Mottagning Hematologi, Solna

Information till dig som är cancerpatient angående covid-19

15 juni 2022, 15:47

Här hittar du mer information

1177 Vårdguiden e-tjänster

Beställa journalkopia

Ring oss

08-123 741 37

Telefontider idag

Inga telefontider idag

mer information

Fler telefontider:

  • Måndag - Fredag 07:00 - 11:30

Besök oss

Eugeniavägen 3, A9:01, SOLNA

Se karta och reseplanerare Hitta hit

tider

Öppettider för bokade besök

  • Måndag - Fredag 07:00 - 16:30

Välkommen till Mottagning Hematologi och dagvård i Solna.

Hematologimottagningen i Solna är en öppenvårdsmottagning som erbjuder högspecialiserad utredning och behandling av olika typer av lymfom och ALL (akut lymfatisk leukemi). Vårt mål är att alla våra patienter ska få den bästa tänkbara vården. Vi erbjuder dig en högkvalitativ vård där vi har en stark teamkänsla mellan läkare, kontaktsjuksköterskor, dagvårdssjuksköterskor och undersköterskor runt dig som patient. Vårt mål är att du ska känna dig trygg och väl omhändertagen under din utredning och behandling. Du kommer till oss på remiss från din husläkare eller annan vårdgivare. 

Alla patienter som utreds, behandlas eller kontrolleras hos oss har en patientansvarig läkare, PAL. Den patientansvarige läkaren är ytterst ansvarig för din utredning och behandling men vi arbetar även i team där du under din uppföljning och behandling kommer att träffa andra läkare. 

I samband med utredning eller vid besked om en cancerdiagnos får du träffa en namngiven kontaktsjuksköterska som följer din väg genom vården, ger stöd och råd om din sjukdom, vård och behandling. 

Dagvården är lokaliserad på samma vårdgolv som hematologimottagningen och behandlar patienter som främst har lymfom och akut lymfatisk leukemi. De flesta patienter som kommer till dagvården får behandling med cytostatika och immunterapi. 

 

Vi finns i appen Alltid öppet

 

Cancerrådgivning - Vårdguiden

 

För dig som vill läsa mer - Vårdguiden

Blodcancerförbundet

Inför besöket

Anmäl dig vid kassan i huvudentrén vid Eugeniavägen 3 i Solna, även om du har frikort.

Kom ihåg att ta med legitimation.

Tänk på att om du vill avboka din tid skall avbokning ske senast 24 timmar innan för att ingen debitering skall ske.

Hitta till oss

Vi finns på Eugeniavägen 3, plan 9. Internadressen är A9:01, hiss A, plan 9, område 1. 

Postadress:
Mottagning Hematologi
Eugeniavägen 3
A9:01
171 76 STOCKHOLM

Anhöriga

Dina anhöriga får självklart följa med dig på besök samt vara med och ställa frågor om ditt hälsotillstånd. Som patient bestämmer du själv vilka vi pratar med och vilken information vi ger. Vi ser gärna att du begränsar antal anhöriga som vi har kontakt med.

Värdesaker

Ta bara med dig pengar för dagens bruk, undvik att ta med smycken eller andra värdesaker. Sjukhuset ansvarar inte för dina värdesaker.

Kliniska studier

På enheten Hematologi utförs mycket forskning för att hitta bättre cancerbehandlingar. Du kan komma att bli tillfrågad om att delta i en studie. Det är alltid frivilligt att delta i en studie och påverkar inte ditt övriga omhändertagande. Läs mer om kliniska studier Centrum för kliniska cancerstudier

Under besöket

Tänk på att starka dofter och parfym kan orsaka svåra besvär hos både patienter och personal.

Mediciner

Vi behöver din hjälp när det gäller din medicinering. Lyft gärna dina funderingar om din vård och behandling med oss. Det är bra att du tar med dig din patientinformation om din behandling.

Wifi-trådlöst Internet

Vi har tillgång till publika trådlösa nätverk, fråga personalen

Telefon

Vid besök eller om du ligger inne som patient hos oss går det bra att använda din egen mobiltelefon. Men tänk på att visa hänsyn till dina medpatienter.

Efter besöket

Kontakta oss enligt kontaktuppgifterna högst upp på sidan. Om du har en cancerdiagnos kan du kontakta din kontaktsjuksköterska i första hand, eller mottagningen för information om bokning, remisser och recept.

Akut kontaktbehov kvällstid, nattetid och helger

Är du patient hos oss och har akut behov av råd kring din sjukdom och behandling på kvällstid, nattetid och helger, kan du kontakta oss på vår slutenvårdsavdelning G9.
Telefon: 08-123 719 00

 

 

Praktisk information

Besök sidan För Patienter för allmän patientinformation: service på sjukhuset, dina rättigheter som patient, vanliga frågor och svar samt din journal med mera.

Synpunkter och klagomål

Synpunkter och klagomål - hit vänder du dig

Nu kan du lämna synpunkter och klagomål på vården digitalt via 1177  Lämna Synpunkter och Klagomål

Lämna synpunkter och klagomål hos din vårdgivare anonymt

Om du önskar framföra synpunkter på vården anonymt så kan du göra det via 1177  e-tjänster. Lämna synpunkter och klagomål anonymt hos din vårdgivare.

Lämna synpunkter och klagomål hos din vårdgivare som ombud eller om du inte kan lämna digitalt.

Om du önskar lämna synpunkter eller klagomål på vården som ombud krävs en fullmakt. Anmälan kan därför ej skickas via 1177. Anmälan hittar du här.

Anmälan tillsammans med fullmakt skickas med vanlig post till adressen nedan:

Verksamhetschef Maria Strandberg
ME Hematologi
Karolinska Universitetssjukhuset
171 76 Stockholm