Mottagning Barnneurologi Solna

ALB online

24 november 2020, 16:33

Nu kan du få rådgivning och hjälp av vår personal via ALB online. Chatten är bemannad helgfria vardagar.

Logga in på ALB online - Barnneurologi

Logga in på ALB online - Barnneurokirurgi

Läs hur det fungerar - ALB online

Ring oss

08-517 771 72

Besök oss

Eugeniavägen 23, F7:83, SOLNA

Hitta hit

Diagnoser:

Epilepsi, CP-syndrom, Barnneurokirurgiska sjukdomar

alla

muskelsjukdomar.

Vi tar emot dig som utreds för eller har neurologisk/neurokirurgisk- sjukdom eller problem. Du kanske ska göra en röntgenundersökning/magnetkameraundersökning i narkos eller få medicinsk behandling för din sjukdom. Vi tar även olika prover på barn som behöver göra detta med eller utan narkos. Även barn från andra kliniker, S:t Eriks ögonsjukhus och Eastmaninstitutet, kommer till oss när de skall opereras/behandlas i narkos. Det krävs remiss för att komma till oss.

Vi arbetar ofta i team för att kunna ge en så bra och komplett vård som möjligt med patienten i centrum. Vilka som är med i teamen varierar, förutom läkare, specialistsjuksköterska och undersköterska. 


Inför besöket

Hur hittar jag till sjukhuset och var kan vi parkera?

Klicka här för information om hur du tar dig till Karolinska Universitetssjukhuset i Solna och var du kan parkera.

Det kan vara svårt att hitta en ledig parkeringsplats varför vi uppmuntrar er att komma i god tid till sjukhuset.

Hur hittar jag till mottagningen?

Närmaste busshållplats heter "Karolinska sjukhuset Eugeniavägen" på Solnavägen. Busslinjerna 3, 6, 77 och 507 trafikerar denna hållplats. Mottagningen finns på Eugeniavägen 23. Där tar du hiss C till plan 7, gå till vänster åt det gula hållet, gå förbi röntgen till F87:83 Dagvård/mottagning. Kommer du med sjukresa/taxi tar du hiss C från plan 2 till plan 7. 

Var anmäler jag att jag har kommit?

Du registrera att du kommit på markplan Eugeniavägen 23 eller inne vid receptionen, Dagvård/mottagning F7:83

Hur kan jag förbereda mig?

Tänk igenom om du har några särskilda frågor du vill ta upp och om du har några speciella önskemål kring ditt besök som du vill att personalen ska veta.

Meddela i god tid om tolk behövs.

Om du fått uppgifter om provtagning, planera för detta innan besöket. Information om provtagning hittar du här. I din kallelse står vad som gäller specifikt för din provtagning. 


Narkoswebben kan du lära dig om hur det är att vara på sjukhus och om vad som händer före, under och efter narkos.

En del barn känner oro i samband med sjukhusbesök. Nålstick, undersökningar och behandlingar kan ibland uppfattas som obehagliga. Passa därför gärna på att besöka lekterapin i samband med sjukhusbesöket. Där får barnet möjlighet att leka bort lite av oron så att framtida sjukhusrädsla kan förebyggas.

Ska jag ta med något särskilt?

Finns oro inför besöket kan du ta med något att sysselsätta dig med när du väntar.

Kan jag köpa mat på sjukhuset om jag blir hungrig?

Mat och kioskvaror finns att köpa vid sjukhusets huvudentré och även på andra platser på sjukhuset och närområdet. Ta gärna med välling till de minsta om de blir hungriga.

Finns det något kul att göra när jag är på sjukhuset?

Det finns många olika aktiviteter som du kan ta del av. Här kan du läsa mer!  Du får använda telefonen, men inte ta foton utan att fråga personalen först.

Finns det Wifi?

Ja det finns Wifi på sjukhuset.

Hjälp dem som är allergiska!

Ingen får använda parfym eller röka på sjukhuset, varken inomhus eller utomhus.

Vad ska jag göra om jag känner mig förkyld?

Om du, eller den som ska följa med dig till mottagningen, har förkylningssymtom eller andra symtom på infektion ska ni alltid kontakta mottagningen för att höra hur ni ska göra med besöket. Skulle ni inte få tag på någon innan besöket – stanna hemma och kontakta mottagningen så snart det är möjligt.

Annat som är bra att veta

Se din kallelse du får i posten av oss, där kan det stå specifik information.

Via 1177 kan du beställa kopia på ditt barns journal. Du har även möjlighet att se journalen direkt via nätet. Efter 13 års ålder krävs särskilt tillstånd för åtkomst. 

Har du särskilda behov som du vill att vi ska känna till?

Hör gärna av dig till mottagningen för att vi ska kunna göra besöket så bra som möjligt. Vi kan till exempel boka en tolk eller på annat sätt anpassa besöket efter dina unika behov.

Det går bra att använda rullstol på sjukhuset.

Om tiden inte passar

Kontakta mottagningen så snart som möjligt, men senast 24 timmar innan besöket. Kontaktuppgifter finns på kallelsen och högst upp på den här sidan. Om ni inte kommer alls eller inte avbokar i tid får ni betala en avgift, läs mer om avgifter på 1177.se.

Patientbroschyr för Astrid Lindgrens Barnsjukhus.

Under besöket

Vad kommer att ske vid besöket och vilka kommer jag att få träffa?

Beroende på vad du har för besök hos oss får du antingen träffa en sjuksköterska, undersköterska eller en läkare under ditt besök. Läs om ditt specifika besök i kallelsen du får av oss i posten.

Du är huvudperson

Det är du som är huvudpersonen vid besöket. Personalen på mottagningen finns där för dig och de kommer att berätta för dig vad som ska ske. Var inte rädd för att ställa frågor och berätta om du har några särskilda önskemål!

Hur lång tid tar besöket?

Beroende på varför du kommer till oss tar det olika lång tid. Ett besök kan ta allt från 30 minuter till en hel dag. Se kallelsen du får i posten av oss.

Efter besöket

Personalen kommer att berätta för dig vad som kommer att ske efter besöket och om det är något särskilt du behöver komma ihåg. Be gärna om att få informationen nedskriven.

Ibland kommer man på frågor efter besöket och då går det bra att kontakta mottagningen, antingen via 1177.se eller genom att ringa på telefonnummer 08-123 938 29

Praktisk information

Besök sidan För Patienter för allmän patientinformation: service på sjukhuset, dina rättigheter som patient, vanliga frågor och svar samt din journal med mera.

Synpunkter och klagomål - hit vänder du dig