Om webbplatsen

Hemsidan karolinska.se är Karolinska Universitetssjukhusets officiella webbplats. Här vänder vi oss främst till patienter och närstående, men också till vårdgivare, arbetssökande och andra som vill veta mer om sjukhuset.

Huvudingångar

För patienter

Alla våra mottagningar och avdelningar har en egen sida på webbplatsen som vänder sig till patienter och närstående. Där finns kontaktuppgifter och information om det som en patient behöver tänka på inför, under och efter sitt besök hos oss samt beskrivningar av de undersökningar och behandlingar vi utför.

För vårdgivare

För vårdgivare finns kontaktuppgifter till alla kliniker, teman och funktioner, information för den som ska remittera till oss samt beskrivningar av ett urval av våra vårdprogram. För den som är kund hos Karolinska Universitetslaboratoriet finns bland annat anvisningar och instruktioner för hur prover ska tas, paketeras och skickas till oss.

Om oss

Här hittar du information om Karolinska Universitetssjukhuset. Vår organisation, fakta om sjukhuset, kontaktuppgifter, varumärke och grafisk profil, jobba på Karolinska, miljö och hållbarhet, utveckling och innovation, forskning och utbildning.

Översätt - translate - hemsidan på andra språk

För patienter och andra i Sverige som inte kan svenska erbjuder vi funktionen Google translate som ger besökaren möjlighet att översätta innehåll på webbplatsen till ett annat språk. Vi kan inte garantera att översättningarna som Google translate gör är helt korrekta.

Karolinska Unviversity Hospital

Karolinska Universitetssjukhuset har även en internationell hemsida med information på engelska. Den riktar sig till intressenter globalt.

Tillgänglighet på karolinska.se

Vi arbetar kontinuerligt med att göra karolinska.se till en tillänglig webbplats för alla, oavsett besökarens funktionsuppsättning.

Några exempel på vad vi har gjort och gör:

  • Vi utbildar webbskribenterna i att anpassa texter och bilder så att även innehållet blir tillgänglighetsanpassat. 
  • Vi använder inte flash-animationer eller andra funktioner som till exempel kan vara svårlästa för ett talsyntes-program eller stökiga att uppfatta för en person med kognitiv funktionsnedsättning. 
  • Webbplatsens design innehåller mycket luft, stora ytor, färger med hög kontrast och stora typsnitt för att kunna fungera för personer med olika slags funktionsnedsättningar.
  • Det finns även en funktion för uppläsning av webbsidorna som ett hjälpmedel för besökare med synnedsättning.

Fyll gärna i denna anmälan om bristande tillgänglighet om du har problem med webbplatsen.

Öka läsbarheten

Om du tycker att bilderna och bokstäverna är för små, kan du förstora webbsidan med hjälp av tangentbordet

  • Förstora: Håll ned knappen "Ctrl" och tryck samtidigt på knappen "+" (plus) för att öka storleken.
  • Förminska: Om du vill minska storleken på bokstäverna igen, håll ned knappen "Ctrl" och knappen "- " (minus). Återställ till standard: Tryck Ctrl och 0 (noll)

Under inställningarna i din webbläsare (till exempel Internet Explorer, Mozilla Firefox, Safari eller Google Chrome) kan du bland annat anpassa färger och kontraster för att öka läsbarheten för just dig.

Förvaltning och utveckling

Webbplatsen förvaltas och utvecklas av Webbsektionen på Karolinska Universitetssjukhusets Kommunikationsavdelning tillsammans med de webbredaktörer som arbetar inom sjukhusets verksamheter.

Frågor/synpunkter på en specifik sida

Har du frågor eller kommentarer gällande en specifik sida är det bästa att du vänder dig direkt till den webbredaktör som är ansvarig för just den sidan. Längst ner på varje sida anges vem som är webbredaktör respektive granskare för innehållet. 

Du kan lätt mejla webbredaktören genom att klicka på personens namn (då frågar din webbläsare om din mejlklient ska öppnas, och mejlklienten skapar då ett nytt mejl adresserad till webbredaktören). På de flesta telefoner/läsplattor håller du nere fingret på e-postlänken och får alternativen Nytt brev/Kopiera. 

Om du surfar på en dator och bara vill se e-postadressen så håll musen över e-postlänken. De flesta webbläsare visar då själva e-postadressen längst ner till vänster i webbläsarens fönster. Mailto: ingår inte i e-postadressen.

Frågor och synpunkter på webbplatsen