Vårdavdelning sjukhusansluten avancerad barnsjukvård i hemmet

1177 Vårdguiden e-tjänster

Journalservice

Ring oss

08-123 770 92

Besök oss

Anna Steckséns gata 30A, D2:06, 17164, Solna

Hitta hit

tider

Öppettider för bokade besök

  • Måndag - Söndag 00:00

SABH ger möjligheter att vårda svårt sjuka barn i hemmet dygnet runt. Sjukhusets resurser är då tillgängliga i form av sjukhusbaserade vårdteam med olika specialiteter som kommer hem till er.

Du som har barn som vårdas på Astrid Lindgrens Barnsjukhus kan nu få prova om just ditt barn kan få komma hem tidigare. Barnsjukhuset flyttar med för att hjälpa till och se till så att allt fungerar bra där hemma.

Hur är det möjligt? Jo, barnsjukhuset ställer upp med personal för just ditt barn och dig som förälder. Dygnet runt!

Om ditt barn kan komma i fråga för vård hemma skapas en vårdplan just för honom eller henne av barnets nuvarande läkare och ett specialteam vid barnsjukhuset.

Vårdplanen innehåller allt om vad som skall göras behandlingsmässigt, hur ofta barnet och du behöver hjälp hemma, vem som har ansvaret, hur snabbt sjukhusteam skall komma hem, vilka tekniska hjälpmedel som skall finnas hemma samt namn på alla personer som du som förälder alltid kan nå.

Klarar du och orkar du att ta hem ditt barn från sjukhuset? Det diskuterar vi tillsammans.

Känns det rätt provar vi sjukvård hemma. Blir det för tungt har barnet fortfarande en garanterad plats på barnsjukhuset.

Inför besöket

Besöken sker i hemmet på överenskomna/bokade tider.

Under besöket

Ditt barn behandlas av vår personal i er bostad.

Efter besöket

Vi finns alltid där för er och ni är välkomna att ta kontakt med oss vid frågor och funderingar.

Praktisk information

Besök sidan För Patienter för allmän patientinformation: service på sjukhuset, dina rättigheter som patient, vanliga frågor och svar samt din journal med mera.