Mottagning Gynekologisk cancer Solna

Har du blivit erbjuden ett videomöte med oss, i appen Alltid Öppet?

14 april 2020, 08:16

Läs om hur ett videomöte går till på sidan Videomöte via appen Alltid Öppet. Har du laddat ned appen kan du direkt i den läsa under Support och vanliga frågor.

Information till dig som är cancerpatient angående covid-19

26 mars 2020, 08:09

Här hittar du mer information

Ring oss

08-517 720 52
08-517 789 19

Telefontider idag

08:00 - 15:30

mer information

Fler telefontider:

  • Måndag - Torsdag 08:00 - 16:00
  • Fredag 08:00 - 15:30
  • Återbud: 08-517 720 52

Besök oss

Eugeniavägen 3, A5:01, SOLNA

Hitta hit

tider

Öppettider för bokade besök

  • Måndag - Fredag 08:00 - 16:30

Diagnoser:

Livmoderhalscancer, Livmodercancer, Äggstockscancer

alla

Cancer, Vulvacacer, Underlivscancer, Äggstockscancer, Ovarialcancer, Cervixcancer, Livmoderhalscancer, Corpuscancer, Uteruscancer, Livmodercancer, Mola, gynekologisk cancer, bäckencancer

Välkommen till mottagningen för Välkommen till mottagningen för gynekologisk cancer. Hit kan du komma på remiss från husläkare eller annan specialist för vård av gynekologisk cancer. Vi är en specialistmottagning inom Bäckencancer som är en del av Tema Cancer.

I teamet runt dig finns olika professioner som arbetar beroende på din sjukdom bland annat kirurger, onkologer och sjuksköterskor samt undersköterskor från de olika specialiteterna. Vi har ett nära samarbete med patologer och cytologer. Med all vår kunskap och erfarenhet ser vi till att ta hand om dig på bästa sätt

Våra värderingar

Vi arbetar efter Karolinskas gemensamma värdegrund och vision - "Ansvar, medmänsklighet och helhetssyn" samt "Patienten först". Att patientens bästa står i fokus är en självklarhet.

Forskning och utbildning

Som ett av Sveriges största universitetssjukhus bedriver vi omfattande forskning inom olika specialistområden, genomför olika patientstudier samt utbildar morgondagens hälso- och sjukvårdspersonal. Du kan därför träffa på studenter som är under utbildning hos oss.

Inför ditt besök hos oss kan det därför vara så att du tillfrågas om att delta i någon pågående forskningsstudie. Du får då information om studiens syfte och vad den innebär för dig. Du avgör självklart om du vill delta eller inte. Du kommer få samma goda vård oavsett om du vill eller inte vill delta i studier.

Remiss till Mottagning Gynekologisk cancer (kirurgi samt onkologi)

Elektroniskt via Take Care:
S Gyn cancer Mott
Karolinska Universitetssjukhuset
Eugeniavägen 3, Solna
A5:01 Mottagning Gynekologisk cancer
Stockholm

Pappersremiss via post:
Karolinska Universitetssjukhuset
Eugeniavägen 3, Solna
A5:01 Mottagning Gynekologisk cancer
171 76 Stockholm

Inför besöket

Läs noga igenom ditt kallelsebrev. Har du frågor om förberedelser eller annat ta kontakt med oss.

Om du vill avboka din tid vill vi att du gör det senast 24 timmar före ditt planerade besök. Då kan vi lättare erbjuda tiden till någon annan. Du kan använda 1177 Vårdguidens E-tjänst eller ringa oss.

Avbokar du mindre än 24 timmar före besöket, eller om du uteblir, får du ändå betala besöksavgiften. Det gäller även om du är under 18 år och om du har frikort.

Innan du besöker mottagningen anmäler du dig i kassan vid entréplanet Eugeniavägen 3.Ta med dig legitimation, högkostnadskort eller frikort. Patientavgiften är enligt gällande taxa.

Mottagningen hittar du via hiss A plan 5.

Meddela oss innan om du behöver tolk, så hjälper vi till att boka det inför besöket.

Du kan få en påminnelse med ett SMS två dagar före besöket. Säg till om du vill att vi skickar SMS om din tid.

Under besöket

Det är viktigt att du känner dig delaktig och välinformerad hos oss. Om du undrar över något, tveka inte att fråga!

Du får använda din mobiltelefon. Gratis Wifi finns på hela Karolinska.

Efter besöket

Om du har onkologisk behandling (oftast cytostatikabehandling) mot cancer i bäckenområdet och behöver akut rådgivning när mottagningen är stängd kan ringa Slutenvårdsavdelningen Bäckencancer (Karolinska Solna) på telefonnummer 08-517 743 06

Har du frågor kan du kontakta oss via 1177 Vårdguidens e-tjänst eller ringa oss.

Om du så önskar har du rätt till att komplettera din läkares bedömning med en ny medicinsk bedömning från annan läkare, även kallad second opinion. Ta kontakt med din läkare eller kontaktsjuksköterska för hjälp med remiss.

Synpunkter och klagomål - hit vänder du dig

Praktisk information

Besök sidan För Patienter för allmän patientinformation: service på sjukhuset, dina rättigheter som patient, vanliga frågor och svar samt din journal med mera.