Barn endokrinmottagningen Huddinge

1177 Vårdguiden e-tjänster

Av-/omboka tid

Kontakta mig

Beställa tid

fler e-tjänster

Ring oss

08-585 800 00

Besök oss

Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge, Astrid Lindgrens Barnsjukhus, Albatross Barnmottagning B57, HUDDINGE

Hitta hit

Diagnoser:

Tillväxtrubbning, Tidig- och sen pubertet , Under- och överproduktion av sköldkörtelhormon

alla

Turners syndrom, CAH, PCO,

Välkommen till mottagningen för barn med endokrina sjukdomar i Huddinge. Vi hör till Astrid Lindgrens Barnsjukhus. Endokrinmottagningen hittar du på Huddinge sjukhus, Barnmottagningen Albatross, B 57.

Endokrinmottagningen tar emot barn och ungdomar med avvikande tillväxt, medfödda hormonella rubbningar, sköldkörtelsjukdomar eller avvikande pubertesutveckling. Vi arbetar i team med läkare och sjuksköterskor och har en egen utredningsavdelning för tex nattliga mätningar av hormoninsöndring.

Kontaktinformation Endokrinmottagningen Huddinge

Astrid Lindgrens Barnsjukhus B57
Barnmottagningen Albatross
Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge
141 86 Stockholm

Endokrinsjuksköterska

08-585 805 80
Måndag-torsdag kl 13:00-14:00

Endokrinsekreterare

Telefon 08-585 816 58


 

Praktisk information

Nedan finns praktisk information om ditt besök på avdelningen/mottagningen. Besök sidan Din vård på Karolinska för information: service på sjukhuset, dina rättigheter som patient och din journal med mera.

Inför besöket

Barn och ungdomar som kommer för bedömning av tillväxt får gärna ta med kopior av tidigare tillväxtdata och kurvor från skolhälsovården inför det första besöket för att underlätta bedömningen.

Behöver du nya tekniska hjälpmedel eller nytt recept för läkemedel eller speciallivsmedel? Skriv gärna en minneslista så ordnar vi det i samband med besöket.

Vi vill driva framtidens sjukvård. Därför bedriver vi omfattande forsknings- och utvecklingsarbete och undervisar blivande läkare, sjuksköterskor och dietister. Kanske kommer vi att fråga dig om medverkan i forskningsstudie och ibland kommer du att få träffa personer som är under utbildning tillsammans med din ordinarie vårdgivare.

Broschyrer på olika språk

Under besöket

Före besöket mäter och väger vi alla barn och ungdomar.

Du som har tillväxthormon kan ibland få hjälp att ladda ner data från ditt hjälpmedel för att kolla hur många doser du missat.

Efter besöket

Vi kan ibland lämna tid för nästa besök i samband med besöket, annars får du en kallelse när det är dags att komma åter. Kom överens med din vårdgivare om hur svar på blodprover tagna efter eller i samband med besöket ska lämnas om det är aktuellt.

Provtagning efter besöket kan ofta ske på vårdcentralen eller provtagningscentralerna. Välj gärna en vårdcentral vars laboratorium är anslutet till Karolinska. Tänk på att många hormonella prov bör tas på morgonen.

Mer omfattande hormonutredningar görs på vår egen utredningsavdelning med övernattningsmöjlighet.