Mottagning Cystisk fibros Huddinge

Riktlinje för kroniskt sjuka barn som går på kontroller på ALB med anledning av covid-19

16 mars 2020, 13:14

Astrid Lindgrens barnsjukhus följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer. Dessa förändras kontinuerligt och senaste information kan alltid hittas på Folkhälsomyndighetens hemsida.

Vi skriver inte intyg för att hålla friska barn hemma från förskola/skola, även om de har en kronisk sjukdom.

De kroniskt sjuka barn som är informerade av sin läkare om restriktioner i hur de får röra sig på allmänna platser och gå i skolan, ska följa de riktlinjerna även nu med covid-19.

Information till barn och föräldrar som tillhör Stockholm CF center

26 november 2021, 13:25

För er som tidigare använt er av CF-jouren så kommer den ej att vara tillgänglig tills vidare. Det innebär att ni föräldrar inte längre kommer att kunna kontakta en CF-läkare kvällar eller helgdagar. Vid sjukdom och behov av rådgivning på kvällar och helger ring telefonnummer 1177 för sjukvårdsrådgivning dygnet runt. Vid ej akuta frågor kontakta CF-mottagningen nästkommande vardag dagtid. Vid akut sjukdom besök barnakutmottagningen.

1177 Vårdguiden e-tjänster

Av-/omboka tid

Kontakta mig

Beställa tid

fler e-tjänster

Besök oss

Hälsovägen, K58, HUDDINGE

Större karta och reseplanerare Hitta hit

tider

Öppettider för bokade besök

  • Måndag - Torsdag 07:30 - 16:30
  • Fredag 08:00 - 14:30

Diagnoser:

Cystisk fibros (CF)

Välkommen till Stockholm CF center i Huddinge!

Stockholm CF center tar emot barn och vuxna patienter med sjukdomen cystisk fibros (CF).

Vår specialistmottagning utreder remitterade Stockholms- och utomlänspatienter vid misstanke om cystisk fibros (CF). På CF centret bedrivs specialiserad vård, forskning och utbildning. För att kunna ge våra patienter allra bästa omhändertagande arbetar vi tillsammans i barn- respektive vuxenteam. Teamen består av sjuksköterska, läkare, sjukgymnast, dietist, kurator, psykolog biomedicinsk analytiker & sekreterare.

Centret bedriver framtidens sjukvård och arbetar konstant med forsknings- och utvecklingsarbete. Vi undervisar/handleder även blivande läkare, sjuksköterskor och övriga hälsoprofessioner inom cystisk fibros.

På mottagningen kan vi komma att tillfråga dig om medverkan i kommande/pågående forskningsstudier. Du som patient kan även få träffa hälsopersonal som är under utbildning tillsammans med din ordinarie vårdgivare.

Välkommen till Stockholm CF Center

Inför besöket

Hur hittar jag till sjukhuset och var kan vi parkera?

Hur hittar jag till mottagningen?
Vår mottagning hittar du på Albatross Barnmottagning K56-58 plan 5, Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge.

Var anmäler jag att jag har kommit?
Vid ankomst till sjukhuset kan ni anmäla er i våra självbetjäningsautomater alternativt via receptionen i Albatross stora väntrum.

Hur kan jag förbereda mig?
Tänk igenom om du har några särskilda frågor du vill ta upp och om du har några speciella önskemål kring ditt besök som du vill att personalen ska veta.

Kan jag köpa mat på sjukhuset om jag blir hungrig?
Mat och kioskvaror finns att köpa vid sjukhusets huvudentré och även på andra platser på sjukhuset och närområdet. Ta gärna med välling till de minsta om de blir hungriga.

Finns det något kul att göra när jag är på sjukhuset?
Det finns många olika aktiviteter som du kan ta del av.
Här kan du läsa mer!
Du får använda din mobiltelefon, men inte ta foton utan att först fråga personalen.

Finns det Wifi?
Ja det finns Wifi på sjukhuset.

Hjälp dem som är allergiska!
Ingen får använda parfym eller röka på sjukhuset, varken inomhus eller utomhus.

Vad ska jag göra om jag känner mig förkyld?
Om du, eller den som ska följa med dig till mottagningen, har förkylningssymtom eller andra symtom på infektion ska ni alltid kontakta mottagningen för att höra hur ni ska göra med besöket.
Skulle ni inte få tag på någon innan besöket – stanna då hemma och kontakta mottagningen så snart som möjligt.

Har du särskilda behov som du vill att vi ska känna till?
Hör gärna av dig till mottagningen för att vi ska kunna göra ditt besök så bra som möjligt. Vi kan till exempel boka en tolk eller på annat sätt anpassa besöket efter dina unika behov.

Det går bra att använda rullstol på sjukhuset.

Om tiden inte passar
Kontakta mottagningen så snart som möjligt, men senast 24 timmar innan ditt besök. Kontaktuppgifter till mottagingen finns på kallelsen samt högst upp på den här sidan. Om ni inte kommer alls eller inte avbokar i tid får ni betala en avgift, läs mer om avgifter på 1177.se.

Under besöket

Vad kommer att ske vid besöket och vilka kommer jag att få träffa?
På CF mottagningen arbetar personalen tillsammans  i både vuxen- och barnteam. Vid ett sedvanligt mottagningsbesök träffar du oftast läkare och sjuksköterska samt sjukgymnast. I teamet finns även dietist, kurator och psykolog som du kan få träffa vid behov. 

Du är huvudperson
Det är du som är huvudpersonen vid besöket. Personalen på mottagningen finns där för dig och de kommer att berätta för dig vad som ska ske. Var inte rädd för att ställa frågor och berätta om du har några särskilda önskemål!

Hur lång tid tar besöket?
Besökstiden är helt beroende av din bokade besökstyp (månadsuppföljning/årsuppföljning/provtagning etc). Fråga gärna personalen när besöket bokas in för att få mer information om vad som gäller för just dig och ditt besök. 

Efter besöket

Personalen kommer att berätta för dig vad som kommer att ske efter besöket och om det är något särskilt du behöver komma ihåg. Be gärna om att få informationen nedskriven.

Ibland kommer man på frågor efter besöket och då går det bra att kontakta mottagningen, antingen via 1177.se eller genom att ringa på telefonnummer 08-585 803 59

Praktisk information

Besök sidan För Patienter för allmän patientinformation: service på sjukhuset, dina rättigheter som patient, vanliga frågor och svar samt din journal med mera.