Mottagning Akut bedömningsenhet Solna

Ring oss

08-123 712 14

Telefontider idag

09:00 - 16:00

mer information

Fler telefontider:

  • Måndag - Fredag 16:00 - 20:00
  • Lördag - Söndag 09:00 - 16:00

Besök oss

Eugeniavägen 23, C4:25-27, 17164, Solna

Se karta och reseplanerare Hitta hit

tider

Öppettider för bokade besök

  • Måndag - Fredag 08:00 - 20:00
  • Lördag - Söndag 10:00 - 17:00

Diagnoser:

Cancer

Akut bedömningsenhet (ABE) tar hand om patienter som behöver en akut bedömning relaterat till sin pågående onkologiska behandling och/eller tumörsjukdom.

För att få komma till Akuta bedömningsenheten behöver man först ta kontakt med sin kontaktsjuksköterska, läkare eller ASIH om man är inskriven där, vilket gör att besöken på akuta bedömningsenheten delvis är planerade.

Tema Cancers patienter med lättare vårdbehov som söker direkt till Intensivakuten hänvisas vidare till ABE för akut omhändertagande inom ramen för öppettiderna.

Akut bedömningsenhet ansvarar för Tema Cancers telefonrådgivning "Ett nummer in", se telefonnummer i röda rutan. Telefonen bemannas av en sjuksköterska vardagar klockan 16:00 – 20:00 samt helger/röda dagar klockan 9:00 – 16:00. Rådgivningen är till för dig som har akuta besvär som inte kan vänta till nästkommande vardag. Om du är ansluten till ASIH ska du i första hand vända dig till dem.

Inför besöket

För att få komma till Akuta bedömningsenheten behöver man först ta kontakt med sin kontaktsjuksköterska, läkare eller ASIH om man är inskriven där, vilket gör att besöken på akuta bedömningsenheten delvis är planerade.

Under besöket

Mediciner
Vi behöver din hjälp när det gäller din medicinering. Genom att säga till och ifrågasätta om du undrar över något eller om du tycker något verkar konstigt kring den behandling du får hos oss kan du göra en insats.

Telefon
Vid besök hos oss går det bra att använda din egen mobiltelefon. På andra delar av sjukhuset kan det finnas begränsningar vad gäller användandet av mobiltelefon, titta på skyltarna.

Wifi - trådlöst Internet
Finns öppet trådlöst nätverk, fråga personalen

Efter besöket

Har du frågor efter besöket kan du kontakta oss på telefonnummer 08-123 712 14 eller din kontaktsjuksköterska via appen Alltid Öppet eller telefon.

Praktisk information

Besök sidan För Patienter för allmän patientinformation: service på sjukhuset, dina rättigheter som patient, vanliga frågor och svar samt din journal med mera.