Gynekologisk vårdavdelning K67 Huddinge

1177 Vårdguiden e-tjänster

Journalservice

Ring oss

08-585 816 00

Besök oss

Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge 7, K67, Kirurgigatan 7, plan 6, HUDDINGE

Hitta hit

tider

Besökstider för anhöriga

 • Måndag - Söndag 14:30 - 19:00

Diagnoser:

Godartade gynekologiska tillstånd, aborter

alla

inkontinens, bäckenbottenskador, cystor, myom och endometrios

K67 är en kirurgisk vårdavdelning för patienter med godartade gynekologiska diagnoser.

 

Våra patienter

Du kommer till oss om du har besvär av inkontinens, bäckenbottenskador, blödningsrubbningar, komplikationer i tidig graviditet med mera. Vi har både planerat och akut intag.

Vi tar emot patienter med remiss från Stockholms Län och Region Gotland.

Våra värderingar

Under vårdtiden hos oss kommer du att träffa flera personer och yrkeskategorier. Gemensamt för alla oss är att vi arbetar efter Karolinskas gemensamma värdegrund och vision – "Ansvar, medmänsklighet och helhetssyn" samt "Patienten först". Det är vår kompass i det dagliga arbetet.

Konkret innebär det till exempel att vi möter våra patienter och varandra med omtanke och respekt och att vi tar ansvar för våra handlingar. Att patientens bästa står i fokus är en självklarhet. Det handlar både om kvalitet och säkerhet under din vårdperiod, men också att vi ligger i framkant inom forskning och utbildning så att vi tillsammans kan säkra den bästa vården även för framtiden.

Vår avdelning

På K67 arbetar läkare, sjuksköterskor/barnmorskor, undersköterskor och avdelningsassistenter i team runt patienterna . Ett av våra mål är att du som patient ska känna delaktighet i din vård så långt som det är möjligt. Vi har specialistkunnandet kring din sjukdom och vilken behandling vi bedömer som den bästa. Du har bäst kunskap om hur du mår, dina behov och vad du vill. Tillsammans diskuterar vi och fattar beslut.

Våra vårdplatser fördelas på ett antal dubbelrum och några enkelrum. Vanligtvis är vårdtiden efter operation relativt kort (1-3 dagar) och då delar man sal.

I vårt dagrum kan du äta dina måltider, titta på TV och umgås med dina anhöriga. Så fort du orkar så rekommenderar vi att du går dit och äter. Att du kommer ur sängen och rör på dig flera gånger per dag är viktigt för ditt tillfrisknande.

Att äta och dricka bra är också avgörande för att komma igång efter en operation. Vårt kök erbjuder en varierad meny av maträtter till lunch och middag och även olika former av specialkost. Frukost och mellanmål ingår också och även där finns bra valmöjligheter.

Du får använda mobiltelefon på avdelningen, så kom ihåg din laddare Du kan också ta med en bärbar dator om du önskar det. Karolinska erbjuder gratis Wifi.

Forskning och utbildning

Som ett av Sveriges största universitetssjukhus bedriver vi omfattande forskning inom olika specialistområden, genomför olika patientstudier samt utbildar morgondagens hälso- och sjukvårdspersonal.

Inför din operation och vårdtid hos oss kan det därför vara så att du tillfrågas om att delta i någon pågående forskningsstudie. Du får då information om studiens syfte och vad det innebär för dig. Du avgör självklart om du vill delta eller inte.

Du kan också utöver vår ordinarie personal träffa på studenter som är under utbildning.

Praktisk information

Nedan finns praktisk information om ditt besök på avdelningen/mottagningen. Besök sidan Din vård på Karolinska för information: service på sjukhuset, dina rättigheter som patient och din journal med mera.

Inför besöket

Vi finns på Karolinska i Huddinge. För att hitta till oss går du in genom huvudentrén och tar vänster in på Kirurgigatan, gå till andra hisshallen K4. Tag hissen till plan 6. Gå in på avdelning K67.

 • Läs noga igenom informationen i ditt kallelsebrev.
 • Om du får förhinder, tänk på att avboka din operationstid i god tid.
 • Om du behöver tolk måste du meddela oss det, i god tid, innan ditt besök.
 • Du får ett låsbart skåp hos oss, men lämna värdesaker som du inte behöver hemma. Du får ha dina egna kläder på avdelningen. Toalettartiklar och inneskor/tofflor är också bra att ta med. Kom ihåg mobilladdare.
 • För att förhindra onödig smittspridning finns det möjlighet att sprita av händerna på avdelningen. Gör gärna det och påminn även de som besöker dig!

Broschyrer på olika språk

Under besöket

 • Du kommer till oss på operationsdagens morgon 07.30 om inget annat anges.
 • Vi kommer att ta prover, ge dig information samt förbereda dig för operationen. Du får byta om till operationskläder. Se även den information du fått inför operation.
 • Efter operationen körs du först till en uppvakningsavdelning. Där kan man ligga i flera timmar innan man kommer tillbaka till avdelningen.
 • Med hänsyn till våra patienter och eventuella allergiker så ber vi dig och dina anhöriga att undvika starkt doftande blommor och parfymer under vårdtid och vid besök.
 • Våra besökstider är måndag-söndag 14.30-19.00. Av hänsyn till dina medpatienter vänligen respektera besökstiderna.

Efter besöket

 • Vanligen behövs inget återbesök.
 • Vid utskrivningssamtalet med din läkare kommer du att få information om eventuell uppföljning, sjukskrivning och egenvård. Förbered dig med frågor och funderingar. Om du vill ha anhörig med vid utskrivningssamtal, informera personalen om detta i god tid.
 • Vi arbetar kontinuerligt med kvalitetsförbättringar och det kan hända att du får en enkät som vi ber dig fylla i innan hemgång.
 • Vid eventuella besvär är du självklart välkommen att kontakta oss.