Klinisk basperiod operation

Om du vill lära dig mer om högspecialiserad operationssjukvård och få bra förutsättningar för specialiststudier finns Klinisk basperiod hos oss på Perioperativ medicin Karolinska Universitetssjukhuset.

Det bästa är att jag i lugn och ro kunnat testa på och tänka igenom mitt beslut samt att jag kunnat bekanta mig med arbetsplatsen och kollegorna

Under några månader får du möjlighet att jobba kliniskt på en operationsavdelning, varvat med föreläsningar, workshops och studiebesök. Under perioden har du två handledare, en undersköterska och en operationssjukskörska som introducerar dig till operationssjukvård och hur en operationsavdelningen fungerar.

Jonas Warming tillhör den första kullen. Idag läser han till operationssjuksköterska på Karolinska institutet. Att få jobba på operationsavdelningen inför studierna kändes ovärderligt, och betald utbildning på det! Det bästa är att jag i lugn och ro kunnat testa på och tänka igenom mitt beslut samt att jag kunnat bekanta mig med arbetsplatsen och kollegorna. Samtidigt har jag fått ett försprång inför studierna, säger han.

Ansökningsperioden inträffar terminsvis. Du kan ansöka till basperiod med start hösten 2021 här.