Barndiabetesmottagning Solna

01 oktober 2021, 15:45

Här publicerar vi aktuell information till de barn och familjer som följs på Barndiabetesmottagningen i Solna.

Utbyte till Omnipod DASH                           

Nu är Omnipod DASH förskrivningsbar i Stockholm. Alla som nu har en Omnipod Eros (handenhet eller Personal diabetes manager/PDM) erbjuds utbyte till Omnipod DASH oavsett hur länge man haft sin nuvarande Omnipod. Även podarna blir nya så gör inte fler uttag av podar om du vill byta. Omnipod DASH måste förskrivas så första steget är att man hör av sig till diabetesmottagningen Solna/Huddinge via 1177 och anmäler att man vill starta Omnipod DASH. Denna kommer då att förskrivas via MAH och skickas hem.

Därefter finns olika möjligheter till information kring bytet:

Byte hemma själv:
Följ instruktionerna från Nordic Infu Care som ni får hemsänt när ni hör av er för förskrivning. Sedan råder vi att ni går in på (www.nordicifucare.se) och tittar på video samt instruktioner kring hur programmeringen av DASH går till. Här är det jätteviktigt att ni dubbelcheckar att alla inställningar stämmer överens från den gamla handenheten till den nya handenheten. Viktigt att dubbelchecka att total basal dos är densamma som förut. Ett formulär för inskrivning av aktuella doser skickas hem med din nya Omnipod DASH. Följ dokumentet och fyll i inställningarna.

Byte i samband med mottagningsbesök:
Bytet kan också ske i samband med det kommande besöket på mottagningen. Ange då detta i samband med förskrivningen. Det är då förstås jätteviktigt att ni har hämtat ut och har med er den nya handenheten till besöket.

----------------------------------------------------------------

Behöver du körkortsintyg?

Från den 6 september går vi tillbaka till fysiska besök och drop-in tid måndagar kl 13-13:30, en viss väntetid kan förekomma. Kostnad för intyget är 350 kr. Innan besöket hos oss ska den för körkortstillståndet obligatoriska synundersökningen utföras. Medtag resultatet.

-------------------------------------------------------------------

Pilotstudie digitala kallelser

Under sommaren och hösten kommer vi att ingå i en pilotstudie kring digitala kallelser. Starten kommer ske i begränsad skala och kallelserna kommer att skickas via appen Alltid Öppet.

 

 

Ring oss

08-123 775 78

Besök oss

Karolinska vägen 37A, QB83, STOCKHOLM

Större karta och reseplanerare Hitta hit

tider

Öppettider för bokade besök

  • Måndag - Fredag 08:00 - 16:30

Diagnoser:

Diabetes typ 1

Viktig information gällande sökning efter mottagningen på 1177 Vårdguiden:

Barndiabetesmottagningen i Solna är en del av mottagningen för Barnendokrinologi. För att hitta oss på 1177 Vårdguidens webbsida – sök på Mottagning Barn Endokrinologi. Sök på hela eller delar av namnet samt ange "ort" Solna.  Direktlänk till sidan på 1177 Vårdguiden: Mottagning Barn Endokrinologi (öppnas i nytt fönster).  

Kontaktinformation:

Vår mottagningen ligger på Karolinskavägen 37A (gamla Astrid Lindgrens Barnsjukhus) QB83,
hiss B plan 3

Diabetessjuksköterska
måndag - fredag kl 07.00-09.00
tel nr: 08-123 707 77

Diabetessjuksköterska - akuta ärenden och tjänsteärenden
måndag - fredag kl 08.00-12.00 samt 13.00-15.00
tel nr: 08-123 775 85

Kurator
tel nr: 08-123 776 05

Dietist
tel nr: 08-123 775 62

Inför besöket

Med anledning av Corona viruset. Endast en vuxen får följa med in på mottagningen. Syskon får inte följa med till sjukhuset. Vid sjukdom, även lindriga förkylningssymtom, AVBOKA BESÖKET.

Besöket är avgiftsfritt för barn och ungdomar under 18 år, men vid uteblivet besök skickas räkning. Återbud måste lämnas senast 24 timmar före det planerade besöket.

  • Barn och ungdomar med diabetes ska ta med alla sina blodsockermätare och ett urinprov till besöket

  • Behöver du nya tekniska hjälpmedel eller nytt recept för läkemedel eller speciallivsmedel? Skriv gärna en minneslista så ordnar vi det i samband med besöket. Allra enklast sker förnyelse av recept eller beställning av hjälpmedel via 1177.se, Mina Vårdkontakter.
  • Kom ihåg att ta med mottagningsblanketten som skickades med kallelsen till besöket. Du hittar den även nedan.
    Vi vill  att ni i möjligaste mån har fyllt i blanketten innan då det är viktigt att besöket handlar om era behov och samtidigt kan vara ett stöd att minnas vad som beslutats under besöket.

Mottagningsblanketten

Här hittar du mottagningsblanketten. Fyll i och ta med till ditt besök.

 Mottagningsblankett 200629.pdf

Broschyrer på olika språk

Under besöket

Anmäl dig på plan 3 uppgång B, Karolinskavägen 37A (gamla Astrid Lindgrens Barnsjukhus) på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna. Slå dig ner i väntrummet så kommer vi och hämtar dig när det är din tur.

Du som har diabetes får hjälp att ladda ner data från dina blodsockermätare och eventuell insulinpump till de dataprogram som vi använder för att tillsammans med familjen se hur det fungerar i vardagen och hjälpa till med förslag till förändringar.

Efter besöket

Vi kan ibland lämna tid för nästa besök i samband med besöket, annars får du en kallelse när det är dags att komma åter.

Praktisk information

Besök sidan För Patienter för allmän patientinformation: service på sjukhuset, dina rättigheter som patient, vanliga frågor och svar samt din journal med mera.

Synpunkter och klagomål

Synpunkter och klagomål - hit vänder du dig

Nu kan du lämna Synpunkter och Klagomål på vården digitalt via vår mottagning på 1177 Vårdguiden Mottagning barndiabetes Solna

Lämna synpunkter och klagomål hos din vårdgivare anonymt

Om du önskar framföra synpunkter på vården anonymt så kan du göra det via 1177 Vårdguidens e-tjänster. Lämna synpunkter och klagomål anonymt.

Lämna synpunkter och klagomål hos din vårdgivare som ombud eller om du inte kan lämna digitalt.

Om du önskar lämna synpunkter eller klagomål på vården som ombud krävs en fullmakt. Anmälan kan därför ej skickas via 1177. Anmälan hittar du här.

Anmälan tillsammans med fullmakt skickas med vanlig post till adressen nedan:

Sektionschef Anders Tidblad
Karolinska Universitetssjukhuset
Mottagning Barndiabetes Solna
171 76 STOCKHOLM