Mamie Camara

Mamie Camara är steriltekniker och arbetar på Sterilteknik och logistik i Solna sedan 2017.

Jag är alltid glad när jag kommer till jobbet. Det bästa med att arbeta här är att man får vara med och se till att vården har rätt förutsättningar. Unika och specialiserade operationer gör att jag lär mig något nytt varje dag.

Vad gjorde att du valde att bli steriltekniker?

När jag skulle studera läste jag om olika utbildningar på nätet och insåg att utbildningen till steriltekniker motsvarade mina önskemål och vad jag är intresserad av. Utbildningen var mycket intressant och yrket känns meningsfullt då man är en viktig del i vårdkedjan. Jag har inte ångrat mitt val. Jag började med en praktik på sex veckor på Karolinska Universitetssjukhuset och fortsatte sedan med en fast tjänst här.

Vad är det bästa med att vara steriltekniker?

Det bästa är att man får vara med och se till att vården har rätt förutsättningar. Operationer fungerar inte utan sterilcentralen. Vi kvalitetssäkrar hela tiden vårt arbete och är bland annat en viktig del i att förhindra vårdrelaterade infektioner. Varje dag är varierande, innebär nya utmaningar och det ställs höga krav. Man lär sig något varje dag, om arbetssätt eller nya instrument. Här på Karolinska genomförs unika och specialiserade operationer. Det införs hela tiden nya operationsmetoder och användning av komplicerade instrument. Sen är det väldigt roligt att jobba här också, folk är glada, vi har fin stämning.

Vad gjorde att du började att arbeta på just Karolinska Universitetssjukhuset?

Efter praktiken här fick jag erbjudande om jobb och jag ville gärna stanna. Mycket för att alla på plats är glada och förklarar och introducerade på ett bra sätt. Jag ser att mina kollegor har viljan att göra ett bra jobb och hjälpa varandra. Jag har också stannat kvar på grund av bra ledarskap. Min chef lyssnar på alla medarbetare, agerar och är inte rädd för att göra förändringar. Om man ger ett förslag så kollar hon upp det, analyserar och ger feedback.

Vad är det bästa med din arbetsplats?

Jag är alltid glad när jag kommer till jobbet. Även när jag är ledig så tänker jag på jobbet. Jag har väldigt fina kollegor. Sen är det sättet vi tagit oss igenom röriga perioder. Min chef Susanna har förändrat så mycket på ett bra sätt. Det har blivit lätt och smidigt att jobba här och hon lyssnar på oss. Vi är en grupp som vill lyssna in varandra och viket gör att jobbet blir enklare, vi stöttar varandra.

 

 

 

.