Mottagning Neonatal Huddinge

1177 Vårdguiden e-tjänster

Lämna synpunkter och klagomål

Ring oss

08-123 875 74

Besök oss

Hälsovägen 13, K76, 14157, Huddinge

Se karta och reseplanerare Hitta hit

tider

Öppettider för bokade besök

  • Måndag - Fredag 08:00 - 16:30

Diagnoser:

Uppföljning av nyfödda barn, Utveckling och tillväxt, Barnhälsa

De allra flesta barn som vårdas i neonatalvården blir friska och utvecklas normalt. Det finns dock barn som kan utveckla svårigheter som inte kan upptäckas under sjukhusvistelsen. För att identifiera de barn och familjer som har ett behov av extra resurser under uppväxten erbjuds en del av våra patienter att delta i vårt nationella uppföljningsprogram.

Elsa går till neonatalmottagningen

Elsa och pappa ska besöka neonatalmottagningen på det stora sjukhuset. På neonatalmottagningen vill de träffa barn som låg på sjukhus när de var bebisar. Elsa får träffa psykologen, fysioterapeuten, läkaren och sjuksköterskan. Följ med på Elsas sjukhusäventyr du också!

Elsa går till neonatalmottagningen som digital bok

Uppföljningsprogrammet

Vi tar emot barn för uppföljning vid fullgången tid, därefter vid tre månader ålder, ettårskontroll, tvåårskontroll samt vid 5,5 års ålder inför start av förskoleklass. Vid utskrivning beslutar barnets ansvariga läkare vilken typ av uppföljning inom uppföljningsprogrammet som blir aktuellt för just ert barn.

Sjuksköterskebesök

Neonatalmottagnignen erbjuder även sjuksköterskebesök som komplement till BVC under den första tiden efter hemkomst. Vi ansvarar för barnets första vaccinationer samt koordinerar de undersökningar som kan vara aktuella för ert barn efter utskrivning från neonatalvårdsavdelningen.

Videosamtal och E-kallelse med mobilappen Alltid Öppet

Nu kan du som vårdnadshavare enkelt ta kontakt med oss via Alltid Öppet. Ladda ner appen Alltid Öppet och sök Neonatal Mottagning. Registrera dig som ombud åt ditt barn. 

Via Alltid Öppet kan du möta vården på sätt som passar dig. Du kan ta emot och läsa kallelser till neonatalmottagningen direkt i appen.Vi erbjuder även chatt och videomöten med mottagningspersonal, samt förnyelse av recept och intyg.  

Inför besöket

Hur kan jag förbereda mig?

Tänk igenom om du har några särskilda frågor du vill ta upp och om du har några speciella önskemål kring ditt besök som du vill att personalen ska veta.

En del barn känner oro i samband med sjukhusbesök. Nålstick, undersökningar och behandlingar kan ibland uppfattas som obehagliga. Passa därför gärna på att besöka lekterapin i samband med sjukhusbesöket. Där får barnet möjlighet att leka bort lite av oron så att framtida sjukhusrädsla kan förebyggas.

Hur hittar jag till mottagningen?

Neonatalmottagningen ligger på Kirurgigatan, plan 7. Från huvudentrén tar du första korridoren till vänster. I den andra hisshallen tar du hissen upp till våning 7.

Var kan vi parkera?

Parkeringshus finns i anslutning till huvudentrén.

Var kan vi parkera barnvagnen?

Barnvagnen kan parkeras i väntrummet som ligger bredvid mottagningssrummet.

Hur gör jag för att anmäla att jag har kommit?

Anmäl er till vår mottagningssköterska när ni kommer.

Kan syskon följa med?

Syskon är välkomna att följa med förutsatt att de inte är infekterade.

Kan jag köpa mat på sjukhuset om jag blir hungrig?

Mat och kioskvaror finns att köpa vid sjukhusets huvudentré och även på andra platser på sjukhuset och i närområdet.

Vad ska jag göra om jag känner mig förkyld?

Från 5 Juli 2021 gäller särskilda besöksrestriktioner på Karolinska Universitetssjukhuset. Om barnet eller medföljare har feber och/eller luftvägssymtom, kontakta mottagningen i förväg. Personalen gör en bedömning om besöket kan genomföras eller bör flyttas fram. Kontakta även mottagningen om du eller den som ska följa med dig, träffat någon med pågående covid-19 infektion senaste 7 dagarna före besöket. Alla personer över 12 år ska använda munskydd under hela besöket. För att minska smittspridningen ska så få som möjligt besöka sjukhuset.

Om tiden inte passar

Kontakta mottagningen så snart som möjligt, senast 4 timmar innan besöket. Om ni inte kommer alls eller inte avbokar i tid, får ni betala en avgift. Våra kontaktuppgifter hittar du högst upp på sidan.

Har du särskilda behov som du vill att vi ska känna till?

Hör gärna av dig till mottagningen för att vi ska kunna göra besöket så bra som möjligt. Vi kan till exempel boka en tolk eller på annat sätt anpassa besöket efter dina unika behov. Det går bra att använda rullstol på sjukhuset.

Under besöket

Hos oss får ni träffa erfarna barnläkare, barnsjuksköterskor, sjukgymnaster, dietister och psykologer. Tillsammans gör de noggranna bedömningar av barnets utveckling av motorik, kognition, beteende och tillväxt. Detta för att kunna erbjuda just ert barn och familj den stöd och hjälp ni behöver.

Personalen på mottagningen finns där för dig och de kommer att berätta för dig vad som ska ske. Var inte rädd för att ställa frågor och berätta om du har några särskilda önskemål!

Hur lång tid tar besöket?

Besökstiden varierar mellan 30-60 minuter. Efter vaccination och i samband med provtagning kan ni behöva stanna längre tid.

Finns det Wifi?

Ja det finns Wifi på sjukhuset. Nätverket har namnet SLL-Guest.

Hjälp de som är allergiska

Ingen får använda parfym eller röka på sjukhuset, varken inomhus eller utomhus. Även nötter och citrusfrukter bör helt undvikas.

Efter besöket

Personalen kommer att berätta för dig vad som kommer ske efter besöket och om det är något särskilt du behöver komma ihåg. Be gärna om att få informationen nedskriven.

Ibland kommer man på frågor efter besöket och då går det bra att kontakta mottagningen, antingen via Alltid Öppet eller genom att ringa.

Synpunkter och klagomål - hit vänder du dig

Nu kan du lämna synpunkter och klagomål på vården digitalt via 1177 Vårdguiden (följ länk i röda rutan ovan).

Lämna synpunkter och klagomål hos din vårdgivare anonymt

Om du önskar framföra synpunkter på vården anonymt så kan du göra det via e-tjänsterna på 1177.se

Lämna synpunkter och klagomål anonymt

Lämna synpunkter och klagomål hos din som ombud eller om du inte kan lämna digitalt.

Om du önskar lämna synpunkter eller klagomål på vården som ombud krävs en fullmakt. Anmälan kan därför ej skickas via 1177. Anmälan hittar du här.

Anmälan tillsammans med fullmakt skickas med vanlig post till adressen nedan:

ME/OO Neonatologi
Verksamhetschef
Karolinska Universitetssjukhuset
171 76 Stockholm

Vårdnadshavare till barn under 12 år räknas inte som ombud, utan har möjlighet att lämna synpunkter via länken i röda rutan ovan.

Praktisk information

Besök sidan För Patienter för allmän patientinformation: service på sjukhuset, dina rättigheter som patient, vanliga frågor och svar samt din journal med mera.

Bra att veta

Lär dig mer om neonatalvården på Karolinska

Praktiska råd för er som kommit hem

Synpunkter och klagomål - hit vänder du dig