Specialistmottagning barn och unga Liljeholmen

E-tjänster 1177

27 maj 2021, 10:05

Specialistmottagning Barn och unga Liljeholmen, Astrid Lindgrens Barnsjukhus. Här finns även mottagningen Rikscentrum Barnobesitas.

Riktlinje för kroniskt sjuka barn som går på kontroller på ALB med anledning av covid-19

16 mars 2020, 13:45
  • Astrid Lindgrens barnsjukhus följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer. Dessa förändras kontinuerligt och senaste information kan alltid hittas på Folkhälsomyndighetens hemsida.

  • Vi skriver inte intyg för att hålla friska barn hemma från förskola/skola, även om de har en kronisk sjukdom.

  • De kroniskt sjuka barn som är informerade av sin läkare om restriktioner i hur de får röra sig på allmänna platser och gå i skolan, ska följa de riktlinjerna även
    nu med covid-19.

1177 Vårdguiden e-tjänster

Av-/omboka tid

Kontakta mig

Förnya recept

fler e-tjänster

Ring oss

08-585 852 60

Telefontider idag

Inga telefontider idag

mer information

Fler telefontider:

  • Måndag 07:30 - 09:30
  • Onsdag 07:30 - 09:30
  • Fredag 07:30 - 09:30
  • Tidsbokning/rådgivning: 08-585 852 60

Besök oss

Liljeholmstorget 7, 8 tr, STOCKHOLM

Hitta hit

tider

Öppettider för bokade besök

  • Måndag - Fredag 08:00 - 16:30

Diagnoser:

Skallformavvikelse, Fetma

alla

Astma och allergi, enures och urinsjukdomar, mag- och tarmsjukdomar etc.

Mottagning Specialistmottagning barn och unga Liljeholmen är en medicinsk mottagning för barn och ungdomar i åldrarna 0-17 år. Här arbetar barnläkare, barnsjuksköterskor, undersköterskor och medicinska sekreterare i team med barnet i fokus. Vår mottagning finns i Vårdhuset i Liljeholmens Galleria.

Vi tar gärna emot remiss från sjukhusets specialistmottagningar, barnakut och vårdvals-BUMM. Vårdnadshavare kan inte själva boka tid hos oss för nybesök. De vårdnadshavare som hör till mottagningen kan kontakta oss via 1177 Vårdguidens e-tjänster eller telefonsamtal till mottagningen.

På Specialistmottagning barn och unga Liljeholmen utreder och behandlar vi barn och ungdomar. Vi har ett kontinuerligt och nära samarbete med kollegor och övriga specialister på Astrid Lindgrens Barnsjukhus. Sachsska barnsjukhuset, Barn- och ungdomspsykiatri (BUP) och socialtjänst är andra vårdgivare och instanser som vi har nära kontakt med.

Inför besöket

Hur hittar jag till mottagningen och var kan vi parkera?

Oss hittar du i Vårdhuset i Liljeholmsgallerian plan 8, hisshall A. Det finns parkeringshus. 

Om tiden inte passar

Om ni behöver boka om eller boka av tiden ska ni göra det så snart som möjligt, dock senast 24 timmar före besöket. Detta gör ni genom att kontakta mottagningen via Mina Vårdkontakter eller på telefon.

Besöket är avgiftsfritt för barn under 18 år, men om ni uteblir eller avbokar försent debiteras besöket utifrån gällande taxa för besök inom specialistvården.

Undvik att använda parfymerade hud- och kroppsvårdsprodukter vid mottagningsbesöket då många av våra patienter har allergier.

LMA-kort och reservnummer

Om barnet saknar svenskt personnummer är det viktigt att ni tar med LMA-kort och barnets reservnummer och visar det vid besöket.

Finns det Wifi: Nej

Patientbroschyr för Astrid Lindgrens Barnsjukhus

 

Under besöket

Hos oss kommer du och ditt barn att få träffa olika yrkeskategorier, såsom barnläkare och barnsjuksköterskor som arbetar i team med ditt barns bästa i fokus. Vid behov finns möjlighet att träffa psykolog.

Efter besöket

Har du tagit några prover vid besöket får du svar antingen per brev, med ett telefonsamtal från doktorn eller vid nästa besök på mottagningen.

Uppstår andra frågor är du välkommen att kontakta mottagningen.

Synpunkter och klagomål - hit vänder du dig

Praktisk information

Besök sidan För Patienter för allmän patientinformation: service på sjukhuset, dina rättigheter som patient, vanliga frågor och svar samt din journal med mera.