tjänster.(öppnas i nytt fönster) Lämna om möjligt återbud 24 timmar innan besöket för att vi ska kunna erbjuda din tid till annan patient. Ej avbokat besök debiteras med 100 kr, vilket gäller även om Du har frikort eller är under 18 år.
 • Kom i god tid. Det kan vara svårt att hitta parkering. Åk gärna kommunala färdmedel.
 • Det finns omklädningsrum samt duschar i anslutning till träningslokalen. Ta med eget hänglås. Träningen kan ibland inledas vid det första träningstillfället, därför kan det vara bra att du har bekväma kläder på dig eller med dig redan vid ditt första besök hos oss.
 • Vi har många infektionskänsliga patienter. Lämna återbud om du är förkyld eller har en infektion. Undvik även parfymerade produkter i våra lokaler av hänsyn till allergiska personer.
 • Karolinska är en undervisningssjukhus vilket innebär att studenter kan delta vid ditt besök. Meddela oss i förväg om du inte vill att studenter deltar.

Under besöket

 • Anmäl dig i Centralkassan vid R2-entrén eller i Centralkassan vid huvudentrén . Anmäl dig i kassan vid varje besök även barnet/ungdomen är under 18 år.
 • Om det är ditt första besök hos fysioterapeut skall du efter att du anmält dig i kassan sitta ned och vänta i väntrummet som är i R-huset plan 4. Väntrummet ligger inne på R42-R44 som ligger i anslutning till hisshallen i hus R plan 4, se skyltning i taket. 

Efter besöket

 • Ditt barn kan få ett FAR-recept, fysisk aktivitet på recept, efter genomförd träningsperiod. Där får ni rekommendationer hur barnet skall träna framöver.

 • Om du har frågor eller vill komma i kontakt med oss efter besöket är du välkommen att ringa 08-585 819 55 eller lämna meddelande via 1177 Vårdguidens e-tjänster.