Jobba som steriltekniker och logistiker

På avdelningen för sterilteknik och logistik, eller "Sterilen" som det ofta kallas till vardags, arbetar bland annat steriltekniker, logistiker och undersköterskor med erfarenhet inom sterilteknisk verksamhet. Inom enheten diskas, packas och steriliseras instrument till operationsavdelningar, mottagningar, vårdavdelningar, vårdcentraler samt forskningsavdelningar och privata kunder. Sterilen har verksamhet moderna lokaler i både Solna och Huddinge.

 

Sterilteknik och logistik Huddinge

Teamleader Sterilteknik Huddinge

Logistik Solna

Sterilteknik Solna

I arbetsuppgifterna ingår iordningställande av instrument och instrumentgaller, renhets- och funktionskontroll samt samarbete med operationsavdelningar och andra kunder. Arbetet är stimulerande och bedrivs ofta i högt tempo. Det behövs både organisationsförmåga, problemlösning, servicekänsla och ett välfungerande samarbete för att få alla instrument diskade och levererade till rätt kund i rätt tid.

Mamie Camara är steriltekniker och arbetar på Sterilteknik och logistik i Solna sedan 2017. Läs mer om varför hon valde det yrket och varför hon arbetar just på Karolinska.

Jag är alltid glad när jag kommer till jobbet. Det bästa med att arbeta här är att man får vara med och se till att vården har rätt förutsättningar. Unika och specialiserade operationer gör att jag lär mig något nytt varje dag.