Mottagning Barnreumatologi Solna

Vår digitala tjänst är via appen Alltid Öppet som vi gärna vill att ni använder i första hand:

30 augusti 2023, 14:35

Nu kan du som vårdnadshavare ta kontakt med oss via Alltid Öppet. Ladda ner appen "Alltid Öppet" och sök Barnreumatologi Mottagning. Vi erbjuder bland annat chatt och videomöten med mottagningspersonal samt förnyelse av recept och intyg. Via alltid öppet kan du möta vården på sätt som passar dig. 

Du som vårdnadshavare till barn under 13 år kan vara ombud för barnet i Alltid Öppet. Då kan du hantera barnets ärenden, till exempel boka tider och få information från vården via appen. Du anmäler dig som ombud direkt i Alltid Öppet-appen, via knappen "Agera ombud för ditt barn". 

Så använder du Alltid öppet

Ring oss

08-123 776 43

Telefontider idag

07:30 - 10:00

mer information

Fler telefontider:

  • Måndag - Fredag 07:30 - 10:00

Besök oss

Eugeniavägen 23, C6:34, 17164, Solna

Hitta hit

tider

Öppettider för bokade besök

  • Måndag - Fredag 08:00 - 15:30

Diagnoser:

Reumatisk ledsjukdom

Barnreumatologen på Astrid Lindgrens Barnsjukhus är ett kunskapscentrum inom barnreumatologi. Vi ansvarar för vård av barn och ungdomar upp till cirka 18 år i hela Stockholms län.

Vi tar emot dig som har eller utreds för reumatisk ledsjukdom, men det förekommer även andra, mer sällsynta, reumatiska sjukdomar.

På reumatologen arbetar vi i team bestående av läkare, sjuksköterska, barnsköterska, medicinsk sekreterare, sjukgymnast, arbetsterapeut, kurator och psykolog.

Teamet samarbetar också allt efter behov med ortoped, handkirurg, smärtläkare, vuxenreumatolog, ögonläkare och tandläkare. Skola, daghem, barn- och ungdomshabilitering och sjukgymnaster inom primärvården är andra viktiga samarbetspartners.

Inom reumatologen bedrivs även forskning, både kliniskt nära patienten och inom grundforskning.

För att komma till oss krävs en remiss från till exempel barnläkare, husläkare eller skolläkare.

Inför besöket

Hur hittar jag till sjukhuset och var kan vi parkera?

Klicka här för information om hur du tar dig till Karolinska Universitetssjukhuset i Solna och var du kan parkera.

Det kan vara svårt att hitta en ledig parkeringsplats varför vi uppmuntrar er att komma i god tid till sjukhuset.

Hur hittar jag till mottagningen?

Närmaste busshållplats heter "Karolinska sjukhuset Eugeniavägen" på Solnavägen. Busslinjerna 3, 6, 77 och 507 trafikerar denna hållplats. Mottagningen finns på Eugeniavägen 23. Där tar du hiss C till plan 6. Sitt ner i hisshallen och vänta, så blir du hämtad när det är din tur. Kommer du med sjukresa/taxi tar du hiss C från plan 2 till plan 6. 

Var anmäler jag att jag har kommit?

Du registrera att du kommit på markplan Eugeniavägen 23 eller i hisshallen plan 6.

Hur kan jag förbereda mig?

Tänk igenom om du har några särskilda frågor du vill ta upp och om du har några speciella önskemål kring ditt besök som du vill att personalen ska veta.

Om besöket hos oss kräver specifika förberedelser framgår det av kallelsen ni fått hemskickad. Anmäl eventuellt behov av tolk i god tid inför besöket.

Om du fått uppgifter om provtagning, planera för detta innan besöket. Information om provtagning hittar du här. I din kallelse står vad som gäller specifikt för din provtagning. 

Narkoswebben kan du lära dig om hur det är att vara på sjukhus och om vad som händer före, under och efter narkos.

En del barn känner oro i samband med sjukhusbesök. Nålstick, undersökningar och behandlingar kan ibland uppfattas som obehagliga. Passa därför gärna på att besöka lekterapin i samband med sjukhusbesöket. Där får barnet möjlighet att leka bort lite av oron så att framtida sjukhusrädsla kan förebyggas.

Ska jag ta med något särskilt?

Finns oro inför besöket kan du ta med något att sysselsätta dig med när du väntar.

Kan jag köpa mat på sjukhuset om jag blir hungrig?

Mat och kioskvaror finns att köpa vid sjukhusets huvudentré och även på andra platser på sjukhuset och närområdet. Ta gärna med välling till de minsta om de blir hungriga.

Finns det något kul att göra när jag är på sjukhuset?

Det finns många olika aktiviteter som du kan ta del av. Här kan du läsa mer! Du får använda telefonen, men inte ta foton utan att fråga personalen först.

Finns det Wifi?

Ja det finns Wifi på sjukhuset.

Hjälp dem som är allergiska!

Ingen får använda parfym eller röka på sjukhuset, varken inomhus eller utomhus.

Vad ska jag göra om jag känner mig förkyld?

Om du, eller den som ska följa med dig till mottagningen, har förkylningssymtom eller andra symtom på infektion ska ni alltid kontakta mottagningen för att höra hur ni ska göra med besöket. Skulle ni inte få tag på någon innan besöket – stanna hemma och kontakta mottagningen så snart det är möjligt.

Annat som är bra att veta

Se din kallelse du får i posten av oss, där kan det stå speciell information.

Via Alltid Öppet kan du beställa kopia på ditt barns journal. Du har även möjlighet att se journalen direkt via nätet. Efter 13 års ålder krävs särskilt tillstånd för åtkomst. 

Har du särskilda behov som du vill att vi ska känna till?

Hör gärna av dig till mottagningen för att vi ska kunna göra besöket så bra som möjligt. Vi kan till exempel boka en tolk eller på annat sätt anpassa besöket efter dina unika behov.

Det går bra att använda rullstol på sjukhuset.

Om tiden inte passar

Kontakta mottagningen så snart som möjligt, men senast 24 timmar innan besöket. Kontaktuppgifter finns på kallelsen och högst upp på den här sidan. Om ni inte kommer alls eller inte avbokar i tid får ni betala en avgift, läs mer om avgifter på Alltid Öppet.

Patientbroschyr för Astrid Lindgrens Barnsjukhus.

Besök gärna vår webbsida: BRON

Under besöket

Vad kommer att ske vid besöket och vilka kommer jag att få träffa?

Beroende på vad du har för besök hos oss får du antingen träffa en sjuksköterska, undersköterska eller en läkare under ditt besök. Vissa barn träffar även arbetsterapeut eller fysioterapeut. Läs om ditt specifika besök i kallelsen du får av oss i posten.

Du är huvudperson

Det är du som är huvudpersonen vid besöket. Personalen på mottagningen finns där för dig och de kommer att berätta för dig vad som ska ske. Var inte rädd för att ställa frågor och berätta om du har några särskilda önskemål!

Hur lång tid tar besöket?

Beroende på varför du kommer till oss tar det olika lång tid. Se kallelsen du får i posten av oss.

Efter besöket

Personalen kommer att berätta för dig vad som kommer att ske efter besöket och om det är något särskilt du behöver komma ihåg. Be gärna om att få informationen nedskriven.

Ibland kommer man på frågor efter besöket och då går det bra att kontakta mottagningen, antingen via Alltid Öppet eller genom att ringa på telefonnummer 08-123 776 43

 

Praktisk information

Besök sidan För Patienter för allmän patientinformation: service på sjukhuset, dina rättigheter som patient, vanliga frågor och svar samt din journal med mera.

Skicka egenremiss till oss

Välkommen att skicka egenremiss till oss på mottagningen. Du kan göra det digitalt eller via post, såhär:

Alltid Öppet

Leta upp vår mottagning i appen Alltid Öppet. Fyll i information för egenremiss. Om du inte har appen, finns beskrivning hur du hur du hämtar "Alltid Öppet" här.

 

Post /blankett

Här finns anvisning för vilka uppgifter som bör finnas med i brev via post samt en blankett.

Mer information

Vår mottagning tar emot och bedömer remisser inom följande områden för barn och ungdomar 0-17 år:

-          Barnreumatologi

Som regel har basutredning och bedömning skett av barnläkare i öppenvård innan vår enhet kontaktas. Om så inte skett hänvisar vi dig att i första hand kontakta din barnläkarmottagning, vårdcentral eller 1177 för att rådgöra med sjuksköterska eller för att få hjälp att hitta rätt i vården (http://www.1177.se/Stockholm/hitta-vard/)

Vid akuta, livshotande tillstånd skall du alltid ringa 112.

Vi tar emot patienter utifrån vårt specialiserade uppdrag. Egenremiss bedöms på samma sätt som andra remisser som skickas till oss på Karolinska Universitetssjukhuset.

Egenremiss kallas ibland även egen vårdbegäran eller egenanmälan.

Synpunkter och klagomål Mottagning

Synpunkter och klagomål - hit vänder du dig

Nu kan du lämna Synpunkter och Klagomål på vården digitalt via vår mottagning på 1177 Vårdguiden Mottagning Barnreumatologi

Lämna synpunkter och klagomål hos din vårdgivare anonymt

Om du önskar framföra synpunkter på vården anonymt så kan du göra det via 1177 Vårdguidens e-tjänster. Lämna synpunkter och klagomål anonymt.

Lämna synpunkter och klagomål hos din vårdgivare som ombud eller om du inte kan lämna digitalt.

Om du önskar lämna synpunkter eller klagomål på vården som ombud krävs en fullmakt. Anmälan kan därför ej skickas via 1177. Anmälan hittar du här.

Anmälan tillsammans med fullmakt skickas med vanlig post till adressen nedan:

Högspecialiserad Barnortopedi och barnmedicin
Q2:07
Karolinska Universitetssjukhuset
Astrid Lindgrens Barnsjukhus
171 76 Stockholm